Zolder verbouwen

Een zolder verbouwen tot een mooie ruimte die volledig benut kan worden, dat is voor veel mensen een droom. Vaak wordt een zolder gebruikt als opslag, maar wat nou als u er extra slaapkamers realiseert of een badkamer en suite (een luxe combinatie van een slaap- en badkamer). Met een badkamer en suite heeft u een mooie ruimte voor gasten of een luxe slaapkamer voor uzelf, waarin u volledig tot rust kunt komen.

Klinkt een zolderverbouwing als muziek in de oren? Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat klaar om uw wensen in kaart te brengen! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Maak uw zolder groter en lichter

Is uw huidige zolder niet zo groot en is er weinig lichtinval? Er zijn verschillende manieren om uw zolder groter en lichter te maken. Zo kunt u zelfs uw kruipzolder of lage zolder verbouwen tot een volwaardige verdieping. Bent u benieuwd hoe u dat doet? We bespreken hieronder de verschillende oplossingen om van uw zolder een mooie lichte en grote ruimte te maken.

Zolder verbouwen met dakkapel

Is het enige probleem op zolder dat het dak schuin loopt en u daardoor veel ruimte aan de zijkanten niet benut? Dan is een dakkapel een mooie oplossing. Een dakkapel wordt op het dak geplaatst en bij een dakkapel van 3 meter breed, krijgt u al zo’n 4,5 vierkante meter ruimte erbij. Dit is wel afhankelijk van hoe schuin het dak loopt, want hoe schuiner het dak, hoe meer ruimte u wint!

Een dakkapel mag vergunningsvrij geplaatst worden aan de achterzijde van het huis, maar aan de voorzijde is er in sommige gevallen een omgevingsvergunning nodig. Wanneer u een dakkapel laat plaatsen door een aannemer, gaat deze aan de slag om de vergunningen voor u te regelen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken en weet u zeker dat uw dakkapel bij plaatsing aan alle regels voldoet.

Heeft u niet zo’n schuin dak, maar wel weinig lichtinval op zolder? Dan kunt u er ook voor kiezen om één of meerdere dakramen te plaatsen. Met een groot dakraam heeft u snel meer licht en kunt u tevens de kamer goed doorluchten. Ideaal als u uw zolder wilt verbouwen tot slaapkamer!

Zolder verbouwen met dakkapel

Een dakopbouw voor een nieuwe of grotere ruimte

Heeft u wel eens gehoord van een dakopbouw? Met een dakopbouw kunt u uw woning verhogen. Hiermee plaatst u bijvoorbeeld een extra verdieping op uw huis, indien u nog geen zolder heeft. Of u kunt met een dakopbouw uw lage zolder ombouwen tot een volwaardige verdieping. Een dakopbouw is in deze tijd voor veel mensen een ideale oplossing. Het s niet meer nodig om direct te verhuizen als u ruimer wilt wonen en dat alles door de verschillende mogelijkheden om uit te bouwen.

 

Dakopbouw op een plat dak

Een dakopbouw wordt traditioneel gezien geplaatst op een plat dak. Door een dakopbouw op deze manier te plaatsen komt er een volledige extra verdieping op uw huidige woning. Het is dus ideaal als u op dit moment een woning heeft met een plat dak, want dan is een dakopbouw goed te realiseren.

Dakopbouw op een schuindak

Heeft u een schuindak en wilt u daar graag een dakopbouw op laten plaatsen? Dat kan uiteraard ook. De dakopbouw wordt dan geplaatst in de vorm van een nokverlegging of een nokverhoging. Bij een nokverlegging wordt een deel van de nok van het dak naar voren gelegd, zodat dit gedeelte van het dak een stuk rechter is en er een grotere zolder ontstaat. Bekijk bijvoorbeeld eens ons project in Heemstede, waar wij een dakopbouw met dakkapel hebben geplaatst. De nok is hier verlegd, maar het oogt nog steeds als één geheel, alsof er nooit wat is verbouwd.

Een andere optie is een nokverhoging om de nok van het dak te verhogen. Aan de bovenkant van het dak wordt dan een soort overlappende dakkapel geplaatst bovenin de nok. Zo heeft u veel extra ruimte om te staan en creëert u ook veel extra lichtinval. Wanneer u nu op zolder niet gemakkelijk overal kunt lopen of staan, of wanneer u hier nu niet veel ruimte hebt voor een bed of een kledingkast, dan is een nokverhoging perfect om deze problemen aan te pakken.

Voor een dakopbouw is het wel altijd van belang om een omgevingsvergunning aan te vragen bij uw gemeente. Door de extra etage bovenop de woning verandert namelijk het aanzicht. In veel woonwijken is het belangrijk dat dit niet storend oogt en is daarom een vergunning noodzakelijk. Vindt u het lastig om te bepalen of een dakopbouw bij uw woning een mogelijkheid is? En wilt u een dakopbouw in Haarlem of omgeving? Neem dan contact op met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.. Wij komen bij u langs op locatie en geven u graag advies over een dakopbouw en uw zolder verbouwing.

Dakopbouw op een schuindak

Inspiratie voor uw zolderverbouwing

Met een dakopbouw, dakkapel, nieuwe dakramen, of het gebruik van uw zolder zoals hij nu is, is de basis gezet. Nu nog bedenken hoe u de zolder precies wilt verbouwen. Wilt u uw zolder renoveren tot één slaapkamer, meerdere slaapkamers of een kamer met badkamer als een echte kamer en suite? Daarnaast kan het ook nog dienen als werkkamer of zelfs als een heus appartement! We geven u graag wat inspiratie over hoe u uw zolder tot een mooie nieuwe ruimte kunt ombouwen.

Zolder verbouwen tot slaapkamer

Op zolder slapen heeft altijd wel iets speciaals. Het voelt door het schuine plafond vaak een stuk knusser dan een gewone kamer op de eerste verdieping. Daarom is het extra leuk om de zolder te verbouwen tot een slaapkamer. Met de juiste afwerking hoeft het helemaal niet meer als een zolder aan te voelen, maar eerder als een volwaardige slaapkamer. Dat is iets waar wij u graag bij helpen!

Wanneer u uw zolder wilt verbouwen tot slaapkamer zijn er een aantal dingen om op te letten. Zo is het slim om het gedeelte waar de trap naar boven uitkomt dicht te maken met een muur en goed te isoleren om het geluid van beneden te dempen. Zo voorkomt u dat de slapers op zolder wakker liggen of worden van het geluid vanuit de rest van het huis, maar creëert u ook wat extra privacy.

Tevens staat er misschien een CV-ketel op zolder. Het kan zijn dat hij in het midden van de kamer staat en dat hij idealiter op een andere plaats moet komen te staan. Het is slim om te kijken of u er gemakkelijk een kast omheen kunt bouwen of dat u hem beter kunt laten verplaatsen door een expert.

Kijk meteen ook naar andere basiselementen voor een comfortabele slaapkamer. Is de zolder goed geïsoleerd, is er voldoende mogelijkheid om te ventileren, zijn er voldoende stroompunten en zijn de wanden en de vloer mooi afgewerkt? Wanneer u dit allemaal af kunt vinken, kunt u uw zolder afmaken en beginnen met inrichten!

Voor een voorbeeld kunt u eens kijken naar de zolderverbouwing die wij hebben gerealiseerd in Aalsmeer. Op deze zolder hebben wij twee dakkapellen geplaatst voor extra ruimte, kunststof kozijnen geplaatst ter isolatie en de indeling van de zolder aangepast. Met een prachtige inloopkast erbij is dit nu een volwaardige slaapkamer!

Zolder verbouwen tot slaapkamer

Zolder verbouwen tot 2 slaapkamers

Komt u net een kamer tekort, doordat er bijvoorbeeld een baby op komst is of de kinderen nu toe zijn aan aparte kamers? U kunt uw zolder heel mooi verbouwen tot twee slaapkamers, zeker wanneer u uw huidige zolder uitbreidt met een dakopbouw of dakkapellen. Het handigste qua indeling is om een kleine overloop te creëren en de zolder precies in tweeën te delen. Is deze indeling bij u niet mogelijk of heeft u liever wat anders? Dan denken wij uiteraard graag met u mee. Neem contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij u langs voor advies en een offerte op maat.

Bij twee slaapkamers op zolder is het heel belangrijk dat u denkt aan geluidsisolatie. Wanneer u de wanden plaatst kunt u hiertussen geluidsisolatie plaatsen, zodat er geen geluid van de ene kamer de andere kamer inkomt. Verder dient er in beide ruimtes een raam te zijn om goed te ventileren en is er misschien een extra radiator nodig. Soms dient ook de zolder nog verder afgewerkt te worden met een goede dakisolatie en een mooi plafond. Het is verstandig om dit allemaal nu te doen, aangezien de ruimte volledig leeg is en u al aan de slag gaat met verbouwen.

Zolder verbouwen tot 2 slaapkamers

Zolder verbouwen tot slaapkamer met badkamer

Wilt u het iets grootser aanpakken? Dan kunt u een badkamer en suite maken, oftewel een badkamer in uw slaapkamer. Een zolder is hier in veel gevallen de perfecte ruimte voor, omdat heel de verdieping één grote ruimte is. Op die manier kunt u verschillende hoekjes creëren om te slapen, te baden en eventueel zelfs een walk in closet om u om te kleden.

Het mooiste van een badkamer en suite is dat u de ruimte heeft voor een vrijstaand bad. Kies dan wel voor een badkamervloer over uw gehele slaapkamer, die ook goed erbij past. Een goede match hiervoor zijn bijvoorbeeld houtlook tegels, waardoor het net lijkt of u een houten vloer in de badkamer heeft. Er zijn zelfs houtlook tegels met visgraat motief! Zo oogt uw vloer heel luxe, maar mag hij toch gewoon nat worden.

Een ander ding waar u op moet letten, in verband met de hoeveelheid vocht die vrijkomt tijdens het douchen of baden, is de ventilatie. Zorg ervoor dat de zolder voldoende ramen heeft om tijdens en na het douchen of baden open te zetten, maar kies het liefst ook voor een mechanische ventilatie. U wilt namelijk niet dat alles in uw kamer vochtig aanvoelt en u uiteindelijk zelfs te maken krijgt met schimmel.

Een zolder verbouwen tot slaapkamer met badkamer, oftewel een badkamer en suite, is dus heel leuk, maar er komt wel het één en ander bij kijken. U heeft in een badkamer te maken met vocht en dat wilt u juist liever niet in uw slaapkamer hebben. Maar bovendien krijgt u ook te maken met dingen die bij een badkamer verbouwen komen kijken, zoals het leidingwerk. Wij kijken daarom graag met u mee hoe u uw zolder het best kunt verbouwen tot een slaapkamer met badkamer. Neem contact met ons op en we kijken samen naar het meest ideale ontwerp binnen uw budget.

Zolder verbouwen tot slaapkamer met badkamer

Zolder verbouwen tot appartement of studio

Heeft u een grote zolder? Dan kunt u zelfs uw zolder ombouwen tot studio of uw zolder verbouwen tot een appartement! Buiten een slaapkamer en een badkamer, heeft u dan nog extra ruimte nodig voor een zithoek en een (kleine) keuken. Het is een mooie manier om alles wat u nodig heeft naar één etage te brengen, maar een appartement of studio kunt u natuurlijk ook perfect gebruiken voor de verhuur of om uw kind een eigen woonruimte te geven. Zeker in deze krappe huizenmarkt zijn veel mensen nog op zoek naar een woonruimte en wanneer u uw huidige zolder niet benut kan dit een mooie manier zijn om een steentje bij te dragen.

Een zolder ombouwen tot een studio of appartement is een grote verbouwing. Het is daarom belangrijk om eerst te kijken naar de ruimte die u heeft en hoe u deze optimaal kunt inrichten. U kunt samen met een architect of een aannemersbedrijf een ontwerp opstellen. Gaat u het liefst voor één grote open ruimte waar alles te vinden is, zoals in een studio? Of kiest u liever voor opgesplitste ruimtes, zoals in een appartement? Voor een appartement heeft u doorgaans meer ruimte nodig, omdat u de ruimte gaat opdelen in meerdere kamers. Waar u bij een studio de afscheidingen voornamelijk maakt door het slim in te richten, met bijvoorbeeld room dividers.

Als het ontwerp helemaal naar uw zin is, kan het plan worden opgesteld. Wat moet er allemaal gebeuren om tot dit ontwerp te komen? Denk hierbij aan:

 • Het isoleren van de zolder
 • Het aanleggen van stroom, water, riolering en verwarming
 • Het plaatsen van een dakraam of nieuwe kozijnen
 • Het plaatsen van de eventuele wanden en deuren
 • Het afwerken van de wanden met stucwerk, schilderwerk en/of behang
 • Het leggen van de vloer
 • Het plaatsen van de keuken en badkamer
 • Het inrichten van de gehele zolder

Er komt veel bij kijken om uw zolder te verbouwen tot appartement of studio. Het is daarom slim om hier een expert voor in te schakelen die met u meedenkt. U wilt dat de zolder een aangename plek wordt om te wonen, dus dan is het van belang dat alles goed wordt aangesloten en afgewerkt. Ook kan het handig zijn om bijvoorbeeld na te denken over een praktische inrichting. Met zaken als een eettafel die tevens dient als bureau of een bed die is ingebouwd in een kast. Dit zijn ook zaken waar een bouwbedrijf de juiste vakmensen voor in kan schakelen om u hierbij te helpen! Neem daarom zeker contact met ons op als u interesse heeft om uw zolder te verbouwen tot een comfortabele woning.

Zolder verbouwen tot appartement of studio

Waarom Bouwbedrijf Wendelgelst voor uw verbouwing?

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is al meer dan 30 jaar actief in de bouwbranche. Met grote nieuwbouw- en verbouwprojecten hebben wij in de loop der jaren veel ervaring opgedaan. Kijk voor een overzicht maar eens tussen onze projecten voor voorbeelden van verbouwingen die wij gerealiseerd hebben. Wij hebben al meerdere zolderverbouwingen gedaan, van dakopbouwen, het plaatsen van dakkapellen tot het creëren van een volwaardige slaapkamer. Wij kunnen daarom uw gehele zolderverbouwing zo uit handen nemen.

Bij ieder bouwproject regelen wij alles van het begin tot het eind. Zo maken we een ontwerp, vragen we de eventuele vergunning voor u aan, kopen wij het benodigde materiaal voor u in en zorgen wij dat de verbouwing uiteindelijk het beoogde eindresultaat oplevert! Wij werken altijd met een vaste groep betrouwbare vakmensen en deze worden door onszelf aangestuurd. Door de duidelijke planning weet iedereen, zowel u als de mensen die aan het werk zijn, precies waar men aan toe is. U wordt tussendoor ook goed op de hoogte gehouden door een vast contactpersoon, waar u ook altijd terecht kunt met vragen!

Tijdens iedere verbouwing gaan wij professioneel aan de slag. We proberen zo min mogelijk tot overlast te zijn, zodat u zelf ook gewoon in en rondom uw woning uw ding kunt doen. Wij zijn aangesloten bij BouwGarant, wat betekent dat wij regelmatig getoetst worden of wij voldoen aan alle eisen. Dit zijn onder andere eisen als diploma’s, verzekeringen, maar ook onze vaardigheid en betrouwbaarheid. Als klant heeft u ook de mogelijkheid om uzelf te verzekeren op uw verbouwing, wanneer een bedrijf is aangesloten bij BouwGarant.

Of u nu uw gehele huis wilt verbouwen of alleen de zolder, wij helpen u graag bij iedere soort verbouwing. Wij hebben al voor veel klanten huizen mogen bouwen, verbouwen en het onderhoud in huis mogen verzorgen. Deze klanten hebben ons gemiddeld beoordeeld met een 9,4. We hopen dat we voor u ook snel zo’n mooi resultaat mogen neerzetten waar u meer dan tevreden over bent!

Wat gaat uw zolder verbouwen kosten?

Wanneer u een duidelijk plan heeft voor uw zolder, dan bent u vast benieuwd wat gaat kosten. Aangezien iedere zolder anders is en ook ieder project een andere insteek heeft, komen we graag bij u langs om een vrijblijvende offerte op te stellen. Op die manier kunnen we precies bespreken wat u in gedachten heeft en geven wij graag advies waar nodig. Aan de hand van de bezichtiging en uw wensen, stellen wij een offerte op waarin u duidelijk kunt zien wat uw verbouwing gaat kosten. Deze offerte is geheel vrijblijvend, wat betekent dat u zelf kunt beslissen of u hiermee akkoord gaat of liever nog bepaalde zaken anders wilt zien.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen en hoe wij uw zolderverbouwing zouden aanpakken? Neem dan contact met ons op en we plannen een afspraak in om langs te komen. Op die manier kunnen we precies zien om wat voor ruimte het gaat en wat er nodig is om uw zolder om te bouwen tot een geschikte slaapkamer met eventueel extra ruimtes of voorzieningen.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is gevestigd in Rijsenhout en actief in de regio van Haarlem, Amstelveen, Hoofddorp, Aalsmeer, Haarlemmermeer, Heemstede en Nieuw-Vennep. Bent u (binnenkort) woonachtig in deze regio? Dan helpen wij u graag met uw verbouwing. Neem hier contact op voor een vrijblijvende offerte!

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen