Keuken verbouwen

Overweegt u om uw keuken onder handen te nemen? Wanneer hij niet helemaal naar wens is, dan is uw keuken verbouwen een interessante optie. U creëert een plek waar koken weer leuk wordt en u gezellig met uw gezin samenkomt. Een keuken met alle ruimte en apparatuur die u nodig heeft, maar ook in een stijl die perfect bij u en uw woning past. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. helpt u graag op weg met alle tips die u nodig heeft voor deze verbouwing.

Een nieuwe keuken uitkiezen, waar begint u?

Een nieuwe keuken laten plaatsen is altijd spannend. De mogelijkheden zijn eindeloos en u kunt de keuken precies zo samenstellen als u wilt. Dat maakt het vaak ook lastig, want wat wilt u terugzien in een keuken, wilt u uw huidige opstelling behouden of zou u liever de keuken uit laten bouwen? Al deze vragen kunnen een beetje overweldigend zijn, daarom kan het helpen om eerst wat inspiratie op te doen en vervolgens een expert in te schakelen die met u meekijkt.

Wilt u graag advies over de ideale keuken voor uw woning? Neem dan contact op met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V..Wij helpen u graag verder aan de hand van uw wensen.

Inspiratie opdoen voor uw nieuwe keuken doet u bijvoorbeeld via een platform als Pinterest. Via Pinterest zoekt u op keukens, waarna u talloze afbeeldingen van keukens in verschillende stijlen tegenkomt. Door deze afbeeldingen op te slaan op een bord kunt u zelf ontdekken wat u aanspreekt in een keuken. Wat overigens heel handig is om te delen met een aannemer, zodat hij weet waar u naar op zoek bent en dit mee kan nemen in het ontwerp. U kunt ook altijd even kijken tussen de projecten die wij voor andere klanten hebben opgeleverd, hier staan meerdere voorbeelden van keukens.

Keuken uitbouwen als grote leefkeuken

Een keuken onder handen nemen gebeurt niet zomaar. Soms is de indeling van de keuken niet ideaal of is er de wens om een grote leefkeuken te creëren. Een leefkeuken is de plek om samen te komen. Hier kunt u ’s ochtends de dag beginnen door alleen, met uw partner of uw gezin te ontbijten, maar dit is ook de plek waar u samenkomt met familie en vrienden om gezellig te borrelen.

Door een leefkeuken te creëren kunt u koken en kletsen tegelijkertijd. Het geeft extra veel sfeer aan uw woning en maakt hem eigenlijk nog leuker. Precies de reden waarom veel mensen de keuken laten uitbouwen en er een grote leefkeuken van maken.

De voordelen van een keuken uitbouw

Met een keuken uitbouw kunt u misschien wel eindelijk de keuken realiseren waar u van droomt. Wanneer u gaat voor een nieuwe keuken kan direct een uitbouw laten plaatsen aantrekkelijk zijn. Wij vertellen u graag wat de voordelen zijn van een keuken uitbouw.

1. Extra (leef)ruimte

Een keuken uitbouw brengt extra ruimte met zich mee. Dit kan extra ruimte zijn in de rest van het huis, omdat u de keuken iets naar achter verplaatst. Maar ook extra ruimte in de keuken zelf voor bijvoorbeeld een mooi keukeneiland of de mogelijkheid om er een gezellige leefkeuken van te maken.

Wanneer u de mogelijkheid heeft om naar buiten uit te bouwen en uw woning op die manier te vergroten, dan levert u dat veel extra woonplezier op. Maar er is ook de mogelijkheid om een andere ruimte bij het huis te betrekken, zo kunt u ook de garage verbouwen tot woonruimte en deze benutten voor de keuken of de eetkamer.

2. Gemakkelijk meer lichtinval creëren

Door de uitbouw te voorzien van een glazen dak of een grote pui met openslaande deuren, creëert u met gemak meer lichtinval. Vooral wanneer u nu weinig licht heeft in de woning en toe bent aan meer ruimte, is dit een mooie oplossing. Zo vangt u twee vliegen in één klap.

3. Een indeling naar uw wensen

Zonder uitbouw blijft u vaak gebonden aan vrijwel dezelfde indeling van uw keuken. U kunt vaak de keuken niet groter maken, want dit beperkt weer de ruimte in de rest van uw woning. Maar ook komt vaak de apparatuur weer op dezelfde plek te staan, omdat dit in de huidige indeling het meest praktische is.

Wanneer u een andere indeling wenst, is een uitbouw daarbij een hele uitkomst. U kunt uw gehele keuken verplaatsen naar een andere plek, of u maakt u keuken vele malen breder of langer en kunt daardoor veel creatiever aan de slag met het ontwerp. U kunt er zelfs met een expert naar kijken om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

Wilt u dat wij met u meekijken wat in uw woning de meest ideale oplossing is? Neem dan contact met ons op en wij komen graag bij u langs!

4. Uw woning verbouwen verhoogt de waarde

Door u keuken te verbouwen verhoogt u al de waarde van de woning, maar met een uitbouw nog meer. Doordat u meer leefruimte in de woning creëert, stijgt de waarde van uw woning. Dit is gunstig voor u, omdat u zo meer van uw woning kunt genieten en misschien niet meer hoeft te verhuizen. Maar ook wanneer u uw woning wel in de verkoop zet, dan is een woning met uitbouw een stuk aantrekkelijker. U zit dus met een investering als deze voor nu en de toekomst goed.

Wat zijn de kosten van een keuken renovatie?

De kosten van een keuken renovatie verschillen natuurlijk per keuken. Het ligt eraan hoe luxe u wilt gaan op het gebied van apparatuur, hoe groot uw keuken is en de keuze voor een uitbouw of juist niet. Toch willen we u graag een inschatting geven wat een keuken renovatie ongeveer gaat kosten, zodat u weet waar u rekening mee kunt houden.

De kosten van een keuken renovatie liggen tussen de €7.500,- en €20.000,-. Hoe groter en luxer de keuken, hoe hoger u qua prijs uitkomt. Voor €7.500,- heeft u een kleine simpelere keuken, waar u voor €20.000,- een grote luxe keuken heeft, eventueel met keukeneiland.

Wilt u gaan voor een nieuwe keuken met uitbouw? Dan komen de de kosten voor de uitbouw hier nog bij. U kunt hiervoor eens kijken bij ‘wat kost een uitbouw?’ voor meer informatie. De kosten van een uitbouw zijn eveneens afhankelijk van de grootte en de gewenste extra’s.

Bent u benieuwd hoeveel u precies kwijt bent voor een keuken naar uw wensen, eventueel met uitbouw? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag vrijblijvend verder door op locatie uw wensen te bespreken. Waarna we aan de hand hiervan een ontwerp kunnen maken en offerte opstellen, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Tips voor het verbouwen van uw keuken

Wanneer u aan de slag wilt met het verbouwen van uw keuken, dan zijn er voor het ontwerp meerdere zaken om op te letten. Zo zijn er een aantal manieren om de kosten lager te houden, maar ook een aantal dingen waar u rekening mee moet houden als u dat doet. Als aannemersbedrijf zijn wij een expert in het ontwerpen en plaatsen van keukens, dus we helpen u graag op weg met tips voor uw keuken verbouwing.

1. Dezelfde indeling doet veel voor de prijs

De indeling wijzigen in de keuken heeft veel invloed op de impact en de kosten van een verbouwing. Wanneer alle apparatuur en waterleidingen op dezelfde plaats kunnen blijven, dan zijn werkzaamheden in de vloer niet nodig. Het is dus verstandig om te kijken of u tevreden bent met de huidige indeling. En zo niet, waar u zich eventueel aan ergert.

Wanneer u uw indeling wel wilt veranderen, dan is het verstandig om dit te bespreken met een expert. Zeker wanneer u de keuken naar een compleet andere plek wilt verschuiven. Er moeten dan namelijk leidingen verplaatst worden onder de vloer, waardoor uw vloer in de meeste gevallen eruit zou moeten. Bespreek daarom met een aannemer uw wensen en bekijk wat er binnen uw budget mogelijk is.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. denkt graag met u mee. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met verschillende bouw- en verbouwprojecten! Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw keuken verbouwing zijn? Neem dan contact met ons op en we komen graag bij u langs om ze te bespreken.

2. Ga voor apparatuur dat koken voor u gemakkelijker maakt

Er zijn tegenwoordig eindeloos veel opties op het gebied van apparatuur in de keuken. Een ingebouwde koffiemachine, ijsblokjesmachine, oven, (combi)magnetron, kookplaten met afzuiging, wijnkoelers en warmhoudlades. Alleen heeft u daadwerkelijk al deze apparatuur nodig en hoe uitgebreid moeten deze opties zijn?

Het is verstandig om te kijken naar welke apparatuur u op dit moment het meest gebruikt en wat u op dit moment nog mist. Misschien zijn er bepaalde standen die u op uw oven zou willen, maar die op dit moment ontbreken? Het kan ook zijn dat u bepaalde dingen liever uit het zicht wilt hebben, zoals een afzuigkap of een koffiemachine, dan kunt u kiezen voor een inbouw variant. Het is goed om bij de offerte te kijken naar wat deze apparatuur kost en of dat voor u daadwerkelijk een groot verschil maakt. Zo kunt u goed afwegen of u er veel plezier aan gaat beleven, of dat het eigenlijk meer een extraatje is.

 3. Afwerking van de muren en vloeren

Hoewel de muren en vloeren rondom uw keuken nu niet aan een opknapbeurt toe zijn, kan het na een verbouwing wel nodig zijn. Het slopen van de oude keuken kan namelijk wel wat beschadigingen of kleurverschillen opleveren. Dit kan niet alleen gebeuren bij het slopen zelf, maar dit kan ook zichtbaar worden wanneer u keukenkastjes weghaalt, in een andere maat neemt of een lager keukenblad krijgt. Dit kan voorkomen worden door dezelfde afmetingen aan te houden, maar vaak is dit lastig. Houd er dus wel rekening mee, dat het nodig kan zijn om de muren of vloeren bij te werken.

4. Kies voor een onderhoudsvriendelijke keuken

Een nieuwe keuken, het is de bedoeling dat u daar jarenlang plezier van gaat hebben. U heeft een keuken compleet uitgekozen in uw persoonlijke stijl en die stijl wilt u ook behouden. Wanneer bepaalde materialen niet onderhoudsvriendelijk zijn, dan resulteert dit in een hoop gedoe. In een keuken gebeurt het geregeld dat er bij het koken iets spettert of op de grond valt, dus het is wel fijn als dit gemakkelijk in één beweging schoon te maken is. Houd hier rekening mee met de keuze voor het aanrechtblad, de tegeltjes voor achter de kookplaat of het fornuis en eventueel de keuze van uw vloer.

Er zijn ook andere elementen die het onderhoud in uw keuken gemakkelijker maken. Zo kan het helpen om voor een waterontharder te kiezen om kalk op uw keukenkraan te voorkomen. En er bestaan zelfs ovens met een reinigingsprogramma, zodat u na ieder ovengerecht zonder moeite uw oven weer schoonmaakt. Denk dus zeker na over hoe u uw keuken mooi kunt houden en wat u kunt doen om het schoonmaken te vergemakkelijken.

5. Bepaal van tevoren uw budget

Het budget is voor iedereen anders. Met een keuken kan het budget ver uiteenlopen en daarom is het belangrijk om van tevoren uw budget te bepalen. Door het budget in gedachten te houden is het gemakkelijker om te bepalen wat wel en niet kan. Zo kunt u teleurstellingen voorkomen en de mogelijkheden precies afstemmen op wat u voor uw keuken wilt uitgeven. Dat maakt de keuze een stuk leuker.

Het plaatsen van een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken plaatsen is een groot project en we begrijpen dat dit heel spannend kan zijn. Daarom leggen we u graag uit hoe het plaatsen van een keuken in zijn werk gaat. Wanneer u contact opneemt met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V., dan plannen wij eerst een afspraak met u in. Wij komen langs om de situatie te bekijken en de plannen te bespreken. Aan de hand van uw wensen maken wij vrijblijvend een offerte en naar wens een ontwerp voor u op. Zo kunt u zelf bepalen of het project binnen uw budget past!

Gaat u akkoord? Dan gaan wij voor u aan de slag. We plannen een datum in en delen onze planning, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Gedurende het project heeft u altijd één aanspreekpunt. Zo kunt u altijd vragen stellen, maar wordt u ook goed op de hoogte gehouden van alle vorderingen omtrent het project. Afhankelijk van uw wensen ziet de planning voor het verbouwen van uw keuken er ongeveer zo uit:

 1. De plaats voor de nieuwe keuken wordt gereed gemaakt. De eventuele uitbouw wordt geplaatst en dit duurt gemiddeld 3 weken. Hierna kan er gestart worden met de afwerking en de plaatsing van de keuken. Wanneer uw keuken op dezelfde plek komt, dan wordt de oude keuken gesloopt en waar nodig de leidingen en elektra verplaatst.
 2. Na het slopen worden eerst worden de muren afgewerkt. De muren worden afhankelijk van uw keuze gestuukt of getegeld. De muren zijn dan weer helemaal glad en klaar voor de plaatsing van uw keuken.
 3. Indien er een vloer geplaatst wordt is dit het moment. De vloer wordt geëgaliseerd, waarna de vloer van uw keuze wordt gelegd.
 4. Tijd om de keuken te gaan plaatsen! Alles wordt in elkaar gezet, de apparatuur wordt geplaatst en de eventuele elektra en verlichting wordt ook aangesloten. Ter afwerking worden alle naden afgekit en is uw keuken klaar voor gebruik.

Afhankelijk van uw keuzes duurt de plaatsing dus enkele weken tot maanden. Van tevoren krijgt u uiteraard een duidelijke inschatting van ons met een overzicht van de planning.

Laat uw keuken verbouwen door aannemer Wendelgelst

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. helpt u als aannemer graag met het project om uw keuken te veranderen in een droomkeuken. Of u nu een keuken op dezelfde plek wilt plaatsen of wilt gaan voor een uitbouw en er een heuse leefkeuken van wilt maken, in beide gevallen helpen wij u graag verder.

Het voordeel van het inschakelen van een aannemer is dat alles onder één dak valt. Wij kunnen u helpen met het ontwerp, het aankopen en leveren van de materialen, maar sturen zelf ook vakmensen aan om uw project in goede banen te leiden. Tussendoor kunt u altijd terecht bij het aanspreekpunt voor al uw vragen en binnen de kortste tijd kunt u al genieten van uw gloednieuwe (leef)keuken.

Met meer dan 30 jaar ervaring en een vast team van vakmensen kunnen wij u altijd verder helpen. Wij denken graag met u mee en ook voor complexere projecten staan wij graag voor u klaar. Door goed naar uw wensen te luisteren en te kijken naar alle mogelijkheden stellen we een ontwerp samen waar u als klant gelukkig van wordt.

Bovendien ontzorgen wij u volledig in het verbouwen. Mochten er voor uw project vergunningen nodig zijn, dan regelen wij dat. En u kunt met een gerust hart wachten op het eindresultaat zonder veel overlast en gedoe.

Wilt u uw keuken door ons laten verbouwen of bent u benieuwd hoe wij het ontwerp van uw keuken aanpakken? Neem dan contact op en we plannen samen een afspraak met u in.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is er voor ieder project

Heeft u grotere plannen voor het verbouwen van uw huis? Wanneer u niet alleen uw keuken wilt verbouwen, maar ook de rest van uw woning, dan staan wij graag voor u klaar. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in grote projecten, zoals het verbouwen van een gehele woning en de woning voorzien van bijvoorbeeld een compleet andere indeling. Het is ook mogelijk om naast de keuken direct de badkamer en het toilet onder handen te nemen.

Ideaal voor als u uw woning mee wilt laten gaan met de tijd of aan wilt passen aan uw wensen. Zo pakken we het project in één keer goed aan en kunt u sneller genieten van het eindresultaat. Wij zetten de klant in ieder project voorop en dat is te zien aan onze beoordeling. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9.3!

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is gevestigd in Rijsenhout en daarmee actief in de regio Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Kunnen wij u in deze regio helpen met een project? Neem dan contact met ons op via 0297 – 340 634 of het contactformulier voor meer informatie.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen