Dakopbouw Haarlem

Wilt u dakopbouw in Haarlem realiseren? Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. helpt u graag verder met het creëren van meer ruimte bovenop uw woning. In dit artikel vertellen we u meer over de mogelijkheden en de voor- en nadelen van een dakopbouw.

Een dakopbouw voor meer ruimte

Een dakopbouw is een mooie oplossing voor meer extra ruimte in uw woning. Zo hoeft u absoluut niet direct te verhuizen als u op zoek bent naar meer ruimte. Dat geeft rust, want zo kunt u gewoon op uw vertrouwde plek blijven wonen, zonder dat u ruimte tekort komt.

Dakopbouw laten plaatsen bij een plat dak

Bij het plaatsen van een dakopbouw zijn er meerdere mogelijkheden. De traditionele dakopbouw wordt geplaatst op een plat dak en is een volledige extra verdieping bovenop uw huidige woning. Zo heeft u een extra etage voor bijvoorbeeld meerdere slaapkamers of een thuiskantoor.

Dakopbouw laten plaatsen bij een hellend dak

Heeft u geen plat dak? Dan kunt u kiezen voor een dakopbouw in de vorm van een nokverlegging of een nokverhoging. Bij een nokverlegging wordt een deel van de nok naar voren gelegd, zodat we bijvoorbeeld van een bergzolder een heuse slaap- of werkkamer kunnen maken.

Bij en nokverhoging wordt de nok alleen hoger gemaakt. Is de zolder bijvoorbeeld net te laag om goed te kunnen staan? Dan kunt u de verdieping hoger laten maken. Op die manier wordt de ruimte comfortabeler in gebruik en is het ook mogelijk om hem meteen een stuk lichter te maken. Het is hierbij mogelijk om te gaan voor een enkele nokverhoging of een dubbele nokverhoging, waarbij één zijde of beide zijdes van het dak worden verhoogd.

Dakopbouw laten plaatsen bij een hellend dak

Dakopbouw Haarlem: de voor- en nadelen

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw huis ruimtelijker te maken op de bovenste verdieping. Zo is er bij een dergelijke verbouwing bijvoorbeeld de keuze tussen een dakkapel en een dakopbouw. Daarom is het goed om van tevoren de voor- en nadelen voor uw keuze na te lopen.

Overweegt u een dakopbouw te laten plaatsen? Dit zijn de voordelen:

 • Een dakopbouw zorgt voor meer ruimte bovenop uw woning. Zo verliest u geen ruimte in uw tuin, maar zorgt u wel voor een grotere leefruimte op de bovenste verdieping.
 • Door een dakopbouw heeft uw woning een grotere inhoud. Dit zorgt voor een stijging in waarde bij de verkoop van uw woning.
 • Een dakopbouw laten plaatsen kan volledig in de stijl van uw woning. Zo sluit de dakopbouw naadloos aan en lijkt het alsof hij altijd al bij de woning hoorde.
 • Wilt u meer lichtinval? Ook dan is een dakopbouw ideaal. Zo maakt u van uw donkere bergzolder een fijne grote ruimte met grote ramen voor een natuurlijke lichtinval.

Naast de vele voordelen zitten er ook een aantal nadelen aan een dakopbouw. Deze zetten we ook graag voor u op een rij.

Nadelen van een dakopbouw:

 • Het is vaak noodzakelijk om een omgevingsvergunning aan te vragen voor een dakopbouw. Voor een dakopbouw in Haarlem kunt u dit aanvragen via de Gemeente Haarlem Laat u de dakopbouw door Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. plaatsen? Dan helpen wij u graag bij uw vergunningsaanvraag.
 • De prijs van een dakopbouw ligt hoger, dan die van een dakkapel. Wel krijgt u er meer ruimte en waarde voor terug, maar dit is goed om mee te nemen in uw overweging.
 • Meer ruimte betekent over het algemeen ook meer kosten bij uw energieleverancier. U heeft ten slotte meer ruimte om warm te houden, maar ook meer ruimte dat u gaat gebruiken met verlichting en apparatuur in vergelijking met nu.

Heeft u vragen of twijfels over de beste oplossing voor uw woonsituatie? Wij geven u graag een passend en vrijblijvend advies, neem gerust contact met ons op.

Dakopbouw van aluminium, hout, kunststof of steen?

Een dakopbouw van steen past het beste bij de meeste woningtypes. Er kan dan gekozen worden voor dezelfde steensoort, waardoor het huis één geheel blijft. Echter is een stenen dakopbouw niet altijd haalbaar door het gewicht. Een gemetselde dakopbouw is namelijk erg zwaar. Er moet van tevoren goed worden onderzocht wat de fundering van de woning extra aan gewicht kan dragen. Is dit niet voldoende? Dan dient de fundering te worden aangepast.

Een gemakkelijkere oplossing is daarom een prefab dakopbouw. Deze kunnen van tevoren gemaakt worden en veelal binnen 1 dag al worden geplaatst. Hierdoor kunt u snel genieten van een extra verdieping, zonder te veel verbouwingen in en rondom uw huis.

Tevens kunt u bij een prefab dakopbouw kiezen voor verschillende materialen. U heeft hierbij de keuze uit aluminium, hout of kunststof. Zo kunt u alsnog kiezen wat het beste past bij de stijl van uw huis. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een houten dakopbouw bij een landelijke woning en voor een aluminium dakopbouw bij een modern huis.

Ieder materiaal heeft een ander prijskaartje. Het is daarom handig om een offerte voor een dakopbouw aan te vragen. Wij kijken dan vrijblijvend met u mee wat de mogelijkheden zijn, wat uw wensen zijn en wat het beste bij uw woning past. Neem hiervoor direct contact met ons op!

Dakopbouw van aluminium hout kunststof of steen

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. helpt u graag verder!

Waarom zou u kiezen voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.? Wij zijn een bouwbedrijf in Haarlem en omgeving met meer dan 30 jaar ervaring met verschillende projecten, zoals aanbouw en uitbouw. Wij helpen u graag met het realiseren van uw dakopbouw in Haarlem, precies op de manier zoals die bij u en uw huis past.

Zoals u al eerder in dit artikel heeft kunnen lezen, nemen wij niet enkel de dakopbouw voor u uit handen, maar ook alle zaken eromheen. Wij ontzorgen u van A tot Z en regelen zelfs de benodigde vergunning voor deze verbouwing bij de gemeente.

 

Twijfelt u nog? Hierbij nog 5 redenen om uw dakopbouw te laten realiseren door Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.:

 1. Wij staan bekend om ons vakmanschap, onze hoge kwaliteit en service. Wij worden gemiddeld beoordeeld met een 9.4 door onze klanten. U kunt alle ervaringen lezen via Klanten vertellen.
 2. Wij komen onze afspraken na en om u daar garantie op te bieden zijn wij aangesloten bij BouwGarant. BouwGarant is een garantiekeurmerk specifiek voor de bouw, die u als klant extra zekerheid geeft.
 3. Wij houden van korte communicatielijnen en daarom heeft u altijd één duidelijk aanspreekpunt. Zo weet u te allen tijde wie u kunt bereiken en kunt u gemakkelijk alle vragen stellen omtrent uw verbouwing.
 4. U kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen en hoeft nooit een aanbetaling te doen voor de verbouwing klaar is.
 5. U kunt ons vertrouwen en we nemen zelf de verantwoordelijkheid over onze vakmensen. U hoeft zelf geen vakmensen in te huren of aan te sturen, wij nemen het gehele project van u over.

Offerte dakopbouw Haarlem, Haarlemmermeer e.o.

Bent u benieuwd wat een dakopbouw op uw woning kost? Wanneer u op zoek bent naar een Haarlemse dakopbouw, kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Wij komen dan graag bij u langs op locatie om de mogelijkheden te bekijken en te bespreken. Zo is het voor u duidelijk waar u aan toe bent en kunt u de keuze maken om wel of niet voor een dakopbouw te gaan.

Wij zijn ook werkzaam in de brede regio rondom Haarlem. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een dakopbouw in Haarlemmermeer, Amstelveen, Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Aalsmeer of Heemstede? Ook dan helpen wij u graag verder met het realiseren van extra ruimte in uw woning.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen