Kozijnen vervangen

U wilt uw oude kozijnen vervangen? Dat regelt Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. graag voor u. Vaak gaat het om oude houten kozijnen die aan vernieuwing toe zijn. Wellicht is er sprake van schade of lekkage bij uw raamkozijnen. Of zoekt u een duurzame oplossing die energie en geld bespaart? In alle gevallen zijn de vakmensen van ons bouwbedrijf u graag van dienst.

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-340634.

Houten kozijnen vervangen

Raamkozijnen zijn er in allerlei soorten materialen. Van houten tot kunststof kozijnen en van aluminium tot staal. Hout is het meest gebruikte materiaal voor kozijnen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u houten kozijnen moet vervangen. Het hout kan verouderd of versleten zijn, waardoor er lekkage of tocht ontstaat. Ook geef een versleten raamkozijn minder ondersteuning aan de ruit, wat schade aan de ruit kan opleveren.

Kozijnen vervangen en energie besparen

Slechte isolatie van het raamkozijn, bijvoorbeeld door slijtage of schade, heeft ook gevolgen voor uw energierekening. Door tocht en vocht ontsnapt er veel energie en warmte. Hierdoor lopen uw energiekosten snel op. Het tijdig vervangen van kozijnen zal dit voorkomen. Natuurlijk kunnen we enkelglas meteen vervangen voor dubbelglas voor een grotere energiebesparing. Wist u dat oude en versleten kozijnen bovendien extra gevoelig zijn voor inbraak? Een extra reden om uw kozijnen tijdig te vervangen.

Nieuwe houten of kunststof kozijnen op maat

Bij het plaatsen van nieuwe kozijnen kiezen veel mensen voor kunststof kozijnen. Deze raamkozijnen zijn het voordeligst in aankoop, onderhoudsvriendelijk en in veel soorten beschikbaar. Maar u kunt ook kiezen voor nieuwe houten kozijnen, bijvoorbeeld om de uitstraling van uw woning te behouden indien deze oorspronkelijk al houten kozijnen heeft. Ook aluminium en zelfs trendy stalen kozijnen behoren tot de mogelijkheden.

Zo gaan wij te werk bij het vervangen van oude kozijnen

Het vervangen van oude kozijnen door nieuwe is een waardevolle investering die de esthetiek, energie-efficiëntie en veiligheid van uw huis kan verbeteren. Schakelt u ons ervaren team in voor dit project? Dan nemen we de volgende stappen:

Inspectie: we beginnen met een grondige inspectie van de bestaande kozijnen. Hierbij wordt gekeken naar schade, houtrot, isolatieproblemen en andere mogelijke problemen.

Meten: nauwkeurige metingen worden genomen om ervoor te zorgen dat de nieuwe kozijnen precies passen in de bestaande openingen.

Keuze van materialen: samen met onze vakexpert kiest u het materiaal voor de nieuwe kozijnen. Populaire keuzes zijn hout, kunststof (pvc), aluminium, staal of een combinatie van materialen. Wij kunnen u goed adviseren over de juiste keuze voor uw woning of (bedrijfs)pand.

Verwijdering van oude kozijnen: de oude kozijnen worden voorzichtig verwijderd, waarbij eventuele beschadigingen aan omliggende wanden zoveel mogelijk worden voorkomen.

Aanpassingen aan openingen: als de nieuwe kozijnen een andere maat hebben dan de oude, kunnen aanpassingen aan de openingen nodig zijn.

Plaatsing van nieuwe kozijnen: de nieuwe kozijnen worden geplaatst en waterpas gesteld. Er wordt gezorgd voor goede isolatie rondom het kozijn.

Afdichting en isolatie: wij zorgen voor de juiste afdichting en isolatie om tocht en vocht buiten te houden.

Installatie van beglazing: als de kozijnen voorzien zijn van ramen, worden deze geplaatst en goed afgedicht.

Afwerking: afwerkingen zoals schilderen, beitsen of oliën van de kozijnen worden uitgevoerd.

Opruimen: het afval van de oude kozijnen wordt door ons afgevoerd en de werkruimte wordt opgeruimd.

Inspectie en goedkeuring: de voltooide installatie wordt samen met u geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat alles naar tevredenheid is uitgevoerd.

Onderhoudsadvies: we kunnen u advies geven over het onderhoud van de nieuwe kozijnen om hun levensduur te verlengen.

Wilt u uw oude kozijnen vervangen? Wij maken kunststof, aluminium, stalen of houten kozijnen op maat. Voor zowel deurkozijnen als raamkozijnen op maat als kozijn renovatie bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact met ons op.

Materiaalkeuze voor uw nieuwe kozijnen: de voordelen en nadelen

Bij het vervangen van oude kozijnen zijn er verschillende materiaalopties, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. We hebben de mogelijkheden bij houten kozijnen, aluminium kozijnen, kunststof kozijnen en stalen kozijnen voor u op een rij gezet:

Houten kozijnen:

Voordelen:

 • Esthetisch aantrekkelijk en biedt een warme uitstraling.
 • Kan gemakkelijk worden aangepast of gerepareerd.
 • Goede isolerende eigenschappen, vooral bij hoogwaardig hardhout.

Nadelen:

 • Vereist regelmatig onderhoud (schilderen of lakken) om de levensduur te verlengen.
 • Kan gevoelig zijn voor houtrot als het niet goed wordt onderhouden.
 • Duurder in vergelijking met kunststof, maar vaak vergelijkbaar met of goedkoper dan aluminium.

Aluminium kozijnen:

Voordelen:

 • Duurzaam en onderhoudsarm; roest niet.
 • Dunne profielen, waardoor er meer glasoppervlak is en meer natuurlijk licht binnenkomt.
 • Moderne uitstraling en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Nadelen:

 • Lagere isolatiewaarde in vergelijking met hout en kunststof, hoewel thermische onderbrekingen de isolatie kunnen verbeteren.
 • Kan duurder zijn dan kunststof, maar vaak vergelijkbaar met of goedkoper dan hout.

Kunststof (PVC) kozijnen:

Voordelen:

 • Laag onderhoud; vereist geen schilderen of lakken.
 • Uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor het energiezuinig is.
 • Duurzaam en bestand tegen vocht, schimmel en insecten.

Nadelen:

 • Minder aanpasbaar dan hout; moeilijker te repareren bij beschadigingen.
 • Kan in de loop van de tijd verkleuren onder invloed van zonlicht.
 • Dikke profielen, wat kan leiden tot minder glasoppervlak.

Stalen kozijnen:

Voordelen:

 • Modern en industrieel: stalen kozijnen hebben vaak strakke lijnen en een eigentijdse uitstraling, waardoor ze goed passen bij moderne interieurs.
 • Staal staat bekend om zijn sterkte, waardoor slankere profielen mogelijk zijn. Dit betekent meer glasoppervlak en een maximale hoeveelheid natuurlijk licht.
 • Staal is zeer duurzaam en kan bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden. Het roest niet en vereist over het algemeen weinig onderhoud.
 • Staal is inherent brandwerend, wat het een veilige keuze maakt voor bepaalde toepassingen.

Nadelen:

 • Staal is een goede geleider van warmte, wat betekent dat het minder thermisch efficiënt is dan sommige andere materialen. Thermische onderbrekingen kunnen echter worden toegepast om dit nadeel te verminderen.
 • Stalen kozijnen kunnen duurder zijn dan andere materialen zoals kunststof en soms zelfs duurder dan hout.
 • Staal is zwaarder dan sommige andere materialen, dus de constructie moet hiermee rekening houden.

Overwegingen bij uw keuze:

 1. Budget
  Kunststof is over het algemeen de meest betaalbare optie, terwijl hout en aluminium en met name ook staal vaak duurder zijn.
 2. Onderhoud
  Als u een onderhoudsarme optie wilt, zijn aluminium, staal en kunststof geschikter dan hout.
 3. Isolatie
  Als energie-efficiëntie een prioriteit is, overweeg dan kunststof vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen.
 4. Esthetiek
  Hout biedt een natuurlijke en warme uitstraling, terwijl aluminium en een modernere look heeft. Kunststof is veelzijdig maar heeft vaak dikkere profielen. Staal zorgt voor een industriële uitstraling.
 5. Duurzaamheid
  Alle materialen kunnen duurzaam zijn, maar dit kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de juiste installatie. U kunt er bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. op rekenen dat we de hoogste kwaliteit en beste dienstverlening verzorgen.

 

Heeft u vragen of wilt u direct een vrijblijvende prijsopgave ontvangen? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-340634.

Kozijnrenovatie of toch de kozijnen vervangen?

De beslissing tussen kozijnrenovatie en volledige vervanging van kozijnen hangt af van verschillende factoren, waaronder de staat van de bestaande kozijnen, uw budget, energie-efficiëntie en esthetische voorkeuren. Hier zijn enkele overwegingen om te bepalen of renovatie dan wel vervanging de beste optie is:

Wanneer u het beste kunt kiezen voor kozijnrenovatie:

 1. Cosmetische schade: als de kozijnen voornamelijk cosmetische schade vertonen, zoals kleine krassen, verfproblemen of oppervlakkige beschadigingen, kan een renovatie voldoende zijn. Bijvoorbeeld, het schuren, opnieuw schilderen of opnieuw afwerken van houten kozijnen.
 2. Beperkte schade: als de schade beperkt is tot een klein deel van het kozijn en de rest in goede staat verkeert, kan plaatselijke reparatie of renovatie een kosteneffectieve oplossing zijn.
 3. Behoud van historische waarde: als u in een historisch gebouw woont en het behoud van originele details belangrijk is, kan renovatie de voorkeur hebben om de authenticiteit te behouden.
 4. Budgetbeperkingen: renovatie kan over het algemeen kosteneffectiever zijn dan volledige vervanging, vooral als het grootste deel van het kozijn nog in goede staat verkeert.

Wanneer u het beste kunt kiezen voor kozijnen vervangen:

 1. Structurele schade: als er sprake is van ernstige structurele schade, zoals houtrot, kromgetrokken kozijnen of andere onherstelbare problemen, is volledige vervanging vaak noodzakelijk.
 2. Energie-efficiëntie: als u uw energie-efficiëntie wilt verbeteren, is het vervangen van oude kozijnen door modernere, beter geïsoleerde materialen zoals kunststof, aluminium of stalen kozijnen een verstandige keuze.
 3. Veiligheid: als de bestaande kozijnen niet voldoen aan moderne veiligheidsnormen, is het vervangen van de kozijnen vaak noodzakelijk om de veiligheid van het huis te waarborgen.
 4. Esthetische verandering: als u de uitstraling van uw huis aanzienlijk wilt veranderen en de bestaande kozijnen niet passen bij de gewenste stijl, kan volledige vervanging een goede optie zijn.
 5. Levensduur: als de kozijnen al oud zijn en regelmatig onderhoud niet langer voldoende is om hun levensduur te verlengen, kan het verstandig zijn om ze volledig te vervangen.

 

Het is belangrijk om een professionele inspectie uit te laten voeren  om de exacte staat van de kozijnen te beoordelen. Op basis van deze inspectie kunt u dan een weloverwogen beslissing nemen over renovatie of vervanging. Uiteraard helpen we u hierbij en geven we professioneel advies. Maak nu een afspraak voor een inspectie.

Lees onze reviews en beoordelingen

Wat uw wensen ook zijn; het team van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. bespreekt graag de opties, geeft goed advies en vervangt uw kozijnen vakkundig voor u. Hoort u graag van klanten die u voorgingen of wij onze beloftes waarmaken? Neem een kijkje bij onze reviews en beoordelingen. Ook voor onderhoud, verbouwingen en nieuwbouw kunt u bij ons terecht.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is werkzaam in de brede regio rondom Haarlem, Hoofddorp, Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Nieuw-Vennep en Heemstede. Neem nu vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij horen graag van u!

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen