Huis renoveren

Heeft u een woning gekocht die wel een opknapbeurt kan gebruiken? Of is uw huidige woning verouderd en voldoet hij daarom niet meer aan uw wensen? Dan kunt u uw huis renoveren en hem laten opknappen, zodat hij wel weer bij uw wensen en deze tijd past. Alleen wat houdt een huis renoveren in, wat komt er bij kijken en hoe pakt u het aan? In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten.

Wat houdt een huis renoveren in?

De letterlijke betekenis van een huis renoveren is het (gedeeltelijk) herstellen of vernieuwen van een woning. Het kan hierbij gaan om een kleine renovatie, waarbij gedeeltes of onderdelen van het huis worden aangepakt. Maar het kan ook gaan om een volledige sloop van een woning, waarna deze opnieuw wordt opgebouwd. Na afloop van een renovatie is een woning gemoderniseerd en voldoet hij weer helemaal aan de huidige normen.

Heeft u interesse om uw huis te renoveren? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Een huis renovatie kan dus de sloop en bouw van een huis betekenen, maar er zijn ook andere onderdelen die vaak worden aangepakt bij een renovatie. Denk hierbij aan: een dakrenovatie, een gevelrenovatie, isolatie, verwarming, het vernieuwen van de elektra en een keuken en badkamer renovatie. Afhankelijk van de staat waarin de woning zich bevindt en het beschikbare budget worden deze onderdelen bij een huis renovatie aangepakt.

Wat komt er kijken bij een renovatie per type woning?

Wilt u uw huis renoveren? Per type woning zijn er andere zaken waar u bij een renovatie op moet letten. Mocht u willen renoveren, lees dan snel de tips die bij uw type woning horen, zodat u goed bent voorbereid!

Jaren 30 woning renoveren

Wanneer u heeft gekozen voor een jaren 30 woning, dan heeft u dat vast gedaan voor de sfeer die een jaren 30 woning met zich meebrengt. Wilt u een jaren 30 woning verbouwen? Dan is het waarschijnlijk dat de details, die de woning specifiek een jaren 30 woning maken, behouden blijven.  Het kan daarom handig zijn om met een gespecialiseerd aannemersbedrijf, zoals Bouwbedrijf Wendelgelst, naar uw woning te kijken. Er wordt dan van tevoren een ontwerp gemaakt aan de hand van uw wensen, zonder de onderdelen die u wilt renoveren uit het oog te verliezen.

Bij een jaren 30 huis is het belangrijk om bij het verbouwen rekening te houden met het volgende:

 • Past de indeling van de woning bij u? Of ziet u bijvoorbeeld de keuken liever op een andere plek? Bij het renoveren van uw huis heeft u de mogelijkheid om dit te veranderen, dus pak deze kans aan om er uitgebreid over na te denken.
 • Controleer of de elektriciteit voldoet aan de moderne eisen. Vaak zijn zaken als de stoppenkast, stopcontacten en de bedrading in jaren 30 huizen verouderd.
 • Wat is de staat van de kozijnen en de gevel van de woning? Het kan zijn dat in de loop der jaren houtrot is ontstaan of het voegwerk niet meer zo mooi is als voorheen.
 • In hoeverre is de woning geïsoleerd? Dit kunt u vaak controleren aan de hand van het energielabel. Hier ziet u eveneens wat de verbeterpunten aan de woning zijn. Om uw woning te verduurzamen is het verstandig om te kijken of de woning voorzien is van spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.
 • Hoe wilt u uw woning het liefst verwarmen? Vloerverwarming is vaak een mooie oplossing. Er zijn dan geen radiatoren meer nodig en u kunt ook kiezen voor een duurzamere CV-ketel.

Jaren 50 huis verbouwen

Waar bij een jaren 30 woning vooral de focus ligt op de huidige sfeer behouden, is het bij een jaren 50 huis in veel gevallen juist belangrijk om sfeer te creëren. Een jaren 50 woning is vaak een stuk somberder qua uitstraling aan de binnen- en buitenkant. Gelukkig kunt u er door het huis te renoveren toch wat moois van maken!

Wilt u een jaren 50 huis verbouwen? Let dan op de volgende aspecten:

 • Kijk of de huidige indeling voldoet aan uw wensen. Vaak zijn er in jaren 50 woningen veel kamers, maar is er niet bepaald veel ruimte. Het kan fijner zijn om bepaalde muren te doorbreken en grotere ruimtes te creëren.
 • De isolatie van de woning speelt bij veel jaren 50 woningen een grote rol. Hoe is de woning op dit moment geïsoleerd? Probeer dit te verbeteren met dakisolatie, vloerisolatie, maar ook muurisolatie (waarbij het vocht de mogelijkheid heeft om naar buiten te verdampen).
 • Zijn de kozijnen nog in een goede staat? Of is de huidige kozijnen vervangen door kunststof verstandiger voor tevens een betere isolatie?
 • Tot slot is het verstandig om te kijken naar hoe u de woning wilt verwarmen. Wat voor soort CV-ketel hangt er nu en wat zou een duurzamere oplossing zijn? En kiest u voor vloerverwarming of toch niet?

Jaren 60 woning verbouwen

De opvolgers van de jaren 50 woningen, de jaren 60 woningen. Deze woningen hebben veel overeenkomsten. In beide gevallen is er meer gelet op de kwantiteit dan de kwaliteit en dat ziet u met name terug in de isolatie bij deze huizen. Het kenmerkende aan de jaren 60 woningen is dat u hier voor het eerst doorzonwoningen zag, dus heeft u een jaren 60 woning, dan heeft u in ieder geval mooi licht door het gehele huis.

Wanneer u een jaren 60 woning gaat verbouwen, dan zijn dit uw aandachtspunten:

 • De woning heeft vaak veel aparte ruimtes. De keuken is meestal bijvoorbeeld nog gescheiden van de woonkamer, maar er is vaak wel de mogelijkheid om dit gemakkelijk en op een mooie manier open te breken. Uw huis renoveren maakt het tevens een mooi moment om uw keuken te verbouwen.
 • Focus u bij de renovatie met name op de isolatie. Zorg ervoor dat de woning is voorzien van vloerisolatie, bodemisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en dubbel- of driedubbel glas. Kozijn renovatie heeft vanwege het vurenhout dat gebruikt werd waarschijnlijk al plaatsgevonden, maar wanneer dit niet zo is, is dit eveneens noodzakelijk.
 • Wanneer u de vloer isoleert is het verstandig om meteen vloerverwarming te laten leggen. Dit is een duurzamere manier om uw woning te verwarmen en hierdoor kunt u eventueel kiezen om uw woning gasvrij te maken.

Jaren 70 woning verbouwen

De jaren 70 woning komt in Nederland veel voor. Het mooie van de jaren 70 woning is dat ze van hoge kwaliteit zijn, veel binnen- en buitenruimte hebben en veelal gelegen zijn bij de binnenstad of dorpskern. Het fijne bij een jaren 70 woning verbouwen is dat de basis staat. Daaromheen kunt u volledig uw creativiteit laten gaan!

Als u uw huis gaat renoveren, let dan bij een jaren 70 woning op het volgende:

 • Bij jaren 70 woningen ontbreekt vaak de dakisolatie. Dit is een vrij ingrijpende klus, maar u voorkomt wel dat de warmte in uw woning via het dak weer naar buiten gaat. Verder kan het interessant zijn om te kijken naar buitenmuurisolatie.
 • Probeer te kijken naar wat er in uw woning nog niet is gemoderniseerd. Dit kan per jaren 70 woning verschillen. Zit er bijvoorbeeld al een nieuwe meterkast in? Heeft u al overal minimaal dubbelglas? En wat voor CV-ketel wordt er op dit moment gebruikt?
 • Tot slot is het bij een jaren 70 woning soms aantrekkelijk om de woning te voorzien van een nieuwe uitstraling. Maak er bijvoorbeeld een moderne woning van door het dak te vernieuwen en de buitenkant van de woning te stucen.

Boerderij renoveren

Een oude boerderij verbouwen tot een heuse woonboerderij. Dat steekt wat anders in elkaar dan een traditioneel huis renoveren. Het mooie van een boerderij is dat u veel ruimte heeft om er iets moois van te maken. Het is echter wel een verbouwing waar veel bij komt kijken. Van het plaatsen van muren om tot een mooie indeling te komen tot het isoleren van de hele boerderij om er warm bij te zitten.

Wilt u uw boerderij renoveren of heeft u een boerderij op het oog? Schakel dan een aannemer in die met u meekijkt. Op die manier heeft u meteen een duidelijke inschatting van de kosten en de mogelijkheden. U kunt hier contact met ons opnemen voor een afspraak.

Appartement verbouwen

Een appartement verbouwen gaat er ook net wat anders aan toe dan bij het verbouwen van een woning. Bij een appartement kan het zijn dat u te maken heeft met een Vereniging van Eigenaren (VvE). In dat geval is het soms nodig om toestemming te vragen voor u uw appartement gaat verbouwen, zelfs als het gaat om iets wat alleen betrekking heeft op uw appartement.

Het kan daarom handig zijn om Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. in te schakelen. Wij nemen voor u alle zaken omtrent uw renovatie uit handen, zelfs het regelen van eventuele vergunningen en toestemmingen bij de VvE. Ook kijken wij met u mee wat er moet gebeuren om uw appartement te moderniseren en hoe wij uw appartement het best naar uw smaak kunnen renoveren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Huis renoveren, waar beginnen?

Een huis renoveren is een ingrijpend project. Het is iets wat meerdere maanden en soms zelfs een jaar in beslag kan nemen. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed te bedenken waar u aan gaat beginnen en voor welk eindresultaat u het doet. Na deze periode bent u waarschijnlijk zo vergeten hoe lang het heeft geduurd en kunt u niets anders dan genieten van uw gerenoveerde woning in uw eigen stijl. Alleen als u een huis gaat renoveren, waar te beginnen? In dit huis renoveren stappenplan nemen we u stap voor stap mee door het proces.

1. Maak een overzicht van alles wat u wilt renoveren

Het kan helpen om niet meteen een aannemer in te schakelen, maar eerst zelf op onderzoek uit te gaan. Ga bijvoorbeeld naar showrooms om te kijken wat voor vloeren, badkamers en keukens u mooi vindt, zodat u hier al een beeld bij heeft. Maar kijk ook eens naar huizen om u heen, wat spreekt u aan als u een huis ziet? Is het de moderne uitstraling of houdt u juist meer van de authentieke details? Dit helpt u bij het maken van de keuzes voor uw eigen woning, zo weet u namelijk of u alles wilt moderniseren of juist nog wat authentieke details uit het bouwjaar van uw woning wilt behouden.

Maak vervolgens een overzicht van alles wat u aan uw huis wilt renoveren en wat u graag wilt behouden. Bij een huis verbouwen komt vaak meer kijken dan u denkt. Wanneer u bijvoorbeeld uw huidige verwarmingssysteem wilt vervangen door vloerverwarming, kan het zijn dat u een nieuwe CV-ketel nodig heeft. En wanneer u elektrisch wilt gaan koken, dan heeft u misschien een nieuwe meterkast en stroomkabels door de vloer nodig. Daarom is het goed om voor u gaat beginnen met renoveren duidelijk te hebben wat u wilt aanpakken en eventueel een lijstje te maken op volgorde van hoe graag u deze zaken wilt aanpakken. Stel het past niet binnen uw budget, dan heeft u onderaan het lijstje een aantal zaken die u kunt schrappen.

2. Wat is uw budget en hoe gaat u het financieren?

Nadat u een overzicht heeft van de zaken die u aan uw huis wilt renoveren, heeft u iets meer inzicht in wat het kan gaan kosten. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over uw budget en wat u wilt besteden aan het renoveren van uw huis. Het kan zijn dat dit uw droomhuis is waar u de rest van uw leven wilt doorbrengen, maar misschien is dit eerder een tussenstap. Ga daarom voor uzelf na wat u eraan wilt besteden, maar ook wat u eraan kunt besteden. Zijn er bijvoorbeeld nog mogelijkheden om dit te financieren in de vorm van een bouwdepot of een verbouwingshypotheek? Ga dit voor uzelf na en bespreek dit eventueel met uw geldverstrekker. Op die manier weet u waar u aan toe bent, maar kunt u ook de aannemer meer duidelijkheid geven omtrent uw budget.

3. Een bouwbedrijf in uw regio inschakelen

Met het idee wat u aan uw huis wilt renoveren en een duidelijk budget, kunt u contact opnemen met een bouwbedrijf in uw regio. Wanneer u woonachtig bent in de regio Rijsenhout, bijvoorbeeld in Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hoofddorp of Nieuw-Vennep, dan kunt u Bouwbedrijf Wendelgelst inschakelen. Wij zijn al 30 jaar als aannemer actief in uw regio. We kunnen u helpen om uw huis te renoveren en te verbouwen aan de hand van uw wensen. We stellen samen met u een ontwerp op binnen uw budget, denken mee over de mogelijkheden en zorgen ervoor dat uw project geslaagd wordt opgeleverd. We kunnen u van A tot Z ontzorgen in het gehele proces!

Een aannemer helpt u niet alleen met de bouw van het project, maar denkt ook met u mee over het ontwerp, het budget en helpt u met de inkoop van alle materialen. Ook regelt een aannemer  de eventuele vergunningen en toestemmingen die nodig zijn en zorgt hij ervoor dat de planning tijdens het gehele project wordt nagestreefd. Zo weet u zeker dat u op de afgesproken datum uw gerenoveerde woning binnenstapt, zonder dat het u veel tijd en moeite heeft gekost.

4. Aan de slag met het ontwerp en de planning

In veel gevallen is er bij een renovatie een ontwerp nodig. Zeker wanneer u bepaalde ruimtes gaat verbouwen en anders gaat indelen, zoals een badkamer of keuken. Maar ook wanneer u bijvoorbeeld een aanbouw of uitbouw laat plaatsen. Een aannemer kan u helpen bij het ontwerp, maar u kunt als u iets speciaals wilt ook een architect inschakelen. Beide denken graag mee wat aan de hand van uw wensen het meest optimale ontwerp is.

Als het ontwerp staat, kan er worden gekeken naar de planning. Wanneer wordt er gestart met het project, welke werkzaamheden vinden wanneer plaats en wanneer is de geplande opleverdatum? Uw aannemer zal dit met u in overleg bespreken. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

5. De start van de renovatie

Op de afgesproken datum wordt er gestart met de renovatie. De eventuele vergunningen zijn geregeld en de materialen geleverd. Nu is het tijd om aan de slag te gaan! Aan de hand van de planning weet u precies welke werkzaamheden wanneer plaats gaan vinden. Afhankelijk van de grootte van de renovatie wordt het huis per ruimte of in zijn geheel in één keer aangepakt.

Wanneer het gaat om een grote renovatie kan het handig zijn om bij de start een ander onderkomen te hebben. Zeker wanneer er meerdere ruimtes worden aangepakt met sloopwerk, kan het vervelend zijn om uzelf in en om het huis te begeven. Hoewel een aannemer natuurlijk altijd de overlast probeert te beperken, is het toch fijn voor uzelf om ook een rustige stofvrije plek te hebben om uzelf terug te trekken.

Na het renoveren heeft u er een prachtig huis voor terug, precies zoals u het in gedachten had! U kunt gaan genieten van het eindresultaat en alle gemakken die de moderne versie van uw woning met zich meebrengt.

Huis renoveren? Bouwbedrijf Wendelgelst helpt u graag!

Een huis renoveren is iets waar u misschien niet snel zelf aan wilt beginnen. Bouwbedrijf Wendelgelst neemt het project graag voor u uit handen. Met onze 30 jaar ervaring hebben wij al meerdere huizen gebouwd en verbouwd. Een complete woning strippen en renoveren, een badkamer of keuken verbouwen, uw huis opnieuw indelen; geen enkel project is voor ons te groot of te klein. U kunt een kijkje nemen bij onze projecten voor de resultaten die wij recentelijk hebben neergezet.

Wanneer u uw project aan ons uitbesteed kunnen we u ontzorgen van het begin tot het eind. Wij kunnen u helpen met advies, het ontwerp, het regelen van de vergunningen, het inkopen van het benodigde materiaal en het aansturen van de vakmensen binnen uw woning. Zo hoeft u zich geen enkel moment zorgen te maken over uw project. Doet u dat wel? Dan heeft u één duidelijk aanspreekpunt waarmee u al uw problemen kunt bespreken en die u tevens op de hoogte houdt van hoe de planning verloopt.

Wij werken met een vaste groep met vakmensen die op een professionele manier te werk gaan. Ons doel is om efficiënt te werken om de planning na te steven en wij proberen zo min mogelijk overlast te veroorzaken, zodat u tijdens de verbouwing ook kunt genieten van het proces. Het is niet voor niets dat wij als bouwbedrijf het BouwGarant keurmerk hebben. Dit betekent namelijk dat wij voldoen aan de eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo hebben wij de juiste diploma’s en verzekeringen, maar heeft u ook de mogelijkheid om u nog extra te verzekeren als u een project bij ons afneemt. Door onze klanten worden we dan ook beoordeeld met een 9,4 gemiddeld!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bent u benieuwd wat uw huis renoveren gaat kosten? Wij komen graag langs op locatie om uw plannen te bespreken en de kosten voor u in kaart te brengen. Door op locatie bij u langs te komen, kunnen wij u ook helpen met advies en eventuele vragen waarmee u zit. Zo weet u zeker dat de plannen die u in uw hoofd heeft ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden.

Aan de hand van ons bezoek en de wensen die we hebben besproken, stellen we vrijblijvend een offerte voor u op. U kunt zelf beslissen of u akkoord gaat met de offerte en uw huis door ons wilt laten renoveren. Gaat u akkoord? Dan maken we samen met u een planning en gaan we voor u aan de slag. U betaalt pas na oplevering en wanneer u helemaal tevreden bent. Deze zekerheid willen wij u bij zo’n project maar al te graag bieden!

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is werkzaam in de omgeving van Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Woont u in deze omgeving? Dan helpen wij u graag verder met een vrijblijvende offerte en de verbouwing aan uw woning.

Neem contact met ons op voor een afspraak en we komen graag bij u langs om vrijblijvend een offerte op te stellen. Heeft u verder nog vragen? Daarvoor mag u natuurlijk ook altijd contact opnemen.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen