Uitbouw

Met een uitbouw kunt u een bestaande ruimte van uw woning vergroten. Ideaal als u de woonkamer, keuken of juist de ruimte boven te klein vindt. Zo creëert u extra woon- en leefruimte en kunt u de eventuele verhuisplannen aan de kant schuiven.

Welke mogelijkheden zijn er voor een uitbouw aan huis?

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft al 30 jaar ervaring met verbouwingen, waaronder het plaatsen van een uitbouw. We kunnen u daarom helpen met iedere uitbouw die u in gedachten heeft. Dit kan gaan om de uitbouw van de woonkamer, de keuken, de badkamer, de slaapkamer of een andere ruimte in huis. Kijk zeker eens bij de uitbouw woning voorbeelden van onze eerdere projecten.

Met een uitbouw aan een huis creëert u een grotere ruimte, die uiteindelijk één groot geheel wordt. We begrijpen dat u misschien de huidige stijl van uw woning wilt doortrekken, zoals de vloer en het eventuele schilderwerk. Wij kunnen de uitbouw daarom ook casco opleveren indien u dat wilt, zodat u zelf de stijl verder kunt afwerken.

Een kant-en-klare verbouwing is daarentegen ook een optie. Hierbij bouwen wij niet alleen de uitbouw aan uw woning, maar maken wij de desbetreffende ruimte ook helemaal woonklaar. Zo kunt u na de verbouwing direct genieten van uw extra woonoppervlakte. Zonder dat u zelf nog aan de slag moet of andere zaken moet regelen.

Stel nu zelf uw uitbouw samen met onze online tool!

De keuze voor casco bouw

Wanneer u kiest voor de casco bouw, dan hanteren wij veelal een vaste planning. De stappen en planning voor een casco uitbouw zijn als volgt:

 • In week 1 beginnen we met de werkzaamheden buiten de woning. Het gaat hier dan om het heiwerk, het grondwerk, de fundering en de vloer.
 • In week 2 gaan we aan de slag met de staalconstructie, de wandopbouw, de plaatsing van kozijn(en) en de dakconstructie.
 • In week 3 gaan we verder met de dakconstructie, waarna we starten met de beglazing en de dekvloer. Aan het einde van deze week beginnen we met de werkzaamheden binnen de woning, namelijk de doorbraak van de muur tussen de twee ruimtes.
 • In de weken daarop kan eventueel verder gegaan worden met de gewenste werkzaamheden, zoals het aanleggen van vloerverwarming, elektrische installatie, stukadoorswerk, schilderwerk en de afwerking van de vloer.

Na deze planning kunt u verder met uw eigen werkzaamheden. Voor een specifieke tijdsindicatie kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. De planning kan verschillen als het gaat om een kleinere of juist grotere uitbouw dan gemiddeld.

Waarom kiezen voor bouwbedrijf Wendelgelst B.V.?

 • Wij bouwen uw uitbouw met degelijk steenmetselwerk, waardoor het mooi aansluit bij de uitstraling van de rest van uw woning. Wij werken niet met steenstrips, zoals u dat bij Prefab regelmatig ziet.
 • Wij werken met een vaste groep vakmensen, waardoor wij als aannemer ook kunnen zorgen voor de gewenste afwerking met hoge kwaliteit, met zo min mogelijk overlast.
 • Door onze 30 jaar ervaring kunnen wij de planning goed inschatten en nastreven.
 • U heeft één contactpersoon die al uw vragen beantwoordt. Dat zorgt voor een goede en snelle communicatie.
 • Wij worden gemiddeld beoordeeld met een 9,4 door onze klanten. Daarnaast zijn wij ook aangesloten bij BouwGarant, voor extra zekerheid voor u als klant.

Wat kost een uitbouw?

We begrijpen dat u benieuwd bent naar de prijs van een uitbouw. Echter is dit erg afhankelijk van de grootte van de uitbouw en de verschillende afwerkingen. Wij kijken graag met u mee wat de uitbouw kosten zijn op basis van uw wensen.

U kunt daarvoor contact met ons opnemen en vrijblijvend een afspraak inplannen. Wij kijken tijdens deze afspraak dan mee in uw woning en zetten uw wensen op een rij. Na de afspraak ontvangt u een vrijblijvende offerte voor uw gewenste uitbouw.

Ook interessant: Uitbouw woning, Wat kost een uitbouw, Aanbouw huis

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen