Modern huis bouwen

Een modern huis bouwen is een slimme keuze met het oog op de toekomst. Een modern huis is vaak van alle gemakken voorzien, maar heeft wel een hele rustige minimalistische uitstraling. Hierdoor past het nu bij u, maar over tientallen jaren nog steeds. Een modern huis is niet trendgevoelig en daarom kunt u er jarenlang met plezier blijven wonen. Alleen hoe pakt u het aan, een eigen huis bouwen met een moderne stijl? Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. helpt u graag op weg.

Modern huis bouwen

Wat zijn de kenmerken van een modern huis?

Een modern huis kenmerkt zich voornamelijk door strakke heldere lijnen met grote ramen voor veel lichtinval. Bij een modern huis wordt alle ruimte optimaal benut. Dat is de reden dat er veelal wordt gekozen voor een kubistische woning met een plat dak, zodat zelfs de ruimte in de hoogte volledig wordt benut.

Een modern huis kan volledig wit zijn, maar meestal wordt dit afgewisseld met materialen als zwarte bakstenen en hout. Zo ziet u bij onze concept nieuwbouw woning dat er gekozen is voor een mix van wit, zwart en houten betimmeringen. Een mooie manier om een modern huis toch de warme uitstraling te geven waar u naar op zoek bent.

Al met al kunt u een modern huis precies laten bouwen, zoals u dat wilt. Zo kunt u het ontwerp laten uitwerken aan de hand van uw wensen. Gaat u bijvoorbeeld voor een hele minimalistische woning met enkel de noodzakelijke elementen, of juist voor een moderne woning die van alle gemakken is voorzien?

Moderne woning bouwen

Wilt u een moderne woning gaan bouwen? Dan is het belangrijk om eerst te bedenken wat u precies wilt. Misschien heeft u een wensenlijstje of zelfs al wat schetsen van uw persoonlijke droomontwerp. Dit kan allemaal helpen als u uw plannen gaat uitwerken of bespreken.

Om u alvast verder te helpen met een aantal ideeën, kunt u een kijkje nemen tussen de nieuwbouw concepten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de mogelijkheden die u allemaal heeft, maar ook van de verschillende stijlen en het gebruik van materialen. Als u iets ziet wat u al meteen aanspreekt, dan kunnen we dit concept hanteren.

Echter is het ook mogelijk om uw persoonlijke wensen te verwerken in het concept of een persoonlijk ontwerp te maken. Als u uw wensen op een rijtje heeft, dan kunt u zeker contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Wij denken graag met u mee en stellen na ons gesprek vrijblijvend een offerte op.

De verschillende moderne woningtypes

Niet iedere woning is hetzelfde. Hoewel uw wensen misschien liggen bij een moderne woning, is het ook mogelijk om te gaan voor een ander woningtype. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan een moderne villa, bungalow, schuurwoning of zelfs het bouwen van een modern landelijk huis? We bespreken hieronder de verschillende woningtypes voor het maken van uw persoonlijke keuze.

Moderne villa bouwen

Als u de droom heeft om een moderne villa te bouwen, dan zijn hierbij toch wat verschillen ten opzichte van een traditionele woning. Een villa heeft een groot oppervlak, maar niet perse meer kamers dan een traditionele woning. Zo zijn de kamers in een villa vaak groot en lopen ze in veel gevallen zelfs in elkaar over.

Als u een moderne villa wilt bouwen, denk dan eens na over de woonoppervlakte die u zou willen hebben en de indeling die hier bijpast. Vaak wordt er bij een moderne villa gekozen voor een open woonkamer met keuken. De grote ramen rondom het huis geven dan een mooi zicht over de tuin en het landschap, maar zorgen ook voor de nodige lichtinval.

Boven in een moderne villa wordt vaak gekozen voor grotere kamers. Toch zijn er ook opties om kleinere kamers te gebruiken, bijvoorbeeld voor een los toilet of een inloopkast. Bij een villa is de juiste indeling zeker belangrijk om goed over na te denken en van tevoren met een specialist over te sparren. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft in 30 jaar al meerdere van dit soort projecten succesvol afgerond, dus helpt u graag bij het realiseren van uw moderne villa.

Moderne villa bouwen

Moderne bungalow bouwen

Als u graag gelijkvloers wilt wonen, dan spreekt een bungalow u hoogstwaarschijnlijk aan. Echter kan het lastig zijn om een bungalow te vinden, zeker een geschikte bungalow die voldoet aan al uw wensen en klaar is voor de toekomst. Veel bungalows zijn ouder, niet energiezuinig en het kan daarom heel interessant zijn om een moderne bungalow te bouwen.

Op die manier kunt u een moderne bungalow volledig samenstellen naar uw eigen wensen en budget. Zeker wanneer u nog lang vrij en op uzelf wilt wonen, is het de moeite waard om u hier eens in te verdiepen. Wij kijken daarom graag met u mee voor de mogelijkheden binnen uw budget.

Moderne schuurwoning bouwen

Behoefte aan meer ruimte, maar wilt u wel graag één zijn met de natuur? Dan is een moderne schuurwoning bouwen zeker de moeite waard. Een schuurwoning is een woning waarbij de focus ligt op de omgeving. Door de kleur en het gebruik van natuurlijke materialen heeft u een ontzettend fijn huis, waarbij de natuur het middelpunt blijft.

Bij een moderne schuurwoning kunt u denken aan een mooi natuurhuis met veel ramen, waardoor u van het uitzicht kunt genieten. Maar ook bijvoorbeeld aan een wit huis met een rieten dak en moderne accenten, zoals ramen met zwarte stalen kozijnen. Het belangrijkste is dat het huis rust uitstraalt, van binnen en van buiten.

Modern landelijk huis bouwen

Houdt u meer van een mix tussen landelijk en modern? Het voordeel van een eigen huis bouwen is dat u deze mix dan mooi terug kunt laten komen, zowel binnen- als buitenshuis. Het nieuwbouw concept ‘landelijke eenvoud’ is hier een goed voorbeeld van. Door het gebruik van het hout krijgt het een heel landelijk gevoel, maar door de keuze voor zwart als basis met witte kozijnen krijgt het een moderne twist.

Uiteraard kunt u ook voor modern kiezen als basis met mooie landelijke elementen. Denk aan hout timmerwerk als een strook in het midden van uw huis. Of door niet voor een plat dak te gaan, maar voor een mooi rieten dak dat landelijke gevoel versterkt. Uiteraard kunt u hier zelf eens over nadenken of inspiratie opdoen, maar wij denken graag met u mee!

TYPE 10 nieuwbouw woning Landelijke eenvoud

Een modern huis laten bouwen door Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Hopelijk heeft u door dit artikel een goed beeld gekregen van wat de mogelijkheden zijn om een moderne woning te realiseren. Wij helpen u graag een modern huis bouwen die voldoet aan al uw wensen, zodat u optimaal kunt genieten van uw eigen ontworpen huis. De voordelen van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. zijn:

 • Wij nemen de bouw voor u uit handen en tijdens het proces heeft u één contactpersoon. Op die manier is het altijd duidelijk wat uw wensen zijn en zorgen wij ervoor dat deze op de juiste manier door vakmensen worden uitgevoerd.
 • Wij houden de plannen te alle tijden in de gaten en streven deze continu na.
 • Bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. bent u verzekerd door BouwGarant. Zo kunt u er altijd op vertrouwen dat uw nieuwbouw huis met kwaliteit wordt afgeleverd.
 • Wij hebben 30 jaar ervaring in het vak en hebben al verschillende nieuwbouwprojecten
 • Wij ontzorgen u van A tot Z, van het ontwerp tot het regelen van vakmensen en de benodigde vergunningen.

We begrijpen dat het een grote stap is om uw nieuwbouw huis te ontwerpen en uiteindelijk zelfs te laten bouwen. Daarom denken wij graag met u mee, zodat u met een goed gevoel het traject instapt.

Wij zijn actief in de regio van Rijsenhout, Aalsmeer, Haarlemmermeer, Nieuw-Vennep, Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp en Heemstede. Wilt u graag een modern huis bouwen? Neem dan snel contact met ons op om een afspraak te maken, zodat we (eventueel op locatie) uw wensen kunnen bespreken.

Ook interessant: Huis laten bouwen, Nieuwbouw woning, Vrijstaande woning.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen