Kozijn op maat

Wilt u uw kozijnen vervangen? Wij maken kunststof, aluminium, stalen of houten kozijnen voor u op maat. Voor zowel deurkozijnen als raamkozijnen op maat bent u bij ons aan het juiste adres. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. kan de kozijnen ook voor u plaatsen, zodat u snel kunt genieten van de nieuwe uitstraling van uw huis en er weer lekker warm bij zit.

Wanneer kiest u voor een kozijn op maat?

Er zijn verschillende redenen om uw kozijnen te laten vervangen en te kiezen voor een kozijn op maat. Zo heeft u misschien gemerkt dat uw kozijnen beschadigd zijn, bijvoorbeeld door houtrot.

Maar wanneer is de schade aan een kozijn te groot om te repareren en doet u er verstandiger aan om het kozijn te vervangen?

1. Een kozijn is aan vervanging toe als de schade aan uw kozijn in totaal groter is dan een vuist. Het is dan in sommige gevallen nog wel mogelijk om voor een gedeeltelijke kozijn renovatie te kiezen. Hierbij wordt het beschadigde gedeelte vervangen door een nieuw stuk hout te lijmen in het bestaande kozijn. Hierdoor kan de houtrot niet verder doortrekken. Als er echter meerdere plekken zichtbaar zijn, is eveneens het laten vervangen van uw kozijn door een nieuw kozijn op maat de beste optie.

2. Ook wanneer u merkt dat er veel kou langs de deur of de ramen komt, kunt u uw deurkozijn of raamkozijn vervangen om uw huis beter te isoleren. Een kozijn op maat is hierbij de beste keuze, omdat deze volledig aansluit bij uw woning. Bovendien kunt u meteen kiezen voor dubbel of driedubbel glas voor nog betere isolatie. En voor SKG*** hang- en sluitwerk om uw ramen beter te beveiligen tegen inbraak.

3. Wanneer uw kozijnen erg beschadigd zijn of uw ramen veel kou doorlaten, dan is het een goed idee om uw kozijnen te laten vervangen. Bovendien is het altijd beter om dit op tijd te doen, om te voorkomen dat uw huis gevoeliger wordt voor inbraak en de warmte van binnen continu naar buiten ontsnapt.

Kunststof, aluminium, stalen of houten kozijnen op maat?

Tegenwoordig heeft u vier verschillende keuzes als het aankomt op kozijnen op maat. U kunt gaan voor kunststof, aluminium, stalen of houten kozijnen. Wat is de beste keuze en wat zijn de voordelen per materiaalsoort? Bouwbedrijf Wendelgelst B.V heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het plaatsen en maken van kozijnen op maat van verschillende materialen. Wij vertellen u daarom graag aan de hand van onze professionele ervaring meer over deze materialen, zodat u kunt beslissen wat de beste keuze is voor u.

Kunststof kozijn op maat

Kunststof kozijnen worden tegenwoordig veel gebruikt. Ze hebben dan ook vele voordelen ten opzichte van houten kozijnen. Kunststof kozijnen worden veelal aangeraden om uw huis goed te isoleren en het dempt het geluid van buitenaf ook goed.

Bovendien verhogen kunststof kozijnen de waarde van uw huis, omdat ze heel onderhoudsarm zijn.  Schilderwerk is niet meer eens in zoveel jaar nodig en het materiaal gaat ongeveer 40 tot 50 jaar mee. Als u gaat voor een kunststof kozijn op maat, dan kunt u hierbij ook zelf de kleur en de stijl van de kozijnen kiezen. Zo weet u zeker dat ook kunststof kozijnen goed passen bij de stijl van uw woning. Een kunststof kozijn op maat is tevens de goedkoopste optie van de vier materialen.

Aluminium kozijn op maat

Aluminium kozijnen zijn minder bekend, maar lijken de laatste jaren steeds meer op te komen. Aluminium heeft de mooie onderhoudsarme eigenschappen van kunststof kozijnen, maar heeft veel weg van de stijl van de duurdere stalen kozijnen. Het is dus een mooie stap als u wilt gaan voor een luxere uitstraling, maar kozijnen van staal een te grote stap vindt.

Aluminium trekt geen vuil aan en daardoor zijn deze kozijnen heel gemakkelijk in onderhoud. U hoeft ze niet iedere keer bij het ramen lappen schoon te maken, maar wanneer u het doet zijn ze zo weer schoon. Verven hoeft niet en ze nemen ook geen vocht op, roesten of rotten komt bij een aluminium kozijn nooit voor. Aluminium gaat in totaal ongeveer 40 jaar mee. Het is een mooi natuurlijk luxe product dat veel kan toevoegen aan de stijl van uw huis.

Stalen kozijn op maat

Een stalen kozijn op maat is dan misschien de duurste optie, maar deze gaat ook het langste mee. 50 Jaar is de normale levensduur voor dit type kozijnen. Het is dus een investering, maar als de uitstraling van staal bij u past, dan is het absoluut de moeite waard. Ze zijn enorm sterk, onderhoudsvrij, veilig tegen inbraak en uitermate geschikt als kozijnen voor grote ramen en puien.

De tijd dat stalen kozijnen niet goed isoleren en kou van buiten meteen naar binnen doorlaten is voorbij. De stalen kozijnen zijn tegenwoordig van luchtkamers en slecht geleidende profielen voorzien, zodat ze net zo goed isoleren als kunststof en aluminium. Door een zinklaag over de kozijnen aan te brengen, zijn de kozijnen ook beschermd tegen weer en wind.

Houten kozijnen op maat

Tot slot zijn er de traditionele houten kozijnen op maat. Deze kozijnen worden ook nog steeds erg geliefd, vanwege de klassieke uitstraling. Als u uw hardhouten kozijnen goed onderhoudt, dan kunnen ze gemakkelijk meer dan 50 jaar meegaan. Dit betekent eens in de 15 jaar met professionele verf schilderen en het liefst in een lichte kleur, zodat de zon er niet teveel invloed op uitoefent.

Hout heeft van nature isolerende eigenschappen. Hierdoor heeft u geen last van tocht en is het ook energiebewust. Wel is het zo dat nieuwe houten kozijnen duurder zijn dan kunststof. Daarbij is hout een natuurproduct dat altijd werkt. Een kozijn op maat en een specialist die de kozijnen plaatst is daarom aan te raden.

Door het verschil in prijs en de hoeveelheid onderhoud wordt er tegenwoordig meestal voor kunststof kozijnen gekozen in plaats van houten kozijnen. Het is natuurlijk net waar uw persoonlijke voorkeur naar uit gaat, maar wij maken graag ieder kozijn voor u op maat.

Heeft u interesse in kunststof, aluminium, stalen of houten kozijnen op maat? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Binnendeuren en kozijnen vervangen

Bij kozijnen denkt u misschien direct aan buitenkozijnen, van de ramen en de buitendeur. Maar er zijn natuurlijk ook binnenkozijnen die aan vervanging toe kunnen zijn. Hoewel de binnendeuren en kozijnen minder snel beschadigen, kan het wel gebeuren. Zo kunnen bepaalde deuren gaan klemmen of kromtrekken. En ook het kozijn zelf kan in de loop der jaren beschadigen. Dan kunnen wij als bouwbedrijf helpen om de binnendeuren en kozijnen te vervangen.

Als u de binnendeuren en kozijnen gaat aanpassen, dan is het wel zo mooi dat ze aansluiten bij de rest van het huis, waaronder de buitendeuren en kozijnen. Zo kunt u voor de binnenkozijnen precies dezelfde materialen aanhouden, zoals hout, staal, aluminium of kunststof. Zeker wanneer u een modern huis heeft, kan het heel erg mooi zijn om binnenshuis te kiezen voor stalen kozijnen en deuren. Als uw huis wat traditioneler is, dan past hout daar waarschijnlijk het beste bij, omdat u dit ook weer gemakkelijk in een andere kleur kunt schilderen.

Een kozijn plaatsen in een bestaande muur is absoluut geen gemakkelijke klus. Mocht u daarom graag advies willen, dan kunt u zeker contact met ons opnemen. Wij maken graag een afspraak om bij u langs te komen en de situatie te bespreken.

De keuzes bij een kozijn op maat

Voor u een kozijn op maat gaat bestellen, heeft u een aantal keuzes waar u over na kunt denken. Allereerst het materiaal van het kozijn: wordt het kunststof, aluminium, staal of toch hout? Als u deze keuze heeft gemaakt, dan is het belangrijk dat de kozijnen goed worden ingemeten. Dit is een heel nauwkeurig werkje, omdat de kozijnen precies moeten aansluiten voor het beste resultaat. Het is daarom verstandig om hier een expert voor in te schakelen, zoals Bouwbedrijf Wendelgelst B.V., om het voor u in te meten. En tevens voor u eventueel de kozijnen kunnen laten maken en plaatsen.

Na het inmeten kunnen we samen met u bespreken hoe u de kozijnen wilt vormgeven:

 • Wilt u één groot raam in het kozijn, gebruik maken van een tussenstijl of ramen met roeden?
 • Welk type glas heeft u voorkeur: dubbel of driedubbel glas?
 • Wat voor hang- en sluitwerk wilt u op de deur of het raam?
 • Gaat het om een vast raamkozijn, draai-kiepramen of een raam dat naar binnen of buiten moet draaien?
 • Wilt u ventilatieroosters voor een goede ventilatie en frisse lucht in huis?
 • Welke kleur zou u uw kozijnen het liefst willen hebben?

Dit zijn een heleboel vragen en we kunnen ons zeker voorstellen dat u hier niet direct antwoord op weet. Het is daarom goed om alvast over dit soort vragen na te denken en eventueel te vragen om advies telefonisch of door middel van een afspraak op locatie. Wij helpen u graag!

Kies Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. voor uw kozijnen

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft veel ervaring met projecten op het gebied van nieuwbouw, verbouw en onderhoud. Geen bouwproject is voor ons te klein of te groot en we pakken ze graag met beide handen aan. Bij onze projecten ziet u wat voor eindresultaten we onder andere al hebben gerealiseerd.

Wij werken met een vast, gespecialiseerd team van vakmensen dat altijd een professioneel resultaat wegzet. Wanneer u contact met ons opneemt, voor het op maat maken en eventueel het plaatsen van kozijnen, komen wij graag bij u langs om de situatie te bekijken. Wij geven altijd eerlijk advies en vertellen u of uw kozijnen vervangen de juiste keuze is. Wanneer u nog twijfelt over welk type kozijnen het beste past bij uw huis, dan denken wij graag met u mee.

Of u nu kiest voor kunststof, aluminium, hout of staal. Wij kunnen alle kozijnen voor u op maat laten maken en voor u plaatsen. Verder kunnen de kozijnen ook nog helemaal naar wens worden vormgegeven. Zo zijn uw kozijnen na plaatsen meteen klaar en is er zelfs geen kwast meer nodig. Op deze manier kunt u meteen genieten van de nieuwe uitstraling in en om uw huis!

Wij begrijpen dat u niet lang in de kou wilt zitten, dus we zullen de planning altijd zo optimaal mogelijk inrichten. Afhankelijk van de hoeveelheid kozijnen proberen we deze zo snel mogelijk te vervangen. De planning wordt vooraf met u besproken, maar u heeft ook een vast contactpersoon waar u altijd terecht kunt voor vragen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Wij worden door onze klanten gemiddeld beoordeeld met een 9,4 en we zijn als aannemersbedrijf aangesloten bij BouwGarant. BouwGarant is het keurmerk in de bouw, dat laat zien dat we professioneel te werk gaan met de juiste diploma’s en verzekeringen. We voldoen aan alle eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo weet u zeker dat u de goede keuze maakt om uw project aan ons uit te besteden.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is gevestigd in Rijsenhout en actief in de regio Haarlemmermeer, Heemstede, Hoofddorp, Aalsmeer, Nieuw-Vennep, Amstelveen en Haarlem.

Vraag vandaag nog uw offerte aan

Bent u benieuwd wat kozijnen op maat voor uw woning kosten? Wij stellen graag vrijblijvend een offerte voor u op, zodat u kunt beslissen of u uw kozijnen door ons wilt laten vervangen.

Voor het aanvragen van de offerte of voor als u nog vragen heeft, kunt u hier contact met ons opnemen of ons een bericht sturen via het contactformulier.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen