Wat kost een uitbouw?

Als u een uitbouw wilt laten plaatsen, dan bent u natuurlijk heel benieuwd naar de kosten. U kiest misschien voor een uitbouw omdat uw huidige woon- en leefruimte wat te klein is, maar liever niet wil verhuizen. U wilt dan wel weten of het de investering waard is en die vraag beantwoorden we graag voor u.

Stel nu zelf uw uitbouw samen met onze online tool!

Wat kost een uitbouw per m2?

De kosten van een uitbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst is de oppervlakte van de uitbouw van belang, maar ook de hoeveelheid glas en andere wensen spelen een grote rol. Het is dus niet gemakkelijk om een standaard prijsopgave te geven van de kosten van een uitbouw per m2.

De uitbouw kosten kunnen gemiddeld variëren van € 13.000,- to € 50.000,-. Aangezien dit spectrum zo breed is en afhankelijk is van het type uitbouw, kijken wij graag mee. Onze vakkundige medewerkers stellen vervolgens – geheel vrijblijvend – een exacte prijsopgave voor u op. Zo weet u na een afspraak – waarin we ook uw wensen bespreken en meekijken naar uw woning – precies waar u aan toe bent. Neem zeker contact met ons op om een afspraak in te plannen, zodat wij u zo goed als mogelijk kunnen helpen.

Wat kost een aanbouw per m2?

Een aanbouw kan een stuk goedkoper uitvallen, omdat het hier gaat om een aparte ruimte aan uw woning en dit niet perse een gesloten ruimte is. Bij een aanbouw kunt u bijvoorbeeld denken aan een carport, een serre of een houten aanbouw aan huis.

Aangezien een aanbouw ook van hout kan zijn, ligt de vanaf-prijs van een aanbouw per m2 een stuk lager. Toch kunt u ook hier het type aanbouw kiezen dat precies aansluit bij uw wensen. Zowel qua uiterlijk als qua prijs. De aanbouw kosten variëren gemiddeld gezien tussen € 1.000,- en € 30.000,-.

De mogelijkheden voor een uitbouw aan uw woning

Er zijn talloze mogelijkheden voor een uitbouw aan uw woning. Meestal wordt er gekozen voor een uitbouw aan de zijkant van de woning of een uitbouw aan de achterzijde van de woning. Hierbij wordt dan bijvoorbeeld gekozen voor de woonkamer uitbouwen of de keuken uitbouwen, voor extra leefruimte op de begane grond. Een uitbouw op de eerste etage is natuurlijk ook een goede optie. Denkt u bijvoorbeeld aan de plaatsing van een uitbouw  op de garage of op de bijkeuken.

Bij deze mogelijkheden kunt u kiezen voor een casco oplevering of een kant-en-klare oplevering die direct voldoet aan al uw wensen. In verband met de uitbouw  kosten kan de keuze voor casco soms aantrekkelijker zijn, indien u sommige klussen, zoals het stuk- en schilderwerk, zelf graag wilt oppakken.

Wat bouwbedrijf Wendelgelst B.V. voor u kan betekenen

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft als aannemersbedrijf verschillende verbouwingen, waaronder uitbouw projecten, gerealiseerd. Wij hebben als bouwbedrijf al 30 jaar ervaring. In die tijd hebben we vele woonwensen mogen omzetten naar mooie projecten en prachtige eindresultaten. Binnen ons bouwbedrijf heeft u altijd één vast aanspreekpunt, waardoor de communicatie soepel verloopt. Verder regelen wij alle contacten met onze vakmensen en eventuele onderaannemers. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Een casco bouw kan, afhankelijk van de grootte, binnen 3 weken vanaf de start opgeleverd worden. In de weken erna kan aan uw wensen omtrent de verdere afwerking worden voldaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vloerverwarming, elektriciteit, de vloerafwerking, plus het stuk- en schilderwerk.

Uitbouw offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wat wij precies voor u kunnen betekenen? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij komen dan het liefst langs om uw ideeën te bespreken en aan de hand daarvan stellen wij een vrijblijvende offerte op.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is gevestigd in Rijsenhout en actief in de regio Haarlem, Haarlemmermeer, Aalsmeer, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Heemstede en Amstelveen. Wij zijn aangesloten bij BouwGarant; volop zekerheid voor u als klant.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen