Renovatie bouwbedrijf

Wilt u een renovatie laten uitvoeren? Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is gespecialiseerd in het renoveren en verbouwen van particuliere woningen en bedrijfspanden. En van specifieke ruimten of onderdelen, zoals de keuken, badkamer, garage, toiletruimte, kozijnen en deuren. Wij zijn al 30 jaar hét bouwbedrijf voor renovaties, verbouwingen, onderhoud en (nieuw)bouwprojecten in Noord-Holland.

Uw vraag stellen of direct een vrijblijvende prijsopgave ontvangen? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-340634.

 

Renovatie? Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor u klaar

Een renovatie of verbouwing laten uitvoeren door een gerenommeerd bouwbedrijf? Het ervaren team van aannemersbedrijf en bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor u klaar. De renovatie van een woning, (bedrijfs)pand of ruimte in uw huis is een uitgebreid proces. Vaak worden daarbij bestaande structuren hersteld, gemoderniseerd of verbeterd.

 

Renovatieplan

We beginnen bij een renvatie meestal met een grondige inspectie van de huidige staat van het gebouw, de woning of de ruimte, waarbij eventuele schade, slijtage of verouderde elementen door onze vakmensen worden geïdentificeerd. Vervolgens wordt een gedetailleerd renovatieplan opgesteld, waarbij we altijd volledig rekening houden met uw persoonlijk wensen en eisen.

Tijdens de renovatie-werkzaamheden voert bouwbedrijf Wendelgelst B.V. diverse taken uit, zoals sloopwerkzaamheden, herstel van structurele gebreken, vernieuwing van installaties en afwerkingen. Materialen en technieken worden door onze ervaren medewerkers zorgvuldig gekozen om een duurzaam resultaat te garanderen.

 

Goede communicatie gegarandeerd

De communicatie tussen ons als bouwbedrijf en u als opdrachtgever is essentieel gedurende het hele verbouw- en renovatie proces. Om ervoor te zorgen dat het eindresultaat voldoet aan uw verwachtingen en functionele behoeften, zorgen we voor korte communicatielijnen en één vast aanspreekpunt. We helpen u ook bij het aanvragen van eventuele vergunningen en geven professioneel advies. Uw verbouwing of renovatie is bij bouwbedrijf Wendelgelst B.V. in professionele, zorgzame en ervaren handen. Overleg gerust met ons over de mogelijkheden.

 

Huis renoveren of verbouwen

Uw huis renoveren of uw huis verbouwen voelt vaak alsof uw ‘thuis’ aan een compleet nieuw hoofdstuk begint. U herschrijft te geschiedenis van de woning waarin u misschien al zoveel heeft meegemaakt en nog zult meemaken. Is uw huis aan een renovatie of verbouwing toe? Dan begint het proces met uw visie van hoe de verbouwde of gerenoveerde woning eruit moet zien en welke functionele eisen u heeft. Het kan gaan om een kleine renovatie, waarbij gedeeltes of onderdelen van het huis worden aangepakt. Maar het kan ook gaan om een volledige sloop van een woning, waarna deze opnieuw wordt opgebouwd.

Huis renoveren of verbouwen

In ons artikel huis renoveren adviseren we 5 stappen die u kunt nemen om aan de renovatie te beginnen:

 1. Maak een overzicht van alles wat u wilt renoveren
 2. Wat is uw budget en hoe gaat u het financieren?
 3. Een bouwbedrijf in uw regioinschakelen
 4. Aan de slag met het ontwerp en de planning
 5. De start van de renovatie

 

Bij al deze stappen van de renovatie kan Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. u helpen. Van de eerste plannen tot het maken van de tekeningen. Van het aanvragen van eventuele vergunningen tot een strakke planning. Van de uitvoering van het project tot de gestroomlijnde communicatie en gewenste afwerking. Schakel nu onze experts in.

 

Veelvoorkomende renovaties in huis

Er zijn enkele soorten renovaties die veel voorkomen in huis, zoals de renovatie van een badkamer of keuken. Als bouwbedrijf en aannemer in Noord-Holland kunnen we u hierbij uitstekend van dienst zijn.

Veel voorkomende renovaties binnenshuis op een rij:

 

Badkamer renovatie

Een badkamer renovatie gaat om het verbeteren, upgraden of vernieuwen van uw bestaande badkamer. Dat kan variëren van kleine cosmetische veranderingen tot volledige herstructurering en vervanging van sanitair, tegels, vloeren, verlichting en andere elementen. Veel mensen willen de badkamer renoveren om een verouderde badkamer nieuw leven in te blazen, om de waarde van een woning te verhogen, of gewoon om aan uw veranderende behoeften en smaken te voldoen.

Wilt u de badkamer verbouwen dan zult u vaak te maken krijgen met de volgende veelvoorkomende onderdelen:

 • Sanitaire voorzieningen: het vervangen of upgraden van de douche, bad, wastafel, toilet en andere sanitaire voorzieningen.
 • Tegels en vloeren: het vernieuwen van vloer- en wandtegels.
 • Verlichting: het verbeteren van de verlichting voor een betere sfeer en functionaliteit.
 • Opslag: het toevoegen van meer opbergruimte, zoals kasten en planken, om de functionaliteit te vergroten.
 • Kleurenschema en decor: het aanpassen van het kleurenschema en het toevoegen van decoratieve elementen om de badkamer bijvoorbeeld om te toveren tot uw eigen wellness-paradijsje of juist tot een heel functionele, strakke ruimte.
 • Loodgieterswerk en elektrische aanpassingen: het aanpassen of upgraden van leidingen en elektrische voorzieningen.

Badkamer renovatie

Keuken renovatie

Bij een keuken renovatie wordt de keuken verbouwd, verbeterd, gemoderniseerd en soms ook helemaal opnieuw ingericht. Vaak gaat het bij een keuken renoveren om de volgende onderdelen:

 • Keukenkasten: het vervangen, schilderen of opnieuw afwerken van keukenkasten om een nieuwe uitstraling te geven. Soms worden ook nieuwe handgrepen of knoppen toegevoegd.
 • Werkbladen: het vervangen van werkbladen met nieuwe materialen, zoals graniet, kwarts, hout of andere moderne opties. Ook het verhogen of verlagen van werkbladen behoort tot de mogelijkheden.
 • Keukenapparatuur: het upgraden van keukenapparatuur, zoals fornuizen, koelkasten, vaatwassers en ovens, om te voldoen aan de nieuwste technologische standaarden of om energie-efficiënter en duurzamer te zijn.
 • Verlichting: het verbeteren van de verlichting in de keuken voor een betere sfeer en functioneel gebruik. Denk bijvoorbeeld aan inbouwverlichting, hanglampen boven het kookeiland of onderkastverlichting.
 • Tegels en vloeren: het vernieuwen van vloeren en backsplash met nieuwe tegels of andere materialen. Een backsplash is een glazen keukenwand die ervoor zorgt dat de muren van uw keuken beschermd blijven tegen spetters. Het maakt schoonmaken gemakkelijk maar kan ook zorgen voor een unieke uitstraling.
 • Opslag en organisatie: het optimaliseren van opbergruimte door bijvoorbeeld het toevoegen van lade-inzetstukken, uittrekbare rekken of een walk-in pantry.
 • Kleurenschema en decor: het aanpassen van het kleurenschema en het toevoegen van decoratieve elementen, zoals nieuwe verf, tegels, behang of kunst om de algehele uitstraling van de keuken te verbeteren.
 • Loodgieterswerk en elektrische aanpassingen: het upgraden van loodgieterswerk, elektrische bedrading en stopcontacten om aan de huidige normen te voldoen.
 • Nieuwe indeling: misschien wilt u de keuken opnieuw indelen door een kookeiland of bargedeelte toe te voegen of de keuken verbouwen en in een ander deel van de ruimte plaatsen.

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-340634.

Keuken renovatie

Renovatie toiletruimte

De renovatie van een toiletruimte gaat vaak om de volgende aspecten:

 • Toilet: het vervangen van het bestaande toilet door een nieuw model. Dit kan een standaard toilet zijn of een moderner ontwerp, zoals een wandhangend toilet.
 • Wastafel: het upgraden of vervangen van de wastafel. Dit kan ook het installeren van een nieuwe kraan en wastafelmeubel omvatten.
 • Tegels en vloeren: het vernieuwen van vloer- en wandtegels voor een frissere uitstraling. Dit kan ook het opnieuw voegen en afdichten van de tegels omvatten.
 • Verlichting: het verbeteren van de verlichting in de toiletruimte.
 • Muurafwerking: het schilderen van muren of het toepassen van andere afwerkingsmaterialen om de ruimte een nieuwe uitstraling te geven.
 • Sanitaire voorzieningen: het controleren en mogelijk vervangen van sanitair, zoals leidingen, afvoeren en kleppen, om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert.
 • Opslag en accessoires: het toevoegen van opbergruimte, zoals planken of kasten, en het installeren van accessoires zoals handdoekhouders, zeepdispensers en toiletpapierhouders.
 • Ventilatie: het verbeteren van de ventilatie om vochtproblemen te voorkomen en een gezonde luchtcirculatie te creëren.

Kozijnen renoveren of vervangen

Bij een kozijn renovatie worden de kozijnen – en desgewenst ook de ramen en deuren – in een huis verbetert, hersteld of vernieuwd. Kozijnen zijn de structurele elementen in uw huis of pand en een renovatie kan nodig zijn om verschillende redenen, zoals veroudering, beschadiging, energie-efficiëntieverbeteringen of esthetische verbeteringen.

Enkele veelvoorkomende aspecten van een kozijnrenovatie zijn:

 • Kozijnen vervangen: het verwijderen van oude, beschadigde kozijnen en het installeren van nieuwe. Nieuwe kozijnen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, waaronder hout, kunststof (pvc), staal, aluminium of een combinatie van materialen.
 • Deuren en kozijnen vervangen: soms is het nodig of wenselijk om niet alleen de kozijnen maar ook de deuren te vervangen.
 • Schilderwerk: het schilderen of opnieuw afwerken van kozijnen om ze te beschermen tegen weersinvloeden en ze weer aantrekkelijk te maken.
 • Isolatie: het verbeteren van de isolatie van kozijnen om de energie-efficiëntie van uw huis of gebouw te verhogen.
 • Vervanging van beglazing: het vervangen van het glas in de ramen, bijvoorbeeld door HR++ glas, om de isolatie te verbeteren en/of om geluidsisolatie toe te voegen.
 • Herstel van beschadigde delen: het repareren of vervangen van beschadigde delen van de kozijnen, zoals rot hout of gebroken onderdelen.
 • Hang- en sluitwerk: het controleren, onderhouden of vervangen van het hang- en sluitwerk van ramen en deuren voor meer veiligheid en functionaliteit.

Heeft u vragen of wilt u direct een vrijblijvende prijsopgave ontvangen? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-340634.

 

Renovatie van een woning of pand

Naast de renovatie van een ruimte binnenshuis, kan ook een volledige woning of pand gerenoveerd worden. Enkele voorbeelden van dergelijke renovatie projecten die vaak door Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. worden uitgevoerd op een rij:

Renovatie van een woning of pand

Renovatie monumentaal pand

Bij de renovatie van een monumentaal pand worden zorgvuldig verbeteringen aangebracht aan een gebouw dat is aangemerkt als een monument vanwege zijn historische, architectonische, culturele of artistieke waarde. Monumentale panden kunnen variëren van historische herenhuizen en kerken tot industriële gebouwen en zijn vaak onderworpen aan specifieke regelgeving en richtlijnen vanwege hun erfgoedstatus.

Enkele belangrijke punten bij de renovatie van een monumentaal pand zijn:

 • Behoud van oorspronkelijke kenmerken: het behouden van de authentieke kenmerken en historische elementen van het gebouw is vaak een prioriteit. Denk bijvoorbeeld aan het behouden van originele metselwerk, ornamenten, gevels, deuren en ramen.
 • Materialen en technieken: het gebruik van materialen en bouwtechnieken die overeenkomen met de oorspronkelijke stijl en periode van het gebouw. Het kan bijvoorbeeld gaan om het gebruik van traditionele bakstenen, houtsnijwerk of decoratieve ornamenten.
 • Erfgoedwetgeving: het naleven van specifieke regelgeving en vereisten met betrekking tot monumentenzorg. Dit kan onder andere goedkeuring van plannen, vergunningen en overleg met erfgoedinstanties omvatten.
 • Energie-efficiëntie: het integreren van moderne technologieën voor energie-efficiëntie, zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke uitstraling van het gebouw. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van isolatiematerialen met een historisch uiterlijk.
 • Functionaliteit: het upgraden van de functionaliteit van het pand om te voldoen aan moderne normen en eisen, zoals het aanpassen van ruimtes voor dagelijks gebruik zonder het historische karakter te schaden.
 • Samenwerking met deskundigen: het inschakelen van architecten, historici, restauratoren en andere experts die ervaring hebben met het werken aan monumentale panden om ervoor te zorgen dat de renovatie zorgvuldig en deskundig wordt uitgevoerd. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. adviseert u graag in welke situaties dit nodig is.

Neem contact met ons op voor vragen, een afspraak of een vrijblijvende prijsopgave.

 

Renovatie nieuwbouw en bestaande bouw

Ook renovatie van nieuwbouw en bestaande bouw komt vaak voor. Het kan gaan om de renovatie van een particuliere woning, renovatie van een appartementsgebouw, renovatie van een bedrijfspand of bijvoorbeeld renovatie van woningbouw-panden. ‘Renovatie’ wordt vaak geassocieerd met oudere gebouwen, maar kan ook van toepassing zijn op nieuwere constructies, vooral als er behoefte is aan verbeteringen, aanpassingen of wijzigingen na de oorspronkelijke bouw.

Enkele redenen waarom een renovatie van nieuwbouw of bestaande bouw nodig zou kunnen zijn, zijn onder andere:

 • Esthetische aanpassingen: de eigenaar wil mogelijk esthetische veranderingen aanbrengen in het interieur of exterieur van het gebouw.
 • Functionele verbeteringen: er kunnen functionele aanpassingen nodig zijn om beter aan de specifieke behoeften van de gebruiker te voldoen.
 • Technologische upgrades: het integreren van de nieuwste technologieën, zoals slimme huisautomatisering, energiezuinige systemen of geavanceerde beveiligingsfuncties.
 • Aanpassingen aan veranderende behoeften: de behoeften van de bewoners of het gebruik van het gebouw kunnen in de loop der tijd veranderen, wat kan leiden tot de noodzaak van aanpassingen.
 • Herstellen van gebreken: zowel bij bestaande bouw als bij nieuwbouw kunnen gebreken optreden die moeten worden verholpen.

Renovatie nieuwbouw en bestaande bouw

Bouwbedrijf of aannemer voor de renovatie van uw woning of pand?

Ben u op zoek naar den gerenommeerd bouwbedrijf of ervaren aannemer voor een renovatie project? Dan bent u bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. op de juiste plek. Al meer dan 30 jaar zij wij gespecialiseerd in renoveren, verbouwen, onderhoud en (nieuw)bouwprojecten. Wij zijn onder meer werkzaam in heel Noord-Holland, waaronder de wijde omgeving van AalsmeerAmstelveenHaarlemHaarlemmermeerHeemstedeHoofddorp en Nieuw-Vennep.

Bouwbedrijf of aannemer voor de renovatie van uw woning of pand

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.: de zekerheid van BouwGarant

Bij een renovatie komt er een hoop op u af. Kies voor de zekerheid van een vakkundig en ervaren team, iemand bij wie uw woning in goede handen is. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. beschikt over hét keurmerk in de bouw. Voor meer informatie zie Bouwgarant.nl

Tijdens de gehele renovatie of (ver)bouwfase zorgen we voor een prettig verloop, grote deskundigheid en altijd een hoge kwaliteit van onze dienstverlening. Dat zijn belangrijk onderdelen uit onze kernwaarden.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor:

 • Deskundig en betrouwbaar
 • Ruim 30 jaar ervaring
 • Hoge kwaliteit van dienstverlening
 • Alle werkzaamheden omtrent uw bouwproject onder één dak
 • Grote persoonlijke betrokkenheid
 • Korte communicatielijnen
 • Professionele en efficiënte werkwijze
 • Optimale zekerheid van BouwGarant

Onafhankelijke recensies over Bouwbedrijf Wendelgelst B.V., van klanten die u voorgingen, vindt u op de website Klanten Vertellen. We kunnen we u ook een indruk geven van ons werk via onze pagina Projecten. Veel van onze diensten ziet u daar terug in de foto’s en verhalen.

Heeft u vragen of interesse in de mogelijkheden? Neem contact op met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. We bespreken graag uw wensen en geven advies op maat. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-340634.

 

 

Ook interessant:

Huis verbouwen | Aannemer Noord-Holland | Zolder verbouwen | Verbouwing Haarlem

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen