Huis opknappen

Een huis opknappen brengt een hoop vragen met zich mee. Hoe moet ik beginnen? Waar kan ik rekening mee houden? Wie zal ik inschakelen? Een renovatie is niet niks, maar u krijgt er een hoop voor terug. Met renoveren vervult u namelijk al uw woonwensen, waardoor uw huis ook écht als thuis voelt. Bent u benieuwd hoe u zo’n verbouwing het beste kunt aanpakken? Lees dan gerust verder, wij leggen het u graag uit.

Uw huis laten opknappen

Het opknappen van uw woning kan op veel verschillende manieren. U kunt het zelf namelijk zo klein of groot maken als u wenst. Zo kunt u bijvoorbeeld een deel van uw woning verbouwen, maar ook het hele huis laten vernieuwen. Zo’n renovatie zorgt ervoor dat uw woning wordt gemoderniseerd en dat hij volledig aansluit op uw behoeften. Die behoeften kunnen immers met de jaren veranderen, en daarom is het belangrijk om eens in de zoveel tijd te kijken of alles nog naar wens is.

Mensen knappen hun huizen op om verschillende redenen. Misschien vindt u de huidige keuken niet mooi, of moeten de twee aparte zolderkamers één grote slaapkamer worden. Of misschien is de isolatie niet goed genoeg en wilt u die voor de winter nog verbeteren.

Voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is geen verbouwing te groot of klein. Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij realiseren ze!

Uw huis laten opknappen

Voordelen van een renovatie aan uw woning

Uw huis verbouwen kan, afhankelijk van uw plannen, een grote klus zijn. Een renovatie is soms even puzzelen, maar het brengt enorm veel voordelen met zich mee. Wij hebben er een aantal voor u uitgelicht.

Huis moderniseren

Een verbouwing leidt tot modernisering. Kiest u bijvoorbeeld voor een nieuwe of verbouwde badkamer of wordt er een gehele verdieping gerenoveerd, dan maakt u uw woning meteen een stuk moderner. Dit uit zich vaak in de uitstraling. Want wanneer een ruimte is verbouwd, oogt het meestal een stuk frisser en nieuwer. Maar het hoeft niet alleen om de uitstraling te gaan. Wordt bijvoorbeeld uw keuken verbouwd van top tot teen, dan kunt u van de nieuwe keuken ook weer talloze jaren zorgeloos genieten.

Huis opknappen voor verkoop

Mocht u uw woning in de toekomst willen verkopen, dan kan een renovatie van de woning ook erg handig zijn. Een huis waar nog heel veel aan gedaan moet worden is niet voor alle potentiële kopers even aantrekkelijk. Daarbij kan een verbouwing er ook voor zorgen dat de waarde van de woning stijgt. Dus mocht u uw woning ooit willen verkopen, dan zorgt een renovatie mogelijk voor een betere deal.

Woning personaliseren

Uw huis is de plek die écht als thuis zou moeten voelen. Daarom is het belangrijk dat deze plek ook helemaal is afgestemd op uw voorkeuren. Is dat momenteel niet zo? Dan kunt u dit wel bereiken door middel van een renovatie. Door (een deel van) uw woning te verbouwen, maakt u uw huis helemaal eigen. Wanneer uw woning volledig is gepersonaliseerd kunt u hier op de meest optimale manier leven. En aangezien uw huis de plek is waar u zich regelmatig bevindt, is het natuurlijk wel zo fijn als deze plek volledig is geoptimaliseerd.

Zelfde plek, ander gevoel

Twijfelt u om te verhuizen? Soms kan een verbouwing hetzelfde effect geven. Verhuizen kan, vooral in deze tijd, een lastige manoeuvre zijn. Dus hoe fijn zou het zijn als u uzelf die moeite kunt besparen! Misschien wilt u wel graag op dezelfde locatie blijven wonen, maar vindt u de indeling van de woning niet prettig. U kunt dan bijvoorbeeld het huis laten slopen en er iets nieuws van maken. Of u kunt alleen binnen wat aanpassingen maken. Zo kunt u wel op dezelfde plek blijven wonen, maar ervaart u toch een nieuw en fijner gevoel omdat alles nu volledig is afgestemd op uw wensen.

Voordelen van een renovatie aan uw woning

Renovatie per type woning

Er zijn veel verschillende soorten woningen. Dat zorgt er ook voor dat u per woningtype met andere factoren rekening dient te houden. Voor het overzicht hebben wij de meest voorkomende soorten onder elkaar gezet met daarbij de belangrijkste aspecten om bij stil te staan.

Appartement opknappen

Woont u in een appartement, dan heeft u mogelijk te maken met een Vereniging van Eigenaren. In dat geval moet u voor een verbouwing eerst toestemming vragen aan de VvE. U kunt dus geen renovaties doen voordat u een akkoord heeft van deze partij. Ziet u het niet zitten om dit allemaal zelf te regelen? Dat is geen probleem, want dat hoeft ook helemaal niet! Wanneer u samenwerkt met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. worden dit soort zaken namelijk compleet uit handen genomen. Wij regelen alle nodige toestemmingen en vergunningen, zodat u daar geen omkijken naar heeft.

Jaren 30 huis opknappen

Een oud huis renoveren, zoals eentje uit de jaren 30, kan lastig zijn. U wilt iets nieuws, maar wilt waarschijnlijk ook de charme van de oude woning niet compleet uitwissen. Toch is een renovatie aan een jaren 30 huis soms hard nodig. Zo voldoet de elektriciteit soms niet meer aan de eisen van nu of ontstaan er vaker problemen zoals houtrot.

Bij verbouwingen aan dit soort woningen is het belangrijk om uzelf af te vragen hoe goed de isolatie is. Vaak zijn deze huizen minder goed geïsoleerd, dus kun je dat meteen verbeteren tijdens een renovatie. Dit geldt overigens ook voor het verwarmen van de woning, aangezien hier tegenwoordig veel duurzamere oplossingen voor zijn.

Jaren 60 huis opknappen

De jaren 60 woningen staan bekend als typische doorzonwoningen. U geniet van veel licht in huis en dat is echt een groot voordeel aan dit type woningen. Idealiter zou u dit tijdens een verbouwing dus graag willen behouden.

Verder is de isolatie in deze woningen vaak niet optimaal, omdat er in deze tijd heel veel huizen werden gebouwd waardoor de focus hierop verloren was. Dus wanneer u deze oude woning gaat opknappen is het aan te raden om aandacht te besteden aan de isolatie en ventilatie.

Een andere aanrader is vloerverwarming. Dit is namelijk een veel duurzamere manier van warmte in huis verkrijgen.

Jaren 70 huis opknappen

Het fijne aan deze woningen is dat de basis er al staat. Er valt alleen nog wel een hoop te optimaliseren. Om te beginnen het allerbelangrijkste bij deze woningen: de isolatie. Het advies is om zowel dakisolatie als buitenmuurisolatie toe te voegen aan uw woning, omdat dit vaak nog niet helemaal in orde is.

Daarnaast is het ook een goed idee om te kijken wat er aan de binnenkant van de jaren 70 woning te moderniseren valt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de cv-ketel, het type glas en hoe oud de meterkast is. Kunt u hier vernieuwingen in aanbrengen?

De jaren 70 woning staat er ook om bekend dat er op de bovenverdieping te weinig ruimte is voor voldoende slaapkamers. Overweeg daarom een of meer dakkapellen te plaatsen.

Jaren 70 huis opknappen

Jaren 80 huis opknappen

Gelukkig zijn jaren 80 woningen al een stuk beter geïsoleerd. Veel van deze huizen werden meteen voorzien van dubbel glas en dakisolatie. Waar u wel extra op kunt letten als u een oud huis uit de jaren 80 gaat opknappen, zijn de vloeren. De kans is namelijk aanwezig dat er een Kwaaitaalvloer of Mantavloer ligt. Met zo’n vloer heeft u namelijk kans op betonrot, wat de constructie minder stevig maakt.

Mocht dit het geval zijn, kunt u meteen ook vloerverwarming aanleggen. Zo verwarmt u ook meteen uw woning op een duurzamere manier. Heeft u hiervoor hulp nodig van een aannemer of bouwbedrijf? Neem dan contact met ons op!

Oude boerderij opknappen

Bent u van plan een oude boerderij op te knappen? Dan loopt dat net iets anders dan wanneer u een appartement of andere woning gaat verbouwen. Op een boerderij is veel ruimte, dus ook veel potentie om er uw ware droomhuis van te maken.

Als u er echt een woonboerderij van gaat maken, zult u voornamelijk de woonruimte gaan vergroten. Dit kan door middel van een uitbouw of aanbouw. Verder hebben deze woningen vaak lage plafonds. Houd er dus rekening mee dat ook dit te renoveren valt.

Mocht u hulp nodig hebben bij het regelen van de renovatie van uw boerderij, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Buitenkant huis verbouwen

Wilt u de buitenkant van uw huis moderniseren? Of is een renovatie simpelweg hard nodig? Dan kunt u de buitenkant van uw huis laten verbouwen. Het hoeft hierbij niet altijd om een groot project te gaan, maar dat kan natuurlijk wel. U kunt het namelijk zo groot of klein maken als u zelf wilt; van een dakkapel tot een volledige sloping! Enkele voorbeelden van renovaties aan de buitenkant van de woning zijn:

Buitenkant huis verbouwen

Binnenkant huis verbouwen

Wanneer de buitenkant van uw woning helemaal naar wens is maar de binnenkant nog niet, kunt u ervoor kiezen om alleen binnen te renoveren. Ook dit hoeft niet altijd een grote verbouwing te zijn, u kunt bijvoorbeeld ook gewoon één ruimte in het huis opknappen of renoveren. Mocht u bijvoorbeeld niet tevreden zijn met de badkamer, dan kunt u die door middel van een verbouwing helemaal aanpassen aan uw smaak en behoeften. Maar uiteraard kunt u ook alles aan de binnenkant renoveren als dat uw voorkeur heeft. Enkele voorbeelden van verbouwingen aan de binnenkant van de woning zijn:

Is uw woning ook toe aan een verbouwing? Laat ons helpen! Neem contact op en wij helpen u met het vervullen van al uw woonwensen.

Binnenkant huis verbouwen

Huis opknappen, waar beginnen?

Er komt best wat kijken bij een renovatie. Dit kan overweldigend zijn, waardoor u even niet weet waar u moet beginnen. Maar gelukkig valt het uiteindelijk reuze mee. Het gehele proces is namelijk op te breken in vier stappen. Heeft u alle vier deze stappen doorlopen? Dan geniet u voor u het weet van uw mooie, verbouwde en opgeknapte huis!

Stap 1: Zet uw plan op papier

Voordat u aan de slag gaat met een aannemer, is het handig om zelf al het een en ander in kaart te brengen. Een aannemer kan u namelijk pas goed helpen wanneer u een duidelijk beeld heeft van uw wensen en behoeften. Denk daarom allereerst goed na over wat uw ideale situatie is en wat u hiervoor nodig heeft. Surf bijvoorbeeld het internet af voor foto’s die representeren wat u mooi vindt of ga langs bij woonwinkels voor inspiratie.

Schrijf voor het overzicht alles op dat u graag wilt verbouwen. Houd er ook rekening mee dat de verbouwing uiteindelijk meer zal inhouden dan wat u heeft opgeschreven. Wilt u bijvoorbeeld de keuken renoveren, dan moet mogelijk ook de huidige constructie van de elektriciteit daarop worden aangepast. Zodra u duidelijk heeft wat u allemaal aan wilt pakken, kunt u kijken naar uw beschikbare budget.

Stap 2: Breng de financiën in kaart

Nu u weet wat u allemaal wilt verbouwen, zijn de financiën aan de beurt. Het is belangrijk dat uw plannen aansluiten op uw budget. Bekijk daarom wat alles bij elkaar ongeveer zal kosten en bedenk u of dat het waard is. Blijft u hier bijvoorbeeld de rest van uw leven wonen? Of is dit meer een tijdelijke woning? Stel uzelf dit soort vragen om te bepalen of uw plannen en budget realistisch zijn. Heeft u een vrijblijvende offerte voor uw renovatieproject nodig? Vraag die dan gerust bij ons aan.

Dit is ook het moment om te kijken of u ergens financiële steun vandaan kunt halen. Misschien zijn er lokale of nationale subsidies die u kunt aanvragen voor uw renovatie, of kunt u een verbouwingshypotheek afsluiten.

Stap 3: Schakel een bouwbedrijf in

Zodra u weet wat u wilt en wat uw budget is, kunt u een bouwbedrijf inschakelen. Woont u in de brede regio rondom Rijsenhout (inclusief Haarlem, Amstelveen, Hoofddorp, Haarlemmermeer, Heemstede en Aalsmeer)? Dan kunt u terecht bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. voor het realiseren van uw droomhuis! Samen bespreken we uw wensen en kijken we naar alle mogelijkheden die binnen uw budget vallen. Wij denken graag mee in oplossingen en zorgen dat er een plan op tafel komt dat voor volledige tevredenheid zorgt.

Daarnaast helpen wij ook met alle andere zaken die gerelateerd zijn aan uw renovatie. Ons doel is om zo veel mogelijk van uw zorgen uit handen te nemen, dus wij denken ook mee over de inkoop van materialen, eventuele vergunningen, het bewaken van de planning en meer. Zo weet u zeker dat alles in goede orde verloopt en u vanaf de afgesproken datum kunt genieten van uw gloednieuwe woning.

Neem nu contact op.

Stap 4: Laat het opknappen van start gaan

Wanneer het ontwerp vast staat wordt er een planning gemaakt. Deze planning maakt de aannemer samen met u, zodat u precies weet hoe en wat. U bent hiermee precies op de hoogte van de start- en opleveringsdatum en wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd. Nadat al het voorwerk is afgehandeld zoals de planning, vergunningen en materialen, kan de verbouwing officieel van start gaan.

Tijdens de renovatie kunt u met vragen of zorgen terecht bij uw aannemer. Bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. krijgt u één vast aanspreekpunt zodat u altijd weet bij wie u moet zijn. Dit aanspreekpunt is deskundig, betrouwbaar en denkt indien nodig mee in oplossingen. Met 30 jaar aan ervaring kunnen wij u die kwaliteit garanderen.

En aan het einde van de rit is het zover, u kunt eindelijk gaan genieten van uw droomwoning!

Huis opknappen, waar beginnen

Woning renoveren met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Voor het opknappen van uw huis is het handig om een professioneel bouwbedrijf in te schakelen. Die weten namelijk van A tot Z wat er moet gebeuren en nemen alle zorgen volledig uit handen. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat daarom graag voor u klaar. Met al meer dan 30 jaar ervaring kunnen wij u voorzien van dienstverlening van de hoogste kwaliteit. Dat is tenslotte van groot belang bij het verwezenlijken van uw droomhuis!

Daarnaast kunt u bij ons rekenen op een persoonlijke samenwerking. Wij vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij alle processen zodat we samen al uw wensen kunnen vervullen. Hierbij staan korte communicatielijnen centraal en zorgen wij ervoor dat u één aanspreekpunt heeft. Mocht u dan tijdens de verbouwing vragen of opmerkingen hebben, weet u altijd bij wie u terecht kunt.

Verder werken wij uitsluitend met een vaste groep specialisten van wie wij de professionaliteit kunnen garanderen. Vanwege alle kennis, ervaring en deskundigheid kunnen wij alle projecten met deze groep realiseren. Kiest u voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V., dan bewaart u dus gemakkelijk het overzicht. Alle werkzaamheden worden namelijk door één partij uitgevoerd.

Al met al heeft u aan ons dus echt een betrouwbare partner die volledig betrokken is vanaf de visie tot de waargemaakte droom. Dit kunnen wij ook bevestigen met ons keurmerk van BouwGarant dat wij vol trots dragen! Dus zoekt u nog een aannemer voor de renovatie van uw woning? Neem dan contact met ons op en we gaan samen aan de slag.

Woning renoveren met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Bekijk onze verbouwingen

Wij begrijpen als geen ander dat u graag de beste keuzes maakt voor uw renovatie. Dit geldt ook voor het bedrijf dat u inschakelt voor de klus. Bekijk daarom gerust nog wat van onze eerdere verbouwingen. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de resultaten die wij voor u kunnen waarmaken.

Wij hebben al veel verschillende verbouwingen onder handen mogen nemen. Van het omtoveren van de zolder naar een luxe slaapkamer tot een volledige kantoor make-over; u kunt bij ons terecht met al uw wensen. Wij brengen die wensen graag voor u tot leven!

Wilt u ook uw huis laten opknappen door Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.? Neem dan contact met ons op en laat ons weten wat u voor ogen heeft.

Ook voor nieuwbouw, aanbouw en uitbouw

Is uw huis toe aan een renovatie? Dan staan wij als aannemersbedrijf graag voor u klaar. En naast renovaties kunt u ook voor andere projecten bij ons terecht. Zo realiseren wij onder andere nieuwbouw-, aanbouw- en uitbouwprojecten en doen wij ook onderhoud. Heeft u andere ideeën? Laat het ons weten, want geen klus is voor ons te groot of te klein.

Bekijk bijvoorbeeld eens de prachtige nieuwbouw woning in Vinkeveen die wij hebben gebouwd en afgewerkt. Zo’n project kunnen wij ook voor u bewerkstelligen. Of de uitbouw in Haarlem, die overigens door de klant is beoordeeld met een 10!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Een belangrijk onderdeel van de renovatie is natuurlijk het kostenplaatje. U wilt tenslotte wel weten wat voor een prijskaartje er hangt aan de realisatie van uw droomhuis. Daarom kunt u bij ons een offerte aanvragen voor het opknappen van uw woning. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend.

Voor het opstellen van de offerte komen wij graag bij u langs op locatie. Zo kunnen we uw plannen doornemen, ons advies geven en indien nodig de laatste vraagtekens bij u wegnemen. Op die manier kunt u vol vertrouwen van start met dit mooie project.

Na ons bezoek bekijken we de gehele situatie en stellen we de offerte voor u op. U bent er dan helemaal vrij in om akkoord te gaan of niet. Gaat u akkoord met de offerte en mogen wij uw huis gaan opknappen? Dan maken we samen een planning en gaan wij zo snel mogelijk voor u aan de slag. Verder vinden wij het belangrijk dat al uw wensen worden vervuld. Daarom betaalt u pas na de volledige afronding van het project.

Contact met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Wilt u uw verbouwing door ons laten realiseren of wilt u graag iets anders bespreken? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt rekenen op onze deskundigheid en natuurlijk service van het allerhoogste niveau. Wij staan met veel plezier voor u klaar!

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen