Dakopbouw

Een dakopbouw tovert een bestaande woonruimte om tot een meer woonoppervlakte. Het maakt de ruimte groter wat ervoor zorgt dat de ruimte meer mogelijkheden biedt. Een slaapkamer met een schuin dak wordt opeens groter door een dakkapel of een overloop wordt groter waardoor er meer kastruimte ontstaat. Voor al uw andere woonwensen, denkt Woonbedrijf Wendelgelst B.V. graag met u mee over wat er mogelijk is.

Dakopbouw zorgt voor meer ruimte in uw woning. Als u nadenkt over een verhuizing vanwege ruimtegebrek, dan kan een dakopbouw zeker een goed alternatief en wellicht dé ideale oplossing zijn. Een dakopbouw komt in veel verschillende soorten voor en kan meer voor u betekenen dan u voorhand misschien had gedacht. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden voor een dakopbouw.

Wat is een dakopbouw?

Allereerst is het natuurlijk goed om duidelijk te hebben wat een dakopbouw precies is. Een dakopbouw is een verlenging van uw woning die, zoals de naam al doet vermoeden, op uw huidige woning wordt gebouwd. Een dakopbouw kan geplaats worden op een plat dak, maar kan ook een dakopbouw gebouwd worden op een schuin dak, denk hierbij bijvoorbeeld aan een dakkapel, nokverhoging of een verlegde nok.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is van alle markten thuis. Bent u benieuwd naar welke soort dakopbouw het beste aansluit bij uw woonwensen en bouwstijl? Neem dan gerust contact met ons op en stel je vraag in het contactformulier. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Als aannemersbedrijf staan wij u van A tot Z bij. Dat komt doordat wij alle expertise in huis hebben en een complete verbouwing kunnen aanbieden. Zo hoeft u alleen contact te onderhouden met een van onze medewerkers en regelen wij de rest.

Waarom een dakopbouw?

Een dakopbouw betekent een extra toevoeging als u uw huis aan het renoveren bent. Net zoals u kunt kiezen voor een keuken aanbouw, kunt u ook kiezen voor de hoogte in gaan door middel van een dakopbouw. Zo kunt u op een relatief makkelijke én goedkope manier een extra ruimte toe voegen aan uw huis en het aantal vierkante meters woonoppervlakte vermeerderen. Door een dakopbouw ontstaat er meer leefruimte en wordt een klein huis opeens toch nog ruim genoeg voor het hele gezin. Benieuwd naar de mogelijkheden of twijfelt u nog een beetje over of een dakopbouw wat voor u is en of uw woning er wel geschikt voor is? Dan denken wij van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. graag met u mee. We komen graag bij u langs om met u mee te denken en u van juist advies te voorzien. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voordeel dakopbouw

Een belangrijk voordeel van een dakopbouw is dat u niet hoeft te verhuizen wanneer uw huis iets te klein lijkt te worden. U bent namelijk erg tevreden in de buurt of wijk waar u woont, maar u mist extra leefruimte. Dan kan een dakopbouw de ultieme uitkomst bieden. U kunt fijn blijven wonen waar u woont zonder te hoeven verhuizen naar een woning die meer ruimte biedt. Een dakopbouw kan aanzienlijk meer ruimte bieden, want er is veel mogelijk.

Een ander van een dakopbouw is dat u er alleen maar winst uithaalt. Het aantal vierkante meters woonoppervlakte wordt in sommige gevallen aanzienlijk meer, waardoor een bepaalde ruimte opeens ook veel meer mogelijkheden biedt. Waar u voorheen dacht dat het de kleinste ruimte van het huis was, wordt het in een relatief ‘kleine’ ingreep een stuk groter. Vaak zijn huizen met een bovenverdieping waar alleen schuine daken aanwezig zijn niet enorm gewild, omdat er zo weinig mogelijk is. Want waar plaatst u al uw kast- en opbergruimte als er enkel schuine wanden zijn? Dat gaat lastig, tenzij u natuurlijk inbouwkasten laat plaatsen door een aannemersbedrijf waardoor de schuine wanden wel optimaal benut worden. Echter wint u er op deze manier geen woonoppervlakte mee. Dat gebeurt wel als u een dakopbouw laat plaatsen door Woonbedrijf Wendelgelst B.V. Bent u benieuwd naar wat wij voor uw woning kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en dan helpen we u graag verder. Ook kunt u op onze website het contactformulier invullen en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Verschillende soorten dakopbouw

Zoals we al eerder schreven, zijn er veel verschillende soorten dakopbouw mogelijk. U heeft vast wel eens gehoord van een dakkapel, een dakopbouw op een plat dak, een nokverhoging of een verlegde nok. Dat zijn onder andere dakopbouw mogelijkheden waarbij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. u kunt helpen. We lichten ze hieronder graag uitgebreider voor u toe zodat u zelf een keuze kunt maken over waar uw voorkeur licht. Komt u er zelf niet helemaal uit? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen en dan denken wij graag met u mee.

Dakkapel

Een dakkapel is een erg resultaatgerichte vorm van een dakopbouw. Binnen een mum van tijd wordt de dakkapel geplaatst en wordt uw kleine ruimte omgetoverd tot een groter geheel. Vaak zorgt een dakkapel voor een x aantal vierkante meters oppervlakte meer, maar in de praktijk lijken het er een stuk meer. Het biedt allereerst veel meer licht wat altijd ten goede komt aan een ruimte. Het oogt hierdoor ruimer.

Een dakkapel plaatsen wij met een stevige binnenwand en kwalitatief hoogstaande binnen- en buitenkozijnen. Natuurlijk afgestemd op uw voorkeur. Woont u in een jaren 30 woning en wilt u graag de karakteristieke details behouden zoals houten raamkozijnen? Dan kan dit ook bewerkstelligd worden in de door u gekozen dakkapel. Wilt u toch liever voor een onderhoudsvriendelijkere optie gaan, dan bieden wij ook een dakkapel van kunststof. Alles is mogelijk bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Meer ruimte en licht

Voor een verbouwing en plaatsing van een dakkapel kan het zo zijn dat de huidige ruimte vraagt om meer aanpassing, zoals een nieuwe trap of nieuwe elektra. Ook daar draaien wij onze hand niet voor om. Het is voor ons geen klus te groot; een nieuwe trap naar een verdieping hoger plaatsen, nieuwe elektriciteit aanleggen op de verdieping, schilderen, wat er ook nodig is om aan uw woonwensen te voldoen. Wij regelen het.

De voornaamste winst van een dakkapel kan worden omgeschreven als veel meer extra licht, woonruimte en meer mogelijkheden om zo optimaal mogelijk te wonen. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. denkt graag met u mee over de huidige woonruimte en wat er allemaal mogelijk is om aan al uw wensen te voldoen. Benieuwd naar deze mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of stel uw vraag in het contactformulier op de site.

Dakopbouw plat dak

Wat u misschien in eerste instantie niet zou denken, is dat een dak opbouw met een plat dak op een garage een redelijk snelle klus is om te klaren. Vaak wordt het in een mum van tijd geplaatst waardoor u niet weken of maanden in een verbouwing moet zitten. Een dakopbouw is daarom een goede optie om zo snel mogelijk zichtbare verandering aan te brengen aan uw woning.

Een dakopbouw plat dak biedt meer leefruimte. Het zorgt ervoor dat u opeens een extra kamer toevoegt aan uw huis. Denk bijvoorbeeld aan nog een slaapkamer, een walk in closet, een tweede badkamer, een werkkamer, noem maar op. De mogelijkheden lijken oneindig met een dakopbouw.

Een dakopbouw waarbij u kiest voor een plat dak zorgt voor optimalisatie van uw woonruimte. Zo kunt u iedere vierkante centimeter goed benutten en gaat er geen loze ruimte verloren. Een dakopbouw is makkelijk te plaatsen en gebeurt vaak in slecht een tot enkele dagen. Afhankelijk van uw wensen natuurlijk. Voor de beste keuze passend bij uw huidige huis denkt Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. graag met u mee. Neem contact met ons op en dan komen we graag bij u langs!

Voordeel dakopbouw plat dak

Een voordeel van een dakopbouw met plat dak is dat het u de meeste vierkante meters woonoppervlakte biedt. Een dakopbouw met een plat dak bevat namelijk geen schuine wanden waardoor u alle ruimte optimaal kunt benutten. Zeker een bijkomend pluspunt voor lange mensen: u kunt overal rechtop staan en hoeft dus nergens te bukken of bang te zijn dat u uw hoofd stoot. Ideaal dus. Ook biedt het een uitgelezen kans om prachtige hanglampen aan het plafond te hangen zonder dat u uw hoofd er iedere keer aan stoot, omdat de lamp te laag hangt.

Daarnaast is een voordeel van een dakopbouw met een plat dak dat het meer dan één extra ruimte kan bieden. In sommige gevallen wordt er zowel een badkamer als een extra slaapkamer door gerealiseerd. Er is veel meer mogelijk dan u vooraf denkt. Ook kunt u ervoor kiezen om er twee slaapkamers van te maken of een extra slaapkamer en een gastenkamer. Wat een dakopbouw ook mogelijk maakt, is dat u een extra losse toilet op de bovenverdieping kunt realiseren als dat er nog niet was. Zeker met een groot gezin biedt dit uitkomst. Als uw dakopbouw eenmaal is geplaatst, kunt u zich niet meer voorstellen hoe u ooit zonder deze extra ruimte heeft geleefd.

Voor inspiratie kunt u een van onze projecten bekijken, zoals een dakopbouw in Hoofddorp of een dakopbouw in Haarlem. Daar realiseerde Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. in 2018 een dakopbouw.

Nokverhoging

Net als een dakopbouw of het plaatsen van een dakkapel, is het plaatsen van een nokverhoging ook vaak in een dag te realiseren. Dat zou u niet denken, maar toch is het mogelijk met de expertise die Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. in huis heeft. Een nokverhoging is eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden: uw nok wordt verhoogd. Door een nokverhoging ontstaat er veel meer ruimte op de bovenste verdieping van uw woning.

Alle dak opbouw kunt u zo duur maken als u zelf wilt. Wel is het belangrijk om te beseffen dat een nokverhoging duurder uitvalt dan het plaatsen van een dakkapel. Maar daar tegenover staat wel dat u er veel meer ruimte voor terugwint. Het grootste verschil in prijs kunt u vooral herleiden aan het materiaal. Voor een nokverhoging is veel meer materiaal nodig en vaak ook duurder materiaal dan een enkele dakkapel.

Volwaardige verdieping

Een nokverhoging wordt vaak geplaatst op woningen waarbij de zolder slechts enkel schuine wanden bevat. Door deze schuine wanden kunt u minder met uw ruimte en wordt de zolder al gauw ondergedompeld tot opbergruimte terwijl er veel meer mogelijk is. Als u een nokverhoging laat plaatsen zorgt u ervoor dat u overal op uw zolder rechtop kunt staan. Hiermee ontstaat er veel meer ruimte en dus veel meer mogelijkheden.

Door het plaatsen van een nokverhoging kunt u er opeens voor kiezen om de master bedroom of zelfs meerdere slaapkamers te realiseren op de zolder. Waar het voorheen alleen diende als opbergruimte voor vakantiespullen en een plek voor de wasmachine en droger, krijgt u er nu een volwaardige verdieping voor terug. Wilt u helemaal all the way gaan? Dan kunt u er zelfs voor kiezen om op de nokverhoging ook nog een of twee dakkapellen te plaatsen voor nog meer licht en ruimte. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. kijkt graag met u mee naar wat de mogelijkheden zijn en wat het beste aansluit bij uw huidige woning. Neem contact met ons op voor meer informatie of laat uw vraag achter in het contactformulier.

Verlegde nok

Een verlegde nok is eigenlijk een combinatie tussen een nokverhoging en een dakopbouw. In het vakjargon wordt dit ook wel een eenzijdige nokverhoging genoemd. Een verlegde nok is dus eigenlijk een mooie middenweg. Soms past een nokverhoging niet in het straatbeeld, past het niet binnen uw budget en krijgt u geen vergunning. Dan kan een verlegde nok een uitstekend alternatief voor u zijn.

Een verlegde nok wordt gerealiseerd op een zolder waar een laag dak aanwezig is. Een laag dak zorgt voor een donkerdere ruimte, minder lichtinval en natuurlijk minder ruimte. Wanneer u ervoor kiest om een verlegde nok te laten plaatsen door Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. dan creëert u meer hoogte aan een kant. Deze kant biedt meer mogelijkheden en de zolder krijgt opeens een extra functie. Een verlegde nok kan net de ruimte bieden van het voorheen ontbrekende kantoor.

Combinatie verlegde nok en dakkapel

Ook kunt u kiezen voor een combinatie tussen een dakkapel en een verlegde nok. In dit geval wordt de nok van de geplaatste dakkapel verhoogd wat zorgt voor nog meer ruimte. Niet alleen in de hoogte krijgt u er ruimte bij, maar ook in de breedte. U krijgt aanzienlijk meer functionele ruimte waar u een nieuwe bestemming aan kunt geven. Niet alleen kunt u nu recht opstaan zonder bang te zijn uw hoofd te stoten, maar ook krijgt u er een extra ruimte voor terug waardoor u in de al bestaande ruimte meer lucht creëert.

Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, biedt een verlegde nok de ideale uitkomst voor huizen waarbij een dakkapel niet mogelijk is. Huizen die slechts bestaan uit platte daken, kunnen wel een nok verleggen en op deze manier meer ruimte realiseren. In feite wordt er dan ook een soort dakkapel geplaatst, maar dan een andere soort die wordt gebruikt bij huizen met schuine daken. Vaak is hiervoor wel een vergunning nodig. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. regelt alles voor u van A tot Z dus neemt het aanvragen van een vergunning voor u ook uit handen. Neem contact op met ons om dit bespreken. Dan denken we graag met u mee.

Welke vergunningen zijn er nodig voor dakopbouw?

Zoals u misschien wel begrijpt, is het niet altijd mogelijk om een dakopbouw te plaatsen zonder het hebben van bepaalde vergunningen. Wanneer en welke vergunningen u nodig heeft voor een dakopbouw dat zoeken wij voor u uit. Eerst komen we bij u langs om uw woonwensen te bespreken en de desbetreffende woonruimtes te bekijken. We adviseren u ook ter plaatsen als wij zien dat iets niet volgens u wens gerealiseerd kan worden. Uiteraard denken wij met u mee naar de best mogelijke oplossingen.

Een vergunning wordt verleend door de gemeente. Voor het realiseren van een dak opbouw zijn landelijke regels opgesteld. Deze verschillen niet per gemeente dus u hoeft niet bang te zijn dat er in de ene gemeente meer mogelijk is dan in de andere gemeente.

Omgevingsvergunning

Allereerst heeft u een omgevingsvergunning nodig voor het plaatsen van een van de verschillende soorten dakopbouw. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. kijkt samen met u naar uw woonwensen en of deze passen binnen het plan van bestemming voor uw gemeente. Hierin staat vermeld wat er wel en niet op uw grond gebouwd mag worden en waarvoor het gebruikt dient te worden. Een omgevingsvergunning vraagt u aan bij uw eigen Gemeente.

Naast een omgevingsvergunning zijn er ook mogelijkheden om vergunningsvrij te verbouwen. Dat hangt af van een aantal regels, maar ook voordelen. Die lichten we hieronder even voor u uit:

 • Uw woonwensen moeten voldoen aan het bestemmingsplan van uw gemeente.
 • Past uw woonwens van een dakopbouw niet binnen het bestemmingsplan van uw gemeente, dan wordt er gekeken naar een alternatief waarbij u aan een strenge norm moet voldoen.
 • Ook is het belangrijk na te gaan wat er in de VVE (Vereniging Van Eigenaren) mogelijk is en wat niet.
 • In sommige gevallen biedt een gemeente een subsidie om duurzaam te verbouwen. Bekijk of u uw dakopbouw kunt verduurzamen en wellicht krijgt u hier extra subsidie voor vanuit de gemeente.
 • Belangrijk om te weten: een vergunning moet altijd staan op eigen naam en niet op die van uw aannemer. Dit kan voor problemen zorgen waardoor de aanbouw tijdelijk kan worden stopgezet.

Vergunningscheck

In sommige gemeenten, zoals onder andere de Gemeente Haarlemmermeer, kunt u zelf al online een vergunningscheck doen. Dit geeft u meer inzicht over de mogelijkheden van uw woonwensen. Hier kunt u zelf uw postcode en huisnummer invullen en de vragenlijst volgen waarbij u precies kunt aangeven wat uw wensen zijn. Zo rolt er voor u automatisch een advies uit. Wel is het belangrijk om dit advies onder voorbehoud te beschouwen, maar het geeft een goede eerste indruk en de mogelijkheid om na te denken over uw wensen voor u echt stappen gaat ondernemen.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. bestaat al meer dan 30 jaar. Wat begon als eenmanszaak is uitgegroeid tot een echt familiebedrijf. Het aannemersbedrijf dat gevestigd is in Rijsenhout breidde zich snel uit waarmee de eerste medewerkers in vaste dienst kwamen. Door een aantal grote projecten en een groeiende klantenkring zijn we waar we van de dag staan.

Belangrijk voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is de betrokkenheid en klantvriendelijkheid. We zijn erg betrouwbaar en dat krijgen we ook terug van onze klanten. Met een gemiddelde score van 9,4 kunnen we wel zeggen dat we onze inzet meer dan wordt beloond. Samen met ons team bundelen wij alle krachten van verschillende expertises. Zo vormen we samen niet alleen een hecht team, maar ook een aannemersbedrijf met alle deskundigheid onder één dak.

Van onderhoud tot kleine werkzaamheden en van een complete verbouwing tot een aan- of uitbouw aan uw woning of bedrijfspand, niets is voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. te groot of te klein. Wij helpen u graag bij het bespreken, adviseren en realiseren van uw woonwensen. Met liefde voor het vak en een enorme professionaliteit en vakkundigheid staat Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. voor u klaar.

Kiest u voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. dan kiest u voor:

 • Kwaliteit en professionaliteit
 • Vakkundigheid
 • Een persoonlijke betrokkenheid
 • Eén aanspreekpunt
 • Jarenlange ervaring
 • Alle expertise onder één dak
 • Optimale zekerheid door keurmerk BouwGarant

Benieuwd naar wat Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. voor u kan betekenen? Dan komen we graag met u in contact. Dat kan door ons contactformulier in te vullen, ons te mailen op info@bouwbedrijf-wendelgelst.nl of te bellen naar 0297-340634.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen