Houten aanbouw

Een houten aanbouw is een mooie manier om een gedeelte van de tuin te overdekken en uw leefruimte te vergroten. Zeker in Nederland hebben we veel te maken met regen, maar soms wel in combinatie met een aangename temperatuur. Wat dacht u van een houten aanbouw waar u lekker onder kunt zitten, zodat u droog zit, maar toch buiten bent? Of juist een houten aanbouw als carport, zodat uw auto droog en uit de wind staat. We helpen u graag op weg!

Wat zijn de mogelijkheden voor een houten aanbouw?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor een houten aanbouw. Zo heeft u de keuze uit een houten aanbouw in de vorm van een volledig gesloten ruimte of een houten aanbouw in de vorm van een open ruimte. Bij de laatste optie kan de houten aanbouw zowel aan het huis of los van het huis staan.

Houten aanbouw huis

De eerste optie creëert een extra leefruimte, bijvoorbeeld door een houten aanbouw als keuken, bijkeuken of serre. Ideaal om uw woning mee uit te breiden, zonder de grote impact van een uitbouw. Een houten aanbouw als deze kan volledig geïsoleerd worden, voor een aangename opzichzelfstaande ruimte.

Deze ruimte kan ideaal gebruikt worden als eetkamer of tuinkamer, waar u heel het jaar door warm en droog kunt zitten. Wanneer u een grote pui erin laat plaatsen, kunt u vanuit deze kamer genieten van het prachtige uitzicht over uw gehele tuin.

Een andere optie is een houten aanbouw als bijkeuken. Zo heeft u een extra ruimte om spullen op te bergen, maar ook bijvoorbeeld voor apparaten als uw wasmachine en droger. Door uw bijkeuken aan de tuin te laten grenzen kunt u uw was ook gemakkelijk naar buiten brengen om op te hangen. Zeker wanneer uw badkamer beneden is, is dit een handige oplossing.

Houten overkapping

De tweede optie is een houten overkapping. Een overkapping kan zowel ergens tegenaan gebouwd worden als volledig losstaan. Zo kan een overkapping worden toegepast als carport. Op die manier heeft u een plek bij uw huis waar u uw auto overdekt kunt parkeren. Zo staat uw auto altijd droog en uit de wind, waardoor hij minder te verduren heeft.

Een houten overkapping wordt ook veel toegepast in de tuin. Hier kan hij tegen het huis, de schuur of vrijstaand staan. Zo creëert u een plek voor bijvoorbeeld een buitenkeuken en een loungeset. Hier kunt u op zomeravonden of als het regent lekker beschut zitten, zonder dat u meteen naar binnen hoeft te gaan. De oplossing om meer te genieten van uw tuin!

Houten uitbouw huis

Een houten uitbouw behoort ook tot de mogelijkheden. Dit verschilt van een houten aanbouw, omdat een houten uitbouw een bestaande ruimte groter maakt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een houten uitbouw om een grotere keuken te realiseren. Zo past eindelijk wel die grote eettafel in huis om met heel de familie te tafelen.

Vaak wordt een uitbouw gebouwd van steen, maar tegenwoordig kunt u ook kiezen voor een geïsoleerde houten uitbouw. De uitbouw wordt dan geïsoleerd met steen- of glaswol en zorgt voor een aangename temperatuur binnenshuis. Het voordeel van een houten uitbouw is dat u minder kosten maakt in vergelijking met een gemetselde uitbouw, omdat onder andere de fundering minder sterk hoeft te zijn.

Twijfelt u nog wat het beste bij u past? Neem ook eens een kijkje tussen onze reeds afgeronde projecten. Hier ziet u verschillende houten aanbouw en houten uitbouw voorbeelden die door ons zijn gerealiseerd.

Een houten aanbouw zonder fundering?

Een houten aanbouw is vaak licht en wordt in veel gevallen tegen het huis aangebouwd. Het voordeel hiervan is dat het niet altijd nodig is om fundering te plaatsen. Hoe lichter het gewicht van de aanbouw, hoe minder groot de kans is dat er een fundering gelegd moet worden.

Houtskelet aanbouw

Een mooi voorbeeld van een lichte aanbouw is een houtskelet aanbouw. Het gehele skelet van de aanbouw staat dan al in elkaar en wordt in één keer geplaatst. Naar wens wordt deze ook meteen voorzien van isolatie, wat ruimte bespaart. Een houtskelet aanbouw heeft maar ongeveer 30% het gewicht van een stenen aanbouw. Hierdoor bespaart u gegarandeerd al kosten op de fundering!

De buitenafwerking van een houtskelet aanbouw is volledig af te stemmen op uw wensen. Zo kunt u aan de buitenkant gebruik maken van metselwerk, maar ook van hout, stucwerk of een combinatie daarvan. Zo is het gemakkelijk om de stijl van uw aanbouw te laten matchen met de stijl van uw woning.

Advies op maat

Wilt u weten of een houten aanbouw zonder fundering in uw situatie mogelijk is? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn actief in de wijde regio rondom Rijsenhout – inclusief Haarlem, Haarlemmermeer, Amstelveen, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Aalsmeer en Heemstede – en kunnen bij u langskomen voor advies op locatie. Zo weet u precies waar u aan toe bent en dat 100% vrijblijvend.

De stijl van uw woning en de aanbouw

Het liefst wilt u natuurlijk dat de stijl van uw woning aansluit bij de stijl van de aanbouw. Wanneer u kiest voor hout, heeft u nog verschillende mogelijkheden om de stijl hiervan aan te passen. Zo kunt u het hout een andere kleur geven, heeft u de keuze tussen wel of geen glas en heeft u inspraak op alle elementen in- en rondom de aanbouw.

Zo kunt u ervoor kiezen om de houten aanbouw de eyecatcher te laten zijn van uw woning, maar kunt u hem ook juist zo neutraal mogelijk houden. Door te spelen met kleur en verschillende materialen maakt u het eindresultaat eigen.

Houten aanbouw modern

Wanneer uw woning modern is, dan wilt u uw aanbouw graag dezelfde invloeden meegeven. Een mooi voorbeeld hiervan is deze aanbouw in Rijsenhout. De lijst van de houten aanbouw past volledig bij de lijst van de woning. Zo ziet u hoe gemakkelijk u een houten aanbouw modern kunt maken.

Door de lichte leefruimte waar de overkapping tegenaan is gezet, is de keuze voor een glanzende witte overkapping met twee lichtstraten een goede optie. De balken en de spotjes maken deze aanbouw toch nog tot een echte eyecatcher!

Wilt u de aanbouw toch iets rustiger houden? Dat kan natuurlijk ook! U kunt het hout van uw overkapping in een neutrale kleur laten schilderen of kiezen voor een uitbouw met veel glas. Een combinatie van die twee wordt bij een moderne aanbouw ook vaak toegepast. Zo kunt u bijvoorbeeld de gehele aanbouw voorzien van ramen en glazen deuren, maar daartussen en als lijst van het dak gebruik maken van hout. Zo krijgt u een mooi warm accent.

Houten aanbouw landelijk

In een landelijke setting is de keuze voor een houten aanbouw erg populair. Zowel overkappingen als serres worden vaak in hout gebouwd. Het past altijd goed bij de sfeer van de woning en daardoor sluit het haast naadloos op elkaar aan.

Als u uw houten aanbouw landelijk wilt maken is het wel een kwestie van letten op details. Zo wordt bij een landelijke aanbouw gebruik gemaakt van duidelijk zichtbare balken met schoren als accent. Verder ziet u veel romantische details terug, bijvoorbeeld in de ramen en deuren die gebruikt worden. Deze zijn vaak voorzien van roeden voor een mooie landelijke sfeer.

Gaat u voor een landelijke overkapping? Dan kunt u houten balken als dak gebruiken. Tussen deze houten balken kunt u kiezen voor een volledig gesloten dak, een lichtstraat of een harmonicadoek. Het voordeel van een harmonicadoek is dat u deze ook kunt openen, zodat u in de zomer ervoor kunt kiezen om in de zon of in de schaduw te zitten.

Inspiratie opdoen voor uw aanbouw

Er zijn bij ieder type aanbouw veel mogelijkheden op het gebied van stijl. Het is daarom erg belangrijk om goed te kijken naar wat u precies aanspreekt als u een houten aanbouw ziet. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een kijkje nemen tussen onze projecten, maar ook inspiratie opdoen via een platform als Pinterest.

Wilt u liever dat één van onze experts met u meekijkt? Dan kan dat natuurlijk ook! Neem hiervoor contact met ons op en plan een afspraak in.

Offerte op maat voor uw aanbouw van hout

U heeft al kunnen lezen dat er bij een aanbouw van hout veel komt kijken. Er zijn veel keuzes om te maken voor het type aanbouw, maar ook voor de stijl. Het is daarom handig om Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. het project voor u uit te laten voeren.

De kosten voor een houten aanbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo zit er een groot verschil in de kosten voor een overkapping en een houten aanbouw aan huis. De materiaalkeuze en de oppervlakte in vierkante meters speelt tevens een grote rol. Daarom komen wij graag bij u langs om een offerte op maat te maken. Dit is geheel vrijblijvend en aan de hand hiervan kunt u bepalen of u de houten aanbouw wilt laten plaatsen.

Waarom kiezen voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.?

Als bouwbedrijf nemen wij graag de realisatie van uw aanbouw uit handen. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met verschillende projecten, waardoor wij een goed beeld hebben van alle werkzaamheden die hierbij komen kijken. Of u nu kiest voor een overkapping of een aanbouw aan huis, wij zullen u compleet ontzorgen.

Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over vergunningen, het bestellen van materialen, het aansturen van vakmensen en zelfs het ontwerp kunnen wij uit handen nemen. Uiteraard bespreken wij wel precies wat u wilt, nemen wij alle wensen mee en leggen wij het ontwerp aan u voor. Mocht u liever zelf een ontwerp of alle ideeën aanleveren, dan mag dat uiteraard ook!

Naast onze ervaring met nieuwbouw en verbouwingen zijn er nog meer redenen om voor ons te kiezen. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje:

 • Wij hebben na 30 jaar al vele klanten naar tevredenheid mogen helpen. Zo zijn we gemiddeld beoordeeld met een 9.4!
 • Wij helpen u graag met het uitdenken van uw plan en het realiseren hiervan. Als u contact met ons opneemt, dan komen wij vrijblijvend bij u langs om alles te bespreken. Aan de hand van ons bezoek ontvangt u een offerte. Besluit u om met ons in zee te gaan? Dan gaan wij zonder aanbetaling voor u aan de slag.
 • Wij helpen u door alle zaken omtrent de aanbouw uit handen te nemen. Zo regelen wij alle noodzakelijke stappen, zoals vergunningen en werken wij altijd met ervaren vakmensen aan het project.
 • U heeft voor, gedurende en na de bouw één aanspreekpunt. Zo heeft u altijd contact met dezelfde persoon, die u gemakkelijk op de hoogte kan houden van onze planning en uw vragen kan beantwoorden.
 • Wij komen onze afspraken altijd na en bieden u graag kwaliteit. Om dat te verzekeren zijn wij aangesloten bij BouwGarant. Dit is een garantiekeurmerk van de bouw, die u als klant beschermt!

Wij helpen u graag verder met uw project! Wij zijn werkzaam in de regio Rijsenhout, Haarlem, Haarlemmermeer, Amstelveen, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Aalsmeer en Heemstede.

Bent u overtuigd of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

Ook interessant: Aannemersbedrijf, Aanbouw woning, Uitbouw, Aanbouw huis, Wat kost een uitbouw?, Uitbouw woning

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen