Deuren en kozijnen vervangen

Wilt u de deuren en kozijnen vervangen in uw woning of (bedrijfs)pand? Dan bent u bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. op de juiste plek. Al meer dan 30 jaar zij wij gespecialiseerd in verbouwen, renoveren, onderhoud en (nieuw)bouwprojecten. Deuren en kozijnen vervangen is een klus waar we veel ervaring mee hebben.

Heeft u vragen of wilt u direct een vrijblijvende prijsopgave ontvangen? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-340634.

Deuren en kozijnen vervangen: zo gaan wij te werk

Het vervangen van deuren en kozijnen is een specialistische klus waar u een goede aannemer of goed bouwbedrijf voor in de arm wilt nemen. Wij gaan als volgt voor u aan de slag:

Inspectie van deuren en kozijnen en planning maken

Een inspectie van de huidige deuren en kozijnen wordt uitgevoerd om de staat van het houtwerk of aluminium, eventuele schade of problemen met isolatie vast te stellen.

Samen met u zullen we de gewenste stijl, materialen en specificaties voor de nieuwe deuren en kozijnen bespreken.

Meten en bestellen

Nauwkeurige metingen worden genomen om ervoor te zorgen dat de nieuwe deuren en kozijnen perfect passen. Na de metingen worden de nieuwe materialen besteld.

Verwijdering van oude deuren en kozijnen

We verwijderen de oude deuren en kozijnen zorgvuldig, waarbij eventuele beschadigingen aan de omliggende wanden worden geminimaliseerd.

Eventuele aanpassingen aan de openingen

Als de nieuwe deuren of kozijnen volgens uw wensen een andere afmeting hebben, kunnen aanpassingen aan de openingen nodig zijn. Dit kan inhouden dat het bestaande metselwerk wordt aangepast.

Plaatsing van nieuwe kozijnen

De nieuwe kozijnen worden geplaatst en waterpas gesteld. Er wordt gezorgd voor goede isolatie rondom het kozijn.

Installatie van nieuwe deuren

De nieuwe deuren worden gehangen in de nieuwe kozijnen. Dit omvat ook het installeren van scharnieren, deurklinken en eventuele vergrendelingssystemen.

Afdichting en afwerking

Wij zorgen voor de juiste afdichting rondom de nieuwe deuren en kozijnen om tocht en vocht buiten te houden. Afwerkingen zoals schilderen of afdekken van schroefgaten worden uitgevoerd.

Opruimen en afval afvoeren

Het afval van de oude deuren en kozijnen wordt door ons verwijderd en de werkruimte wordt opgeruimd. We laten alles keurig voor u achter.

Inspectie en goedkeuring

Samen met u wordt de voltooide opdracht geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat alles aan de verwachtingen voldoet. Wij kunnen u ook advies geven over het onderhoud van de nieuwe deuren en kozijnen om hun levensduur te verlengen.

Het proces kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw woning en de gekozen materialen. Het is belangrijk om een ervaren en betrouwbare aannemer of bouwbedrijf te kiezen, omdat een professionele installatie cruciaal is voor de prestaties en duurzaamheid van de nieuwe deuren en kozijnen. Het team van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor u klaar! Wij zijn werkzaam in de wijde omgeving van AalsmeerAmstelveenHaarlemHaarlemmermeerHeemstedeHoofddorp en Nieuw-Vennep.

Neem contact met ons op.

Alleen kozijnen vervangen?

Wilt u alleen uw oude kozijnen vervangen? Ook dat regelt Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. graag voor u. Vaak gaat het om oude houten kozijnen die aan vernieuwing toe zijn. Of om slecht isolerende aluminium kozijnen. Misschien is er sprake van schade of lekkage bij uw raamkozijnen. Of zoekt u een duurzame oplossing die energie en geld bespaart? In alle gevallen zijn de vakmensen van ons bouwbedrijf u graag van dienst. Het vervangen van oude kozijnen door nieuwe is een waardevolle investering die de uitstraling, energie-efficiëntie en veiligheid van uw huis of (bedrijfs)pand kan verbeteren.

Kozijn renovatie of toch de kozijnen vervangen?

In sommige gevallen kunt u twijfelen of u beter kunt kiezen voor kozijn renovatie of toch voor het laten vervangen van de deuren en kozijnen.

Deuren en kozijnen vervangen

Het vervangen van deuren en kozijnen kan verschillende voordelen met zich meebrengen, afhankelijk van de staat van de bestaande kozijnen en de keuze van het nieuwe materiaal.

Enkele voordelen van het vervangen van deuren en kozijnen zijn:

Lagere energiekosten

Moderne kozijnen, zoals die van kunststof, aluminium, staal of goed geïsoleerd hout, bieden betere thermische isolatie. Dit kan leiden tot lagere energiekosten doordat de warmte beter wordt vastgehouden in de winter en buitengehouden in de zomer.

Minder onderhoud

Nieuwere materialen, met name kunststof, staal en aluminium, vereisen over het algemeen minder onderhoud dan hout. Ze zijn bestand tegen rot, schimmel en insecten, en hoeven meestal niet te worden geschilderd.

Betere veiligheid

Moderne deuren en kozijnen worden vaak geleverd met verbeterde sloten en beveiligingsfuncties, wat de algemene veiligheid van uw huis of bedrijfspand kan verbeteren.

Uitstraling van de woning

Deuren en kozijnen vervangen biedt de mogelijkheid om de esthetiek van uw huis te verbeteren. U kunt kiezen uit verschillende stijlen, kleuren en materialen om beter aan te sluiten bij je persoonlijke smaak en de architectuur van je woning.

Toevoeging van waarde aan het huis

Een modern en goed onderhouden exterieur, inclusief nieuwe deuren en kozijnen, kan de algehele waarde van het huis verhogen.

Deuren en kozijnen op maat

Bij vervanging van de huidige deuren en kozijnen, kunt u kiezen voor nieuwe deuren en kozijnen op maat. Geheel afgestemd op uw wensen en de woning.

Verbeterde geluidsisolatie

Nieuwere deuren en kozijnen, vooral die van kunststof, kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf.

Aanpassing aan nieuwe technologieën

Bij het vervangen van deuren kozijnen kunt u ook overwegen om nieuwe technologieën toe te voegen, zoals dubbele beglazing, slimme ramen of andere moderne functies.

Langere levensduur

Nieuwe deuren en kozijnen hebben over het algemeen een langere levensduur dan oude, versleten deuren en kozijnen, vooral als ze goed worden onderhouden.

Verbeterde luchtkwaliteit

Moderne deuren en kozijnen sluiten beter af, wat kan helpen bij het handhaven van een betere luchtkwaliteit in huis door het binnendringen van stof, pollen en vervuiling van buitenaf te verminderen.

Milieuvriendelijke opties

Sommige nieuwe deur- en kozijnmaterialen, zoals gerecycled aluminium of duurzaam hout, kunnen milieuvriendelijker zijn, wat bijdraagt aan duurzaam wonen.

Deur- en kozijn renovatie

Het renoveren van deuren en kozijnen kan weer andere voordelen met zich meebrengen, vooral als de bestaande deuren en kozijnen nog in redelijk goede staat verkeren.

Enkele voordelen van deur- en kozijn renovatie zijn:

Kostenbesparing

De keuze voor deur- en kozijn renovatie kan vaak kosteneffectiever zijn dan volledige vervanging, vooral als de bestaande kozijnen structureel nog in orde zijn en alleen cosmetische verbeteringen of kleine reparaties nodig hebben.

Behoud van authentieke kenmerken en karakter

Als u in een historisch pand woont of als de kozijnen unieke architectonische details bevatten, kan renovatie ervoor zorgen dat deze originele kenmerken behouden blijven. Ook behoud de woning zo zijn karakter.

Minimalisering van afval

Renovatie genereert over het algemeen minder afval dan volledige vervanging. Het minimaliseren van afval is gunstig voor het milieu.

Aanpassing aan moderne normen

Tijdens renovatie kunt u de deuren en kozijnen laten aanpassen aan moderne normen op het gebied van isolatie, geluidsdemping en veiligheid. Dit kan gedaan worden door het toevoegen van isolatiemateriaal, het upgraden van het hang- en sluitwerk, enzovoort.

Esthetische verbeteringen

Deur- en kozijnrenovatie kan esthetische verbeteringen omvatten, zoals het opnieuw schilderen, het repareren van beschadigingen, of het vervangen van bepaalde onderdelen om de algehele uitstraling te verbeteren.

Duurzaamheid

Door kozijnen te renoveren en te upgraden, kunt u de levensduur verlengen, waardoor u niet alleen resources bespaart, maar ook de duurzaamheid van het materiaal benut.

Behoud van isolatie

Als de bestaande kozijnen goede isolatie bieden, kan renovatie ervoor zorgen dat deze isolerende eigenschappen behouden blijven. Bijvoorbeeld door het herstellen van beschadigde afdichtingen of het aanbrengen van extra isolatiemateriaal.

Aanpassing aan persoonlijke voorkeuren

Tijdens de renovatie kunt u aanpassingen laten doen die passen bij uw persoonlijke voorkeuren, zoals het veranderen van de kleur, het type beglazing, of het toevoegen van extra functies.

Het is belangrijk om te onthouden dat de specifieke voordelen kunnen variëren afhankelijk van het gekozen materiaal en de kwaliteit van de installatie. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen en de juiste keuze te maken op basis van uw specifieke behoeften en budget. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor u klaar. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-340634.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. biedt de zekerheid van BouwGarant

Bij een verbouwing of renovatie komt er een hoop op u af. Kies voor de zekerheid van een ervaren vakman die zijn zaakjes op orde heeft. Iemand bij wie uw woning in goede handen is. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. beschikt over hét keurmerk in de bouw. Voor meer informatie zie Bouwgarant.nl

En we beloven nog meer

Tijdens de gehele renovatie of (ver)bouwfase zorgen we voor een prettig verloop, grote deskundigheid en betrouwbaarheid en altijd een hoge kwaliteit van onze dienstverlening. Dat zijn belangrijk onderdelen uit onze kernwaarden.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor:

 • Hoge kwaliteit van dienstverlening
 • Grote persoonlijke betrokkenheid
 • Korte communicatielijnen
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Ruim 30 jaar ervaring
 • Professionele en efficiënte werkwijze
 • Alle werkzaamheden omtrent uw bouwproject onder één dak
 • Optimale zekerheid van BouwGarant

Onafhankelijke recensies vindt u op de website Klanten Vertellen en we kunnen we u ook een indruk geven van ons werk via onze pagina Projecten. Veel van onze diensten ziet u terug in de foto’s en verhalen.

Interesse in de mogelijkheden? Neem contact op met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. We bespreken graag uw wensen en geven advies op maat. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-340634.

 

Ook interessant:

Huis verbouwen | Aannemer Noord-Holland | Uitbouw woning | Aanbouw huis

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen