Huis verbouwen

Een huis verbouwen kan een intensieve klus zijn. Bijvoorbeeld wanneer u één of meerdere ruimtes volledig wilt (laten) renoveren, een stuk bij uw huis wilt laten aanbouwen of uitbouwen, of een andere indeling wenst van uw woning. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. ontzorgd u van A tot Z bij de verbouwing van uw huis. Van het eerste ontwerp tot een prachtig eindresultaat.

Wanneer is het slim om uw huis te verbouwen?

Het kan zijn dat u zich afvraagt wanneer het slim is om uw huis te verbouwen. U heeft misschien bepaalde ruimtes in huis die naar uw idee aan een opknapbeurt toe zijn. Of u heeft misschien een huis op het oog, waar wel het één en ander aan moet gebeuren. De beslissing maken om te gaan verbouwen kan een spannende keuze zijn. Wij leggen u daarom graag uit wanneer het de moeite waard is om een huis te verbouwen.

Als u er nog jarenlang wilt wonen

Als u nog jarenlang in uw huidige woning wilt wonen en zou kunnen wonen, dan is het zeker een slim idee om te kiezen voor verbouwen. U kunt uw woning dan helemaal laten verbouwen naar uw eigen ideeën, waardoor het weer helemaal past bij uw stijl en uw situatie. Soms is een verbouwing net wat u nodig heeft om een woning meer als thuis te laten voelen.

Bovendien is het in de huidige woningmarkt niet gemakkelijk om een woning te vinden die geheel bij uw wensen past. Wanneer u nu al tevreden bent met uw woning, is verbouwen daarom een heel goed idee.

Om meer ruimte te creëren

Meer leefruimte creëren is in veel woningen een optie. Zo kunt u de zolder verbouwen door te kiezen voor een dakkapel of zelfs een dakopbouw voor extra licht en ruimte. U kunt ook meer leefruimte creëren door een uitbouw aan uw woning te plaatsen. Zo is een grotere woonkamer of keuken gemakkelijk te realiseren.

Er is veel mogelijk op het gebied van ruimte. Vaak kan een andere indeling in een huis ook al veel doen. Het kan heel erg helpen om bij een huis verbouwen de hulp van een aannemer in te schakelen, zodat deze met u mee kan kijken en u hierin kan adviseren. Een aannemer heeft hier vaak meer kijk op en kan voor u meerdere ideeën uitwerken.

Aannemersbedrijf Wendelgelst kan u bijvoorbeeld helpen door te bekijken hoe u meer ruimte kunt creëren, zonder teveel ruimte te verliezen in de tuin. Neem hiervoor zeker eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het is de basis van uw droomhuis

Het kan zo zijn dat u een huis tegenkomt dat volledig aansluit bij u wensen. Het staat in een prachtige omgeving, in een leuke buurt en qua ruimte is het perfect. Alleen de woning is van binnen wel aan een renovatie toe.

Dan is het absoluut een slimme keuze om uw huis te verbouwen. U doet dan een investering voor de toekomst, waar u nog jarenlang van kunt genieten. Daarnaast hoeft het huis niet in één keer helemaal gerenoveerd te worden, maar u kunt dit ook stap voor stap doen wanneer dat beter bij uw budget past. Het is even een investering qua tijd en geld, maar zo’n kans kunt u beter niet aan u voorbij laten gaan.

De kosten wegen op tegen de waarde van uw huis

Tot slot is het belangrijk om altijd rekening te houden met wat een verbouwing doet voor de waarde van uw huis. Wanneer het een verbouwing is die uw huis uiteindelijk alleen maar meer laat stijgen in waarde, dan is het vaak een goede keuze.

Ook wanneer u een huis koopt is het soms goed om op een rijtje te zetten wat er nog bij zou komen aan kosten voor de verbouwing. Door te kijken naar huizen in de straat die wellicht wel verbouwd zijn of in betere staat, kunt u voor uzelf inschatten of u de kosten van zowel de woning als de verbouwing uiteindelijk ook weer terug kunt verdienen.

Bent u van plan om heel intensief te gaan verbouwen? Dan kan het slim zijn om eens advies te vragen aan een taxateur over de verbouwing van uw huis. Een taxateur kan goed inschatten wat een verbouwing zou doen voor de waarde van de woning. Zo kunt u uw keuze beter afwegen en weet u zeker of het wel of geen juiste keuze is.

Een huis verbouwen, hoe gaat dat in zijn werk?

U heeft voor uzelf besloten dat u uw huis wilt verbouwen. Alleen wat is dan de volgende stap? Waar moet u aan denken als u uw huis gaat verbouwen. Met dit handige stappenplan kunt u niets vergeten en bent u binnen de kortste keren klaar om uw huis een opfrisbeurt te geven.

1. Bedenk wat u wilt verbouwen en hoe

U heeft misschien de ruimte(s) voor uw verbouwing al in gedachten, maar het is ook goed om te brainstormen over hoe u deze ruimte(s) zou willen aanpassen. Het voelt vaak als een volgende stap om meteen bij een aannemer of winkel aan te kloppen, maar het is goed om eerst wat ideeën op te doen.

Door eerst duidelijk te hebben wat u wilt, zijn de stappen hierna ook gemakkelijker af te vinken. Ga dus eens op zoek naar inspiratie in een showroom of online via een platform als Pinterest. Zet al uw ideeën en de stijl waarin u het zou willen op een rij, zodat u meteen weet wat u wilt als u naar een specialist toe gaat.

2. Het budget en de financiering

De volgende stap is nadenken over uw budget en hoe u dit eventueel gaat financieren. U heeft vast een bepaald bedrag in u hoofd dat u wilt investeren in uw huis, maar u kunt misschien ook nog extra financieren in de vorm van een bouwdepot. Het is verstandig om op een rij te zetten wat uw budget is en te kijken naar de mogelijkheden voor een financiering als dat op u van toepassing is. Zo heeft u bij de aannemer direct duidelijk wat de verbouwing kan en mag kosten. De aannemer gaat dan handelen binnen dit budget.

3. Een aannemer inschakelen voor de verbouwing

Als u duidelijk voor uzelf heeft wat u wilt verbouwen, een idee heeft hoe het eruit moet komen te zien en welk budget u daarvoor heeft, kunt u een aannemer in gaan schakelen. Een aannemer is iemand die het project voor uit handen neemt. De aannemer regelt dat binnen het budget en het gewenste tijdsbestek uw verbouwing klaar is. Dit scheelt u een hoop werk en zorgen, want u weet dat vakmensen de ruimte(s) in huis naar wens verbouwen.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft al meer dan 30 jaar ervaring met huizen verbouwen en renoveren. Wij zorgen dat de juiste vakmensen voor u aan de slag gaan en dat u idee werkelijkheid wordt. Woont u in de regio Aalsmeer, Amstelveen, Heemstede, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Haarlemmermeer en Haarlem? Wij gaan graag voor u aan de slag! Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie en we stellen vrijblijvend een offerte voor uw verbouwing op.

4. Het ontwerp voor de verbouwing wordt gemaakt

Wanneer u uw aannemer heeft gekozen, wordt het ontwerp voor de verbouwing gemaakt. Er zijn aannemers die dit zelf doen, maar u kunt ook een ontwerp aanleveren of er kan een architect ingeschakeld worden. Er zijn hierin vele mogelijkheden, maar het is voor u in ieder geval belangrijk dat er hierin wordt geluisterd naar uw wensen. Ga altijd voor een aannemer of architect die uw wensen en ideeën meeneemt, zodat u na afloop 100% tevreden bent met de verbouwing van uw woning.

5. De vergunningen

Als het ontwerp staat en u daar helemaal tevreden over bent, dan kunnen eventuele vergunningen aangevraagd worden. Ook dit kunt u in zijn geheel aan de aannemer overlaten, zodat u zeker weet dat u alle benodigde vergunningen in handen heeft.

Voor de meeste verbouwingen binnenshuis, zoals het verbouwen van de badkamer, is geen vergunning nodig. Voor de verbouwingen die buitenshuis zichtbaar zijn wel. Denkt u hierbij aan vergunningen voor het plaatsen van een dakkapel tot een aan- of uitbouw.

6. Het huis verbouwen

Wanneer de vergunningen in orde zijn, kan de aannemer beginnen aan de verbouwing. De benodigde materialen worden besteld of verzameld en de aannemer begint met de werkzaamheden. Een verbouwing kan veel tijd in beslag nemen, maar voor we met het verbouwen beginnen delen we altijd de planning met u. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Tijdens de verbouwing heeft u bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. één duidelijk aanspreekpunt. Hiermee kunt u de planning bespreken, maar ook vragen stellen als die er zijn. Zo zorgen we voor een heldere communicatie en kunt u met een goed gevoel uitkijken naar uw verbouwde woning.

Welke mogelijkheden biedt Bouwbedrijf Wendelgelst?

Een huis verbouwen kan heel erg uiteenlopen qua werkzaamheden. Soms gaat het om een kamer verbouwen, zoals een keuken of badkamer, maar soms gaat het om het verbouwen van een hele etage of zelfs een huis renovatie. U vraagt zich daarom misschien af welke mogelijkheden er zijn als u kiest om uw huis te laten verbouwen door een aannemersbedrijf als Wendelgelst. Wij lichten het in deze paragraaf voor u toe.

Een volledige huis renovatie

Wilt u uw huis van top tot teen aanpakken? Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. kijkt graag met u mee hoe u dit het beste kunt aanpakken. Een volledige renovatie van uw huis is een hele grote verbouwing en daardoor kunt u soms bepaalde zaken over het hoofd zien. Wij ontzorgen u daarom graag van A tot Z, zodat het gehele huis er na de verbouwing goed uitziet en klaar is voor de toekomst.

Heeft een bijvoorbeeld een oud huis of een boerderij gekocht die u volledig wilt verbouwen? Geen enkel probleem. Wij hebben vaste werknemers, maar ook een groot netwerk van gespecialiseerde vakmensen die met veel plezier aan de slag gaan met dit project. Hoewel een renovatie een groot project is, kunnen we met onze ervaring goed inschatten hoe lang we hieraan bezig zijn. We maken een duidelijke planning, zodat we u tijdens het gehele proces goed op de hoogte kunnen houden.

Mocht er een tegenslag zijn, waardoor de planning aangepast moet worden, dan krijgt u dit uiteraard als eerste te horen. Alleen we proberen altijd om het probleem weer op te lossen binnen de afgesproken planning en het budget.

Wat kost het om een huis te renoveren? Dat is een goede vraag, maar is volledig afhankelijk van de grootte van uw huis en de intensiviteit van de renovatie. Meestal kunt u rekenen op €50 tot €200 per vierkante meter. Als u een specifieke prijs wilt ontvangen, kunt u hier vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij kijken dan graag op locatie met u mee om uw ideeën te bespreken, zodat we een duidelijk beeld hebben van uw huis en wat er moet gebeuren.

Aanbouw of uitbouw

Wilt u een kamer verbouwen en hem groter maken of wilt u er een extra ruimte bij? Wij kunnen u helpen met een aan- of uitbouw op maat. Een uitbreiding van uw huidige woning is vaker mogelijk dan u denkt. Zo kan vaak een kleine uitbreiding vaak al veel ruimte toevoegen, waardoor u toch net iets beter uw meubels of spullen kwijt kunt.

Een aanbouw aan huis kan geplaatst worden in de vorm van een garage of een bijkeuken, maar ook een houten aanbouw is een optie. Een houten aanbouw kan zowel aan uw huis als los van uw huis geplaatst worden. Het is een mooie ruimte om te gebruiken voor een buitenkeuken of een extra leefruimte voor de zomer(avonden).

Een uitbouw is een mooie manier om een huidige ruimte in uw huis te vergroten. Zou uw woonkamer een stuk groter mogen of wilt u graag een grote keuken met een kookeiland? Met een uitbouw kunt u dit realiseren. Het is een verbouwing die met aandacht moet gebeuren, omdat u wel wilt dat de uitbouw goed past bij de stijl van de rest van het huis. Het is daarom goed om dit te laten uitvoeren door een professional, zoals Bouwbedrijf Wendelgelst.

Etage of ruimte, zoals de zolder verbouwen

Het kan zijn dat u een bepaalde etage heeft in huis waar u niet helemaal tevreden over bent. U kunt deze etage laten verbouwen. Een zolder verbouwen is iets waar veel mensen over nadenken. In veel huizen is een zolder slechts een opslag, maar het kan zoveel meer zijn.

Het is uiteraard ook mogelijk om een andere ruimte anders in te delen. Zo kunt u er ook voor kiezen om de woonkamer of de garage te verbouwen. Vaak kan een andere indeling meteen een ander gevoel geven en soms zelfs meer bruikbare ruimte creëren. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden in uw huis zijn om een bepaalde ruimte of etage, zoals de zolder te verbouwen. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Badkamer verbouwen

Uw badkamer verbouwen is iets wat misschien al lang op uw wensenlijstje staat. Een badkamer renovatie is iets heel leuks om mee aan de slag te gaan, maar het kan lastig zijn om de juiste vakmensen te vinden. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het plaatsen van badkamers en helpen u daarom ook graag met uw nieuwe badkamer.

Het leuke hieraan is dat we op deze manier samen de badkamer kunnen ontwerpen en uzelf de producten die u wenst kunt aanschaffen. Zo bent u niet afhankelijk van bepaalde merken of partijen en kunt u gemakkelijker de badkamer van uw dromen samenstellen. Wij kunnen u helpen met een volledige badkamer renovatie of alleen het plaatsen van nieuwe spullen. De keuze is aan u!

Keuken verbouwen

Een keuken staat tegenwoordig vaak in de woonkamer. Het is daardoor extra mooi als de keuken ook aansluit bij de rest van uw huis en de inrichting. Wanneer dit niet zo is, bent u waarschijnlijk al snel toe aan iets nieuws. Wij kunnen de verbouwing van uw keuken voor u regelen. Misschien wilt u een hele andere indeling, met of zonder uitbouw of wenst u alleen dat wij een nieuwe keuken plaatsen die matcht met de rest van uw interieur.

Alleen wat kost het verbouwen van uw keuken eigenlijk? De prijs van een keuken ligt tussen de €5.000 en €17.000. Het ligt er volledig aan hoeveel u wilt verbouwen en wat voor keuken u uitkiest. Als u precies wilt weten wat u kwijt bent als u uw keuken wilt verbouwen, kunt u hier vrijblijvend een offerte opvragen.

Groot onderhoud

Groot onderhoud is ook een keuze als het gaat om uw huis verbouwen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw huis klaarmaken voor de toekomst, door drie dubbelglas te laten plaatsen en uw kozijnen te vervangen. Dit zijn vaak specialistische klussen die u niet zo snel zelf aanpakt en daarom bent u hiervoor misschien op zoek naar een bouwbedrijf.

Wij hebben vaste vakmensen in dienst die u kunnen helpen bij het uitvoeren van dit soort groot onderhoud. Het is misschien geen volledige renovatie, maar het zijn wel kleine renovaties die af en toe nodig zijn. Een klus groot of klein, u kunt altijd contact met ons opnemen voor alle mogelijkheden en meer informatie.

Kies voor deskundigheid van Bouwbedrijf Wendelgelst

Een verbouwing aan uw huis is een spannend project dat u misschien liever aan een aannemer overlaat. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. kan u helpen om uw project uit handen te nemen. Van het advies voor de verbouwing van uw huis tot aan de oplevering, wij regelen alles voor u van A tot Z. Bovendien denken wij graag met u mee, zodat we een zo mooi mogelijk resultaat kunnen neerzetten dat precies aansluit bij uw wensen.

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in de bouw en zijn gevestigd in Rijsenhout. Daarmee zijn wij actief in de regio Haarlemmermeer, Heemstede, Aalsmeer, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Amstelveen en Haarlem. Tijdens het verbouwen van uw huis zorgen wij altijd dat er duidelijk met u gecommuniceerd wordt en heeft u continu één aanspreekpunt. Zo weet u precies bij wie u terecht kunt met vragen, zodat we u zo snel en goed mogelijk kunnen helpen.

Wij werken met vaste vakmensen die op een professionele manier te werk gaan. Zo werken wij efficiënt en streven wij ten alle tijden de planning na, zonder teveel overlast te veroorzaken. U kunt dus volledig op ons vertrouwen dat uw project bij ons in de juiste handen is. Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,4!

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft als aannemer het keurmerk van BouwGarant, dit is het keurmerk in de bouw. Dit geeft u extra zekerheid en garantie wanneer u besluit om uw huis door ons te laten verbouwen. BouwGarant controleert namelijk dat wij de juiste diploma’s en verzekeringen hebben, maar ook voldoen aan de eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Vraag de offerte voor uw verbouwing aan

Wilt u graag weten wat de verbouwing die u in gedachten heeft gaat kosten? Wij vertellen u graag wat uw verbouwing gaat kosten aan de hand van een vrijblijvende offerte. Neem hiervoor contact op via de contactpagina.

Wij komen graag bij u langs op locatie om de plannen en wensen voor uw verbouwing te bespreken. Op die manier hebben wij een goed beeld van uw ideeën en kunnen wij een duidelijke complete offerte opstellen. Deze offerte is geheel vrijblijvend. Wanneer u akkoord gaat, gaan wij voor u aan de slag, maar u betaalt pas na de oplevering. Wij geven u graag deze zekerheid!

Mocht u eerst nog één of meerdere vragen hebben, dan kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen