Renovatie woning

Wanneer u een renovatie woning koopt of zelf een woning heeft die op bepaalde vlakken aan renovatie toe is, dan is het handig om hiervoor een expert in te schakelen. Er komt veel kijken bij een verbouwing als deze. Denk aan een goed ontwerp met het oog op de toekomst, een vergunning, het inkopen van alle materialen en de volledige uitvoering. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het bouwen en verbouwen van huizen. In dit artikel helpen we u dan ook graag op weg met handige tips voor de renovatie van uw woning.

Bent u benieuwd wat Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. kan betekenen voor uw woningrenovatie? Dan kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie.

Wat is een renovatie aan uw woning?

Een renovatie aan uw woning, wat houdt dat precies in? De definitie van een renovatie is het (gedeeltelijk) herstellen of vernieuwen van een woning. Wanneer het gaat om een gedeeltelijke renovatie, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat de badkamer of keuken gerenoveerd wordt.

Is er sprake van een volledige renovatie? Dan wordt er gesproken van een totaalrenovatie. Bij een totaalrenovatie wordt een groot gedeelte van de woning gesloopt en daarna opnieuw opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld een renovatie van een oude woning zijn om de woning volledig te moderniseren of om de indeling te veranderen.

Soms kan het ook gaan om het renoveren van bepaalde onderdelen aan het huis. Zo wordt er ook gesproken van kozijn renovatie, omdat de kozijnen hierbij worden hersteld of vernieuwd. Dit is een minder ingrijpende verbouwing dan een totaalrenovatie, maar is eveneens een renovatie aan uw woning, dat uiteindelijk zorgt voor een verbetering aan uw huis.

Wat komt er kijken bij een renovatie per woning?

Iedere woning is anders. De bouw, maar ook de huidige staat. Wanneer u een renovatie woning koopt, zijn er een aantal dingen waar u standaard rekening mee moet houden. Bepaalde type huizen hebben namelijk specifieke dingen die in de huidige tijd aan renovatie toe zijn. In deze paragraaf sommen we voor u de gebruikelijke renovatieprojecten per type woning op. Zo weet u waar u bij een renovatie van uw (toekomstige) woning aan moet denken.

Renovatie woonboerderij of landelijke woning

De renovatie van een boerderij naar een woonboerderij is vaak een ingrijpende verbouwing. Door de grote ruimte zijn de mogelijkheden eindeloos, maar er komt zeker op het gebied van isolatie en het bepalen van een optimale inrichting veel bij kijken. U wilt namelijk wel dat u de boerderij meteen zo renoveert dat het aangenaam is om erin te wonen en dat u later geen spijt krijgt van bepaalde keuzes.

Ook bij een oude landelijke woning is een renovatie vaak van belang. Dit zijn meestal huizen waar mensen hun leven lang hebben gewoond en die nu toe zijn aan een complete opknapbeurt. Renovatie woningen als deze kunnen het beste worden bekeken met een aannemer. Zeker omdat er goed gekeken moet worden naar de huidige mate van isolatie en hoe we dit zo optimaal mogelijk kunnen aanpassen naar de eisen van nu. Bent u benieuwd wat wij als aannemersbedrijf hierin kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Renovatie woonboerderij of landelijke woning

Renovatie woning jaren 30

Een jaren 30 woning wordt vaak gekozen voor haar charme. Toch zijn de originele jaren 30 woningen 80 tot 90 jaar oud, waardoor een renovatie aan de woning vaak op zijn plaats is. Bij een jaren 30 woning is het erg belangrijk dat u de details behoudt die het huis juist zo bijzonder maken, in hoeverre u dat zelf mooi vindt natuurlijk.

Wanneer u een renovatie voor uw woning uit de jaren 30 plant, dan is het verstandig om rekening te houden met de volgende zaken:

 • Wanneer u de volledige woning gaat verbouwen, dan begint het bij het kiezen van de juiste indeling. Misschien heeft u op dit moment nog een aparte keuken en zou u liever één grote leefruimte willen creëren, dan is dit uw kans om de indeling te veranderen en het huis naar uw wensen in te richten.
 • Voldoet de elektriciteit in de woning al aan de moderne eisen? Vaak bij een renovatie woning uit de jaren 30 zijn de stoppenkast, stopcontacten en de bedrading verouderd. Tijd om deze aan te pakken!
 • Vervolgens is het goed om te kijken in hoeverre uw woning geïsoleerd is. Is de woning voorzien van spouwmuur-, vloer en dakisolatie of kunt u de woning nog verder isoleren? U kunt deze zaken altijd terugzien in het energierapport van uw woning, maar wij als bouwbedrijf in uw regio kijken ook graag met u mee.
 • U kunt verder ook nog kijken of u over wilt stappen op vloerverwarming of bepaalde ruimtes in huis specifiek wilt laten verbouwen. De keuken of badkamer verbouwen kan ook op zijn plaats zijn.

Renovatie woning jaren 30

Renovatie woning jaren 50

Een jaren 50 woning kenmerkt zich door veel kleine kamers. Soms heel handig, maar soms kan het huis daardoor ook heel krap aanvoelen. Wilt u uw jaren 50 huis ruimtelijker maken of wilt u de woning meer uitstraling geven en aanpassen naar uw persoonlijke smaak? Dan is een renovatie van de woning op zijn plaats!

Wanneer u een jaren 50 woning gaat verbouwen, dan zijn er een aantal punten die standaard naar voren komen. Let op de volgende punten tijdens het plannen van een renovatie:

 • De indeling van een jaren 50 woning spreekt u aan of niet. Het hebben van veel kamers kan handig zijn, maar soms is er meer behoefte aan veel open ruimte. U kunt bijvoorbeeld bepaalde muren doorbreken om meer ruimte te creëren of nadenken over een eventuele uitbouw van uw woning.
 • Bij een renovatie is isolatie tegenwoordig een belangrijk onderdeel. Het kan helpen om uw energiekosten te verlagen, maar ook om uw huis te verduurzamen. Bij een jaren 50 woning kunt u vaak de dak-, vloer- en muurisolatie verbeteren, maar u kunt ook uw kozijnen vervangen door kunststof kozijnen om geen warmte verloren te laten gaan.
 • Gaat het verwarmen van uw woning al naar wens? Om de ruimte verder te vergroten kan het verstandig zijn om over te stappen op vloerverwarming. Zo heeft u geen last meer van radiatoren die in de weg hangen.

Renovatie woning jaren 60

De jaren 60 woning is de opvolger van de jaren 50 woning en heeft dan ook veel overeenkomsten. Ga u een jaren 60 woning renoveren? Dan is het allerbelangrijkste om te letten op de isolatie. Deze woningen zijn vaak niet zo goed geïsoleerd, omdat het in deze tijd belangrijk was om veel huizen te bouwen in plaats van kwalitatieve huizen. Zorg ervoor dat de eventuele vurenhout kozijnen zijn vervangen en dat de woning is voorzien van vloer-, bodem-, spouwmuur- en dakisolatie.

Gaat u de vloer isoleren? Dan is het interessant om meteen te kijken of u vloerverwarming wilt laten leggen. U kunt eveneens kijken of u alvast overstapt op elektrisch koken. Op deze manier zet u meteen stappen om uw woning gasvrij te maken. Mocht u twijfelen of dat in uw geval interessant is? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies!

Een voordeel van de jaren 60 woningen is dat hier voor het eerst de doorzonwoningen zijn geïntroduceerd. Het is dan ook heel belangrijk om deze lichtval in de woning te behouden en tevens goed te benutten als u uw woning anders indeelt. Heeft uw woning bijvoorbeeld nog een aparte keuken? Dan is dit een mooie kans om de keuken te verbouwen en bij de rest van het huis te betrekken.

Renovatie woning jaren 70

In Nederland komen we veel jaren 70 woningen tegen. Een groot voordeel eigenlijk, want jaren 70 woningen zijn zowel aan de binnen- als buitenkant van goede kwaliteit. De woning heeft een goede basis om mee aan de slag te gaan. De reden dat u deze woning gaat verbouwen is daarom voornamelijk om hem nog duurzamer te maken of meer naar uw eigen smaak in te richten. Let daarom bij de renovatie van een woning uit de jaren 70 op het volgende:

 • Een aandachtspunt bij een jaren 70 woning is de dakisolatie, deze ontbreekt vaak nog. Hoewel dit één van de lastigere klussen is, voorkomt dit dat u onnodig veel warmte in huis verliest. Het is dus verstandig om een expert in te schakelen om uw dak te laten isoleren. Een ander aandachtspunt qua isolatie is de muurisolatie naar buiten toe.
 • Verder is het voor iedere jaren 70 woning heel verschillend wat er al is gemoderniseerd. Wanneer u het huis wilt laten renoveren is het verstandig om dit met een ervaren aannemer langs te lopen. Voldoen bijvoorbeeld de meterkast, het glas en de cv-ketel nog, of zijn deze aan vervanging toe?

Renovatie woning jaren 80

De jaren 80 woningen zijn veelal goed geïsoleerd en hoewel het al wat meer voldoet aan de standaarden van nu, kan het altijd beter. Vanwege de jaren die inmiddels weer verstreken zijn, kan het zijn dat er een oudere badkamer en/ of keuken in het huis zit. Wanneer u uw badkamer of keuken gaat verbouwen, wilt u er wel voor zorgen dat de basis ook staat. Een renovatie van een woning uit een jaren 80 pakt u zo aan:

 • Controleer wat er op dit moment in huis geïsoleerd is door het energierapport na te lezen. Het kan verstandig zijn om de spouwmuren, daken en de betonnen vloer verder te isoleren, maar controleer ook of alle ramen in het huis al van (drie)dubbelglas zijn.
 • In veel jaren 80 woningen is voor het eerst mechanische ventilatie geïnstalleerd. Deze oude systemen verbruiken vaak veel stroom en kunnen ook zorgen voor tocht. Het is verstandig om deze te vervangen voor een nieuw exemplaar of de unit een onderhoudsbeurt te geven.
 • Verder kunt u kijken naar de staat van de meterkast en de manier waarop u uw huis verwarmt. Vervang de radiatoren en de slecht geïsoleerde convectorput bijvoorbeeld door vloerverwarming.

Renovatie woning jaren 90

Vanaf de jaren 90 werd er steeds meer systeem- en prefab bouw toegepast. Als u een woning uit de jaren 90 heeft, dan heeft deze meestal een energielabel B en C door de standaard isolatie die is toegepast. Er werden al goede stappen gezet richting duurzaamheid, maar veel van deze toepassingen zijn inmiddels verbeterd en kunnen vervangen worden om het huis nog energiezuiniger te maken. Bent u van plan om lang in dit huis te blijven wonen, dan kan het interessant zijn om te letten op de volgende zaken:

 • Bij een renovatie woning uit de jaren 90 is het verstandig om te kijken naar de vloer- en dakisolatie. Deze laten vaak nog te wensen over. Zeker wanneer u de vloer gaat aanpakken met vloerverwarming of de zolder gaat verbouwen, is het verstandig om dit direct goed te isoleren.
 • Heeft uw woning een bitumen dak? Dan is het verstandig om deze na te kijken en hem eventueel te laten vernieuwen.
 • Een woning uit de jaren 90 is soms voorzien van kunststof kozijnen, echter zijn deze vaak niet geïsoleerd. Het kan interessant zijn om deze te vervangen voor geïsoleerde kunststof kozijnen met driedubbelglas.
 • Tot slot kunt u kijken naar een nieuwe manier van verwarmen en de woning eventueel gasvrij maken. Kies bijvoorbeeld voor vloerverwarming en stap over op elektrisch koken.

Aanbouw, uitbouw of opbouw voor meer woonruimte

Hoewel een renovatie vaak draait om het opknappen van het huis, kunt u een renovatie direct benutten om meer woonruimte te creëren. Meer woonruimte maakt het huis aantrekkelijker om in te leven, maar ook voor de eventuele verkoop van de woning. Het zorgt ervoor dat u eindelijk die leefkeuken kunt realiseren die u zo graag wilt, of die luxe kamer en suite. We vertellen u graag meer over het verschil tussen een aanbouw, uitbouw of opbouw en wat de voordelen hiervan zijn.

Een extra ruimte aan huis met een aanbouw

Bij de renovatie van een oude woning kan het zo zijn dat u veel ruimte heeft buitenshuis, maar net een extra ruimte in huis tekort komt. Een aanbouw is een losse ruimte aan of bij het huis die dat kan oplossen. U kunt bijvoorbeeld een aanbouw nemen in de vorm van een garage, bijkeuken of een serre. Met een aanbouw aan huis heeft u meer ruimte om uw spullen op te bergen, maar ook om te leven en te genieten van het huis en de omgeving.

Vergroot uw woonkamer of keuken met een uitbouw

Een uitbouw aan uw woning kan een ruimte in huis groter maken. Vergroot bijvoorbeeld met een simpele verbouwing op de benedenverdieping uw woonkamer of keuken. Een uitbouw maakt het vaak gemakkelijker om meer ruimte te creëren voor een eetruimte of een heuse leefkeuken. Maar u kunt ook uw woonkamer vergroten met een sfeervolle erker of door de woonkamer te verlengen. In veel gevallen helpt dit om meer meubels kwijt te kunnen en zo meer te genieten van de ruimte die u heeft.

Maak de eerste verdieping groter met een opbouw

Heeft u beneden al een aan- of uitbouw, maar zou u meer ruimte wensen op de eerste verdieping? Of wilt u beneden een aan- of uitbouw plaatsen, maar boven eveneens de ruimte vergroten? Dan is het mogelijk om te kiezen voor een opbouw om zo meer ruimte te creëren op de eerste verdieping.

Met een opbouw creëert u gemakkelijk een extra slaapkamer, een werkkamer of een kamer en suite in uw eigen huis. Zo hoeft u niet meer te verhuizen, omdat u groter wilt wonen, maar kunt u uw eigen huis gewoon groter maken voor meer woongenot. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een opbouw bij uw renovatie? Neem dan contact met ons op en wij komen vrijblijvend langs voor advies!

Aanbouw-uitbouw-of-opbouw-voor-meer-woonruimte

Renovatie woning? Schakel Bouwbedrijf Wendelgelst in als aannemer!

Bij een renovatie komen veel dingen kijken. Een goed ontwerp, planning en een inschatting van het budget zijn dingen waar u misschien niet eerder mee te maken heeft gehad. Het kan heel erg helpen om een aannemer in te schakelen die hier wel ervaring mee heeft, zodat uw hele verbouwing soepel en zonder problemen verloopt.

Twijfelt u over een (aantal zaken binnen uw) renovatie? Dan denkt Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. graag met u mee. Wanneer u ons inschakelt kunnen we u ook eventueel helpen met een ontwerp. Zo weet u hoe uw woning er na de renovatie uit kan komen te zien en heeft u een beter beeld bij wat er precies wordt gedaan.

Bouwbedrijf Wendelgelst staat klaar voor al uw projecten: groot of klein. Of het nu gaat om een totaalrenovatie, waar een huis volledig gestript wordt en vervolgens weer opgebouwd of om een huis dat enkel voorzien moet worden van een uitbouw en een nieuwe keuken. Wij denken bij ieder project graag met u mee!

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het bouwen en verbouwen van huizen. Wij zien precies wat u het beste kunt aanpakken bij de renovatie, maar ook wat voor kosten dit met zich meebrengt. Wanneer u contact met ons opneemt komen we graag langs op locatie om u hierin te adviseren. Na afloop ontvangt u vrijblijvend een uitgebreide offerte met alle kosten op een rijtje. Zo kunt u zelf bepalen of u de verbouwing door ons wilt laten uitvoeren, maar ook welke projecten u wel aanpakt en welke niet, aan de hand van uw eigen budget.

Gaat u akkoord? Dan maken we samen met u een planning die voor ons beide het beste aansluit. De betaling vindt pas plaats na oplevering. Wij doen alles voor het beste resultaat en zijn pas tevreden als u tevreden bent. Voor ieder project werken wij met een vast team van vakmensen. Doordat wij tevens fungeren als aannemer, sturen wij deze vakmensen aan en wordt de planning continu nagestreefd.

Tijdens onze verbouwing proberen wij altijd zo min mogelijk overlast te veroorzaken en gaan wij professioneel te werk. Het is niet voor niets dat wij voorzien zijn van een BouwGarant keurmerk en dat klanten ons gemiddeld beoordelen met een 9,4! Voor een overzicht van wat wij tot nu toe voor onze klanten hebben betekend, kunt u een kijkje nemen bij onze projecten.

Neem contact met ons op

Wij zijn actief als bouwbedrijf in de omgeving van Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Wilt u een renovatie aan uw woning laten uitvoeren in deze regio? Dan helpen wij u graag op weg!

Neem contact met ons op voor een afspraak op locatie en een vrijblijvende offerte. Heeft u nog vragen? Dan kunt u ons altijd bereiken via het contactformulier of telefonisch via 0297 340634.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen