Dakkapel plaatsen

Een dakkapel plaatsen is een uitstekende manier om extra ruimte en licht toe te voegen aan uw huis. De dakkapel vergroot niet alleen uw woonruimte, maar geeft ook een mooie uitstraling en is een bron van natuurlijk licht. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. biedt professionele diensten aan voor het plaatsen van dakkapellen. In dit artikel bespreken we waar u op moet letten bij het laten plaatsen van een dakkapel, de voordelen die een dakkapel met zich meebrengt en de verschillende mogelijkheden.

Wat is een dakkapel en welke soorten zijn er?

Een dakkapel is een uitbouw op een schuin dak. Het is een vorm van een dakopbouw. Andere soorten dakopbouwen zijn bijvoorbeeld een dakopbouw op een plat dak, een nokverhoging of een verlegde nok. Een dakkapel plaatsen is erg resultaatgericht. Binnen een mum van tijd wordt de dakkapel geplaatst en wordt uw kleine ruimte omgetoverd tot een groter geheel. Vaak zorgt een dakkapel voor extra vierkante meters oppervlakte en ook een veel ruimtelijker gevoel. Ook de extra lichtinval zorgt ervoor dat een kamer veel ruimer oogt.

Wat is een dakkapel en welke soorten zijn er

Waar op te letten bij het laten plaatsen van een dakkapel?

Een dakkapel plaatsen gaat gepaard met het nodig uitzoekwerk. U kunt beginnen met de volgende punten:

 • Vergunningen en regelgeving
  Controleer altijd of u een vergunning nodig heeft voordat u een dakkapel laat plaatsen. Dit is sterk afhankelijk van de lokale wet- en regelgeving en de locatie van uw woning. Zo kunt u aan de achterkant en zijkant van een woning soms vergunningsvrij een dakkapel plaatsen. Ligt de zijkant van de woning aan openbaar toegankelijk gebied, dan is er vrijwel altijd een vergunning nodig. Aan de voorkant van een woning mag soms vergunningsvrij een dakkapel worden geplaatst mits deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. kan u helpen bij het verkrijgen van de vereiste vergunningen en zorgt voor naleving van de lokale bouwvoorschriften.
 • Materiaalkeuze
  Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor dakkapellen, zoals hout, kunststof en aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Een dakkapel plaatsen wij met een stevige binnenwand en kwalitatief hoogstaande binnen- en buitenkozijnen. Natuurlijk afgestemd op uw voorkeur. Woont u in een jaren 30 woning en wilt u graag de karakteristieke details behouden zoals houten raamkozijnen? Dit kunnen wij realiseren. Of wilt u toch een onderhoudsvriendelijkere optie gaan en geeft u de voorkeur aan kunststof. Of aluminium? Alles is mogelijk bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. Overleg met onze experts om het materiaal te kiezen dat het beste bij uw behoeften, budget en de stijl van uw huis past.
 • Ontwerp en stijl
  Een dakkapel kan een opvallend architectonisch element worden, dus het is belangrijk om het ontwerp en de stijl zorgvuldig te overwegen. Naast keuze voor materialen, zijn er ook nog verschillende soorten uitstralingen die u kunt kiezen. Zoals een houtlook, barokke stijl, traditionele of moderne look. Om een goede keuze te maken is het belangrijk om jezelf goed te informeren over de voor- en nadelen van de verschillende soorten dakkapellen. Ons team bestaat o.a. uit ervaren ontwerpers die u kunnen helpen bij het kiezen van een ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.
 • Kwaliteit van vakmanschap
  Het is essentieel om een betrouwbaar en ervaren bouwbedrijf te kiezen voor het plaatsen van uw dakkapel. Wendelgelst B.V. staat bekend om zijn hoogwaardige vakmanschap en heeft een solide reputatie opgebouwd in de branche. We zullen ervoor zorgen dat uw dakkapel vakkundig wordt geïnstalleerd en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Lees de reviews van klanten die u voorgingen en bekijk onze eerdere projecten. Check ook ons lidmaatschap van BouwGarant, hét keurmerk in de bouw dat u extra zekerheid geeft.

Waar op te letten bij het laten plaatsen van een dakkapel

Dakkapel laten plaatsen door bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Het laten plaatsen van een dakkapel door een ervaren bouwbedrijf zoals Wendelgelst B.V. biedt het voordeel van professionele expertise. We hebben de juiste kennis en ervaring om de klus efficiënt en nauwkeurig uit te voeren. We begrijpen de complexiteit van het proces en kunnen eventuele uitdagingen tijdens de installatie oplossen. Bovendien gebruiken we hoogwaardige materialen en volgen strikte bouwstandaarden. Dit zorgt voor een duurzame en goed afgewerkte dakkapel die jarenlang meegaat.

Bij het plaatsen van een dakkapel is het essentieel om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en bouwvoorschriften. Als professioneel bouwbedrijf en aannemersbedrijf zijn wij op de hoogte van de geldende regelgeving en zorgen we ervoor dat de dakkapel aan alle vereisten voldoet, inclusief de juiste isolatie, ventilatie en draagkracht.

Onze voordelen op een rij. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor:

 • Hoge kwaliteit van dienstverlening
 • Grote persoonlijke betrokkenheid
 • Korte communicatielijnen
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Ruim 30 jaar ervaring in verbouw, nieuwbouw en onderhoud
 • Professionele en efficiënte werkwijze
 • Alle werkzaamheden omtrent uw bouwproject onder één dak
 • Optimale zekerheid van BouwGarant

Dakkapel-laten-plaatsen-door-bouwbedrijf-Wendelgelst

Van start met het plaatsen van een dakkapel

Wilt u aan de slag met het laten plaatsen van een dakkapel? Of heeft u nog vragen? Bespreek uw wensen en behoeften met een professioneel bouwbedrijf zoals Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. Samen met het bouwbedrijf kunt u het ontwerp van de dakkapel bepalen, rekening houdend met de stijl van uw huis en uw budget. Ook controleren we of er vergunningen nodig zijn en regelen deze indien nodig. Maak gebruik van onze professionele expertise zodat u kunt genieten van een prachtige en functionele dakkapel die waarde toevoegt aan uw huis en jarenlang extra woonplezier biedt.

Neem contact met ons op.

Van start met het plaatsen van een dakkapel

Ook interessant:

Huis verbouwen | Huis renoveren | Uitbouw woning | Aanbouw huis

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen