Badkamer verbouwen

Wilt u uw badkamer verbouwen of renoveren? Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. neemt het graag voor u uit handen. Met ruim 30 jaar ervaring in verbouw, nieuwbouw en onderhoud aan woningen en bedrijfspanden hebben we vrijwel elk type verbouwing en renovatie wel eens meegemaakt. Dat komt bij het verbouwen van uw badkamer goed van pas, omdat we precies weten waar we rekening mee moeten houden voor een geslaagd ontwerp!

Een badkamer renovatie naar uw wensen

Wanneer u ervoor kiest om uw badkamer te renoveren, dan wilt u dat dit gebeurt naar uw wensen. Het is belangrijk om eerst goed te oriënteren, zodat u weet welk sanitair u in uw badkamer terug wilt zien en welke stijl bij u past. Aan de hand van uw wensen kunt u vervolgens met een aannemer bespreken wat de mogelijkheden zijn en dan kan het ontwerpen beginnen.

Wilt u uw wensen met ons bespreken? Wij denken graag mee over de ideale indeling van uw badkamer, maken het ontwerp en aan de hand van een vrijblijvende offerte beslist u of wij uw badkamer verbouwing mogen realiseren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Een badkamer renovatie naar uw wensen

Badkamer verbouwen, waar op letten?

Een badkamer hoort een fijne ruimte te zijn om in te ontspannen. Misschien is uw huidige badkamer aan vervanging toe of is hij niet naar uw smaak. Of misschien is uw huidige badkamer erg klein en zou u hem liever verder uitbouwen of compleet anders indelen om hem optisch groter te laten lijken. Alles behoort tot de mogelijkheden, maar het is wel belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het verbouwen van de badkamer. Onze vakmensen vertellen graag wat de aandachtspunten bij een verbouwing zijn.

1. Een ontwerp waar u 100% tevreden mee bent

Het is verleidelijk om bij het kopen van een huis zo snel mogelijk de badkamer aan te pakken. Echter is het in de huidige tijd niet altijd even realistisch en ook niet verstandig. Door snel een keuze te maken over hoe uw badkamer eruit komt te zien, kan het dat u later spijt heeft dat u toch geen bad heeft gekozen of de badkamer door de indeling niet helemaal tot zijn recht komt.

Ga te allen tijde voor een ontwerp waar u 100% achterstaat en tevreden bent. Het kan helpen om een ontwerp te laten maken door een professional, zoals een ervaren bouwbedrijf. Zij kunnen met u meedenken over de indeling en bekijken hoe u al het sanitair kunt plaatsen op een mooie ruimtelijke manier. Bent u nog niet helemaal tevreden? Probeer dan op zoek te gaan naar meer inspiratie door voorbeelden van badkamers te zoeken die aansluiten bij uw wensen of probeer zelf te puzzelen met de indeling.

2. Voldoende bewegingsruimte

Wanneer u een kleinere badkamer heeft of een badkamer waarin u het liefst alles wilt plaatsen, dan is het goed om te letten op de bewegingsruimte. Hoewel de badkamer op de tekening misschien ruim genoeg lijkt, zijn er wel een aantal factoren om rekening mee te houden.

Hoewel alle maten vast lijken te staan op het ontwerp, kan er altijd iets tegenvallen bij de uiteindelijke plaatsing. Zo kan bijvoorbeeld het inbouwreservoir van het toilet net iets verder naar voren komen dan gepland. Wanneer u hier absoluut geen speling heeft, dan is dit een enorme tegenvaller. Houd dus altijd rekening met een paar extra centimeters in het ontwerp.

Ook de bewegingsruimte om de voorwerpen heen, zoals voor het openen van de lades onder de wastafel, zijn belangrijk. U wilt uiteraard comfortabel aan de wastafel kunnen staan, gemakkelijk de lades kunnen openen en zonder problemen door de badkamer bewegen. Voor de bewegingsruimte dient u rekening te houden met de volgende maten:

 • Toilet of bidet: minimale ruimte van 50 centimeter aan de voorkant en 20 centimeter aan beide zijkanten.
 • Wastafel: afhankelijk van de diepte van de lades, maar houd rekening met een minimale ruimte van 55 centimeter voor de wastafel.
 • Douche of bad: minimale ruimte van 70 centimeter aan de zijde waar u uitstapt.

3. Een badkamer verbouwing met oog op de toekomst

Wanneer u uw badkamer gaat verbouwen, denkt u eerst aan alle wensen die u zelf heeft. Dat is logisch. Alleen wat is er nodig om de badkamer ook in de toekomst aan te laten sluiten bij uw wensen? Het is niet alleen belangrijk om een mooie badkamer te hebben, maar ook een praktische badkamer.

Zo is een goedwerkende ventilatie in de badkamer belangrijk om het vocht af te kunnen voeren. Wanneer u geen raam heeft in de badkamer, kunt u bijvoorbeeld een mechanische ventilatie in laten bouwen. Maar ook wanneer u wel een raam heeft in de badkamer, is het verstandig om een badkamerventilator te laten plaatsen die de stoom en het vocht naar buiten afvoert. Zo voorkomt u dat u last krijgt van schimmel in de badkamer, wat slecht is voor uw gezondheid, maar ook de kwaliteit van de badkamer verminderd.

Verder kunt u hierbij denken aan een badkamer die onderhoudsvriendelijk is. Ga bijvoorbeeld voor een waterontharder om kalk te voorkomen, maar kies ook voor materialen die u gemakkelijk schoon krijgt. Een ander plafond en het soort verf dat gebruikt wordt kan ook bijdragen aan minder onderhoud en gedoe. Zo kunt u blijven genieten van uw nieuwe badkamer, zelfs in de toekomst!

4. Hoelang duurt een nieuwe badkamer plaatsen?

Een badkamer verbouwen kost tijd. Afhankelijk van hoe ingrijpend uw verbouwing is, duurt het gemiddeld 1 tot 3 weken om een badkamer te plaatsen. De factoren die hierin een rol spelen zijn: gaat het om een badkamer renovatie zonder breken met alleen vervangend sanitair of een all-in badkamer met een uitbouw? Zo kan nieuw sanitair zonder tegels binnen een week geplaatst zijn. Een badkamer verbouwing met uitbouw kost daarentegen meer tijd, hier wordt meer dan 6 weken over gedaan.

Buiten dat zijn er nog meer factoren. Denk aan de huidige ligging van de leidingen en elektriciteit en in hoeverre dingen omgelegd moeten worden. Indien het sanitair wordt geplaatst op plaatsen waar de aansluitingen al liggen, dan scheelt dat veel tijd.

Houd er dus rekening mee dat u één of meerdere weken geen toegang heeft tot uw badkamer. U kunt ervoor kiezen om tijdelijk een nooddouche te plaatsen of op een andere locatie te douchen.

Wanneer een badkamer vervangen

Wanneer een badkamer vervangen?

Een badkamer vervangen doet u niet zomaar. Vaak kunt u zelf het beste merken wanneer uw badkamer aan vervanging toe is. Zijn er bijvoorbeeld onderdelen van uw badkamer die niet goed functioneren of verkalkt zijn? Is de badkamer qua stijl gedateerd of past het niet bij u? Heeft u behoefte aan een andere inrichting, omdat u meer ondersteuning wenst? Of wilt u liever een grotere ruimte, dat beter past bij uw gezin? Dit zijn stuk voor stuk redenen om uw badkamer onder handen te nemen.

Gemiddeld gezien wordt een badkamer iedere 20 jaar vervangen. Als uw badkamer deze leeftijd (bijna) heeft bereikt, dan kunt u merken dat bepaald sanitair versleten is en er misschien zelfs verschillende lekkages optreden. Zeker wanneer uw badkamer in de tussentijd weinig onderhoud heeft gehad. Met een nieuwe badkamer is uw huis weer helemaal bij de tijd en heerlijk om in tot rust te komen.

Wat kost een nieuwe badkamer?

De kosten voor een badkamer verbouwen zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt. Gaat u voor een badkamer zonder breken, waar u over de andere tegels heen gaat tegelen en gaat u voor het goedkoopste sanitair? Dan komt u op een heel ander bedrag uit, dan wanneer u gaat voor een badkamer all-in of een badkamer met uitbouw. Ook de hoeveelheid tegels en sanitair in verband met de grootte van de ruimte spelen hierin een rol.

Badkamer tot €10.000,-

Gaat u uw badkamer renoveren? Dan is het mogelijk om onder een bedrag van €10.000,- te blijven. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel het sanitair te vervangen en de tegels te laten zitten. Of de tegels over de huidige tegels te plaatsen en enkel het sanitair te vervangen dat aan vervanging toe is. Zo kost het minder tijd om uw badkamer op te knappen, maar heeft u wel een snel een badkamer in een stijl die bij u past.

Badkamer van €10.000,- of meer

Wilt u een volledig nieuwe badkamer? Dan liggen de kosten boven de €10.000,-. U gaat dan voor een all-in badkamer die volledig aan uw wensen voldoet. De exacte prijs is afhankelijk van uw keuze voor basis of design sanitair, het soort tegels, en de mate waarin u aanpassingen doet aan de indeling.

Aangezien de bovenstaande bedragen slechts grove schattingen zijn, kunnen we ons voorstellen dat u liever exact wilt weten wat uw badkamer gaat kosten. Neem contact met ons op en we stellen aan de hand van uw wensen een kosteloze offerte op!

Badkamer verbouwen

Een badkamer uitbouwen, wat zijn de mogelijkheden?

Heeft u er wel eens aan gedacht om uw badkamer uit te bouwen? Een uitbouw aan uw woning is niet alleen mogelijk op de begane grond, maar ook zeker op de eerste etage. U kunt er zowel voor kiezen om uw huidige badkamer te vergroten met een uitbouw, als een volledig nieuwe badkamer realiseren op een andere verdieping met een aanbouw.

Er zit een verschil tussen een aanbouw en een uitbouw. Bij een aanbouw wordt er een volledig nieuwe ruimte gecreëerd die enkel met een deur toegankelijk is vanaf de huidige woning. Bij een uitbouw wordt er daarentegen een aantal meter uitgebouwd om een bepaalde ruimte van een woning te vergroten.

Badkamer uitbouwen: uw huidige badkamer vergroten

Een badkamer uitbouwen is een goede optie om uw huidige badkamer te vergroten. Er wordt vaak gekozen voor een uitbouw om bijvoorbeeld wel te kunnen kiezen voor een bad of wat meer bewegingsruimte te creëren. Een uitbouw kan variëren van een gedeelte van de slaapkamer toevoegen aan de badkamer tot een volledige uitbouw naar buiten. Een volledige uitbouw naar buiten kan op iedere verdieping plaatsvinden.

Wanneer u wilt uitbouwen is het verstandig om aannemers voor uw badkamer te zoeken. Zij kunnen u het beste adviseren over hoe de uitbouw geplaatst kan worden, wat het gunstigst is voor uw badkamer en uw portemonnee. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. denkt graag met u mee!

Badkamer aanbouwen: een nieuwe badkamer creëren

Bij een renovatie van uw woning kan het nodig zijn om meer grotere ruimtes te creëren. Een aanbouw is daarbij een goede optie, waarbij u ervoor kunt kiezen om uw badkamer of meerdere ruimtes aan te bouwen. Zo verliest u in uw huidige woning geen ruimte aan de plaatsing van uw badkamer en houdt u deze ruimte over voor iets anders.

Een badkamer aanbouwen kan ook noodzakelijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer u uw woning zo wilt inrichten dat alle benodigde ruimtes op de begane grond zijn. Zo hoeft u, wanneer het voor u niet haalbaar is, geen trap meer op om naar de badkamer te gaan. Door een badkamer aan te bouwen op de begane grond heeft u een hele nieuwe ruimte, die eventueel als extra badkamer dient.

Badkamer renovatie Bouwbedrijf Wendelgelst

Wat is de werkwijze bij een badkamer verbouwing?

Wanneer u contact opneemt met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V., dan plannen we allereerst een gesprek in om bij u op locatie de badkamer of de potentiële locatie voor een badkamer te bekijken. Wij bespreken samen met u de wensen door om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen. Aan de hand hiervan maken we een vrijblijvende offerte en een ontwerp, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Gaat u akkoord met de offerte? Dan starten wij op de afgesproken datum. Bij ons heeft u altijd één aanspreekpunt. Zo weet u waar u aan toe bent en wordt u altijd op de hoogte gehouden van de planning. Wel zo fijn bij een badkamer verbouwing!

Afhankelijk van uw wensen ziet de planning er ongeveer zo uit:

 1. We slopen eerst de oude badkamer. We verwijderen het sanitair en indien nodig alle tegels. Gaat u voor een badkamer aanbouw of uitbouw? Dan is het creëren van de aanbouw of uitbouw de eerste stap.
 2. Nu de badkamer leeg is beginnen we met het leggen van de leidingen. We zorgen dat alle leidingen klaar zijn, zodat we na het tegelen direct het sanitair hierop aan kunnen sluiten.
 3. Na de leidingen gaan we over op de elektra. De stroompunten worden gemaakt waar u ze wilt hebben, maar ook de elektra omtrent de verlichting voor eventueel de spiegel of de spotjes maken we klaar.
 4. Afhankelijk van of er gekozen is voor badkamer renovatie zonder breken worden de vloeren en wanden afgewerkt. We maken ze volledig egaal voor we beginnen met tegelen.
 5. De basis is klaar en het is tijd om te gaan tegelen. Vanaf nu gaat u snel resultaat zien! Als de tegels geplaatst zijn en de voegen gevuld, dan wordt het plafond afgewerkt.
 6. Vervolgens sluiten we al het sanitair aan, kitten we de randen af en sluiten we alle elektra en verlichting weer aan. Uw badkamer is klaar voor gebruik!

Wat is de werkwijze bij een badkamer verbouwing

Waarom kiest u voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.?

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft meer dan 30 jaar ervaring met verschillende bouw- en verbouwprojecten. Of het nu gaat om nieuwbouw, een aanbouw, een uitbouw of een badkamer en keuken verbouwen, wij staan altijd voor u klaar. Zo hebben wij bijvoorbeeld deze badkamer verbouwing en renovatie in Heemstede opgeleverd. Hier hebben we de badkamer voorzien van nieuwe tegels, nieuw sanitair en al het loodgieterswerk vernieuwd. Zo ging de badkamer van een oude gedateerde badkamer naar een badkamer helemaal van deze tijd.

Met ons ervaren team van vakmensen en onderaannemers, zorgen wij voor een zorgvuldig afgewerkte badkamer met zo min mogelijk overlast. Wij begrijpen dat een badkamer verbouwen ingrijpend kan zijn en daar houden wij uiteraard rekening mee. U heeft daarom altijd één vast aanspreekpunt en we houden u tussendoor goed op de hoogte van de planning.

Als aannemer zijn wij aangesloten bij BouwGarant. Hierdoor worden wij geregeld getoetst op ons vakmanschap, onze kwaliteit en betrouwbaarheid. Buiten dat beoordelen klanten ons gemiddeld met een 9,3. Zo weet u zeker dat u een aannemer kiest met de juiste ervaring en capaciteit! Als bouwbedrijf staan wij altijd voor een hoge kwaliteit en betrokkenheid, dat laten we maar al te graag zien.

Badkamer laten verbouwen aannemer Wendelgelst

Neem contact op met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om uw droombadkamer te realiseren? Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. denkt graag met u mee over het ontwerp, zodat we uw badkamer perfect laten aansluiten bij uw wensen. Wanneer u vragen heeft of een offerte wilt aanvragen, dan kunt u gemakkelijk contact met ons opnemen via 0297 – 340 634 of via het contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Wij zijn actief als bouwbedrijf in de regio Rijsenhout. U kunt ons altijd inschakelen voor uw project in de regio Haarlem, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Heemstede, Haarlemmermeer en Nieuw-Vennep. Wilt u zowel uw badkamer als keuken verbouwen of gaat het om het verbouwen van een volledig huis? Ook dan helpen wij u graag verder. U kunt contact met ons opnemen voor de mogelijkheden.

Ook interessant: Badkamer verbouwing Heemstede, Aannemersbedrijf, Verbouw

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen