Landelijke woning bouwen

Wanneer u een landelijke woning zoekt, dan heeft u waarschijnlijk gemerkt dat het lastig is om een woning te vinden die aansluit bij uw wensen. Vaak zijn woningen in de typische landelijke stijl gedateerd en is het nodig om er veel aan te verbouwen. Zelf een landelijke woning bouwen is daarom misschien wel bij u opgekomen. Zo kunt u klassieke landelijke elementen naar voren laten komen, maar wel in een nieuw en fris jasje.

Hoe typeert de woning in landelijke stijl zich?

Misschien bent u altijd gecharmeerd van huizen met een landelijke stijl, maar weet u eigenlijk niet exact welke elementen daarbij een rol spelen. Wij leggen u graag uit hoe de landelijke stijl zich typeert.

Bij een landelijke stijl ziet u vaak een mix van natuurlijke materialen. Denk aan een mix van hout, steen en riet. Zo kunt u bijvoorbeeld bij de bouw van een landelijke woning kiezen voor een lichte steensoort aan de onderkant met een houten betimmering aan de bovenkant. Zo maakt u een mix van steen en hout, wat tevens heel natuurlijk in elkaar overloopt. Verder is een rieten dak met een lage goot heel typerend voor de landelijke stijl. Het dak loopt dan verder door tot de grond, waardoor het huis een stuk knusser oogt.

De ramen van landelijke huizen zijn vaak voorzien van roeden en luiken. Kleine ramen bij bijvoorbeeld de badkamer zijn ook erg geliefd! Uiteraard ziet u landelijke woningen vaak vrijstaand en in een groene omgeving, maar een landelijke twist is ook zeker mogelijk bij een twee-onder-een-kapwoning of een woning in de stad.

Als u de woning binnenstapt, dan ziet u de landelijke elementen doorlopen. Hier ziet u vaak weer dezelfde natuurlijke elementen als aan de buitenkant van de woning. Houten balken, stenen muren en houten of stenen vloeren passen helemaal bij de landelijke stijl.

Landelijke woning bouwen

Wilt u zelf een landelijke woning bouwen? Dan heeft u natuurlijk zelf de volledige inspraak in welke elementen u graag wel of juist niet terug zou willen zien. Daarom is het fijn dat u nu weet welke elementen er precies bij horen, zodat u daar verder over na kunt denken. Om meer inspiratie op te doen kunt u eens kijken tussen onze nieuwbouw concepten. Als er een concept tussenzit die u aanspreekt, dan kunnen wij deze nog volledig aanpassen naar uw wensen.

Wilt u de mogelijkheden gewoon eens bespreken? Dan kijken wij uiteraard graag eens met u mee. Neem daarvoor even persoonlijk contact met ons op. Zo kunnen we samen kijken wat het beste bij u past en welke stijl u wilt dat uw woning uitstraalt, want ook een moderne landelijke woning of een klassieke woning behoort tot de mogelijkheden.

De woningtypes die bij u passen

Hoewel een landelijke woning bij u past, zijn er misschien ook andere woonstijlen die u aanspreken. Daarom zetten we graag op een rij welke woningtypes bij u passen, zodat u voor uzelf gemakkelijk een keuze kunt maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een modern landelijk huis, een landelijke villa of een boerderij?

Modern landelijk huis bouwen

Houdt u van landelijke elementen, maar ziet u uzelf niet in een volledig landelijk huis wonen? Dan kunt u gaan voor een modern landelijk huis, zoals onze concepten landelijke eenvoud en moderne minimalisme. Hierbij is de basis een stuk moderner, door onder andere het kleurgebruik, maar heeft u wel nog elementen, zoals het hout, die erin terugkomen.

Als u binnenshuis van de landelijke stijl houdt, maar dit buitenshuis liever niet of minder laat doorlopen, dan kan dat natuurlijk ook. Zo kunt u gaan voor een moderne look aan de buitenkant met landelijke elementen binnen. Zo kunt u toch kiezen voor sfeervolle objecten als houten balken, zonder de moderne look te verliezen.

Modern landelijk huis bouwen

Landelijke villa bouwen

Droomt u van een villa? Ook deze kan voor u gebouwd worden in een landelijke stijl. Als u een landelijke villa wilt laten bouwen, dan kunt u bijvoorbeeld denken aan het concept moderne minimalisme of een eigen ontwerp dat volledig voldoet aan uw stijl en al uw wensen. Zo heeft u een groot woonoppervlak met ruime kamers, maar toch met de landelijke sfeer waar u van houdt.

Als u een villa laat bouwen is het slim om van tevoren te bedenken hoeveel kamers u zou willen en waarvoor u deze kamers zou benutten. Als u een eigen landelijke villa gaat bouwen, dan liggen alle keuzes bij u. Zo kunt u zelf volledig bepalen waar u een ruimte wilt en hoe groot deze moet zijn. Ideaal om bijvoorbeeld een slaapkamer te maken met een aansluitende badkamer of een inloopkast. U kunt alles precies samenstellen, zoals u dat wilt!

Bij het bouwen van een landelijke villa, is het wel mooi om de natuur in acht te nemen. Niet alleen door natuurlijke elementen te gebruiken, maar ook door gebruik te maken van veel grote ramen en deuren van glas. Zo kunt u vanuit iedere kamer uitkijken op de natuur om uw huis heen. Wilt u graag dat we met u meekijken voor nog meer handige tips en ideeën? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Landelijke villa bouwen

Landelijk klassieke woning

Een klassieke woning heeft vaak mooie details van vroeger. Dit is heel mooi te combineren met de landelijke stijl, waar vaak dezelfde elementen in terugkomen. Zo kunt u ook kiezen voor een mix tussen de twee stijlen, waar ons landelijk klassieke concept een perfect voorbeeld van is.

Bij het landelijke klassieke concept is de woning echt opgesplitst in de twee verschillende stijlen. Zo heb je landelijk en klassiek in één. Dit kan ook een leuk idee zijn voor een twee-onder-een-kap of een woning met een aansluitende kangoeroewoning.

Uiteraard kunnen de elementen ook meer in elkaar overlopen, door bijvoorbeeld specifiek te kiezen voor hout of bakstenen. Op die manier kunt u echt de klassieke elementen laten verwerken in een landelijk huis. Ideaal als beide stijlen u aanspreken, zodat u zich daar geen zorgen meer over hoeft te maken.

Landelijk klassieke woning

Landelijke woning of boerderij

Tot slot kan het natuurlijk dat de landelijke stijl helemaal uw ding is! Dan wil u liever geen mix met een andere stijl, maar dan heeft u gewoon uw stijl al helemaal gevonden. U kunt dan overgaan op het nadenken over de stijl van de woning. Gaat u bijvoorbeeld voor een landelijk huis of toch een boerderij?

Een boerderij is vaak wat lager en heeft daardoor wat knussere ruimtes op de bovenste etage. Als u liever kiest voor veel ruimte, dan is een traditioneel landelijk huis waarschijnlijk een betere keus. Beide type woningen hebben vaak iets weg van een stijlvolle schuurwoning, waarbij de focus vooral ligt op de natuurrijke omgeving. Zo gaat het huis op in de natuur en kunt u ook vanuit binnen optimaal genieten van al het groen om u heen.

De details als kozijnen, de keuze tussen steen of hout en andere zaken ligt natuurlijk altijd bij u. Wij van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. denken wel graag met u mee, zodat u jarenlang blijft genieten van uw zelfbouw woning.

Landelijke woning of boerderij

Een landelijke woning laten bouwen door Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

We hopen dat u voldoende inspiratie heeft opgedaan aan de hand van dit artikel. Wilt u een landelijke woning laten bouwen? Dan kijken wij van aannemersbedrijf en Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. graag met u mee. Zo kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden, maar ook naar hoe we uw wensen het beste kunnen doorvoeren in uw eigen nieuwbouw woning.

Overweegt u om ons in te schakelen voor de bouw van uw woning? Dat is een heel goede keuze!

Uw landelijke woning laten bouwen door ons heeft onder andere deze voordelen:

 • Wij zijn er om u te helpen en daarom heeft u tijdens het gehele proces één contactpersoon om alles van het begin tot het eind mee te bespreken.
 • Wij kijken vrijblijvend met u mee, zodat u ideeën kunt opdoen en weet waar u aan toe bent. Hierna ontvangt u ook vrijblijvend een offerte, welke u zonder enige aanbetaling kunt accepteren.
 • Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft al ruim 30 jaar ervaring met verschillende projecten, waaronder het bouwen van nieuwbouw woningen.
 • Wij zijn aangesloten bij BouwGarant. Hiermee kunnen wij u verzekeren van kwaliteit, maar heeft u ook garantie op het project dat u bij ons afneemt.
 • Tot slot ontzorgen wij u van A tot Z. U heeft één aanspreekpunt en verder regelen wij alles, van het aansturen van de vakmensen tot het regelen van de benodigde vergunningen.

Wij zijn actief in regio Rijsenhout, Haarlem, Hoofddorp, Heemstede, Amstelveen, Aalsmeer, Haarlemmermeer en Nieuw-Vennep. Heeft u nog vragen of wilt u graag dat wij alle mogelijkheden voor een landelijke nieuwbouw woning met u bespreken? Neem dan contact met ons op en wij kijken graag met u mee.

 

Ook interessant: Huis laten bouwen, Huis bouwen, Modern huis bouwen, 2 onder 1 kap bouwen, Vrijstaande woning

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen