Keuken renoveren: de stappen, kosten en voordelen

De keuken is het kloppende hart van veel huishoudens. Een plek waar heerlijke maaltijden worden bereid en dierbare herinneringen worden gemaakt. Maar na verloop van tijd kan zelfs de meest functionele keuken tekenen van slijtage vertonen. Uw keuken renoveren kan dan een slimme investering zijn om de functionaliteit, esthetiek en ook de waarde van het huis te verbeteren. In dit artikel gaan we in op alle aspecten van een keukenrenovatie: van planning en uitvoering tot kosten en voordelen.

Meteen hulp en advies bij uw keukenrenovatie? Neem contact op met het team van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. Bel 0297-340634 of mail info@bouwbedrijf-wendelgelst.nl.

Wat komt er kijken bij het renoveren van een keuken?

Het renoveren van een keuken is een serieus project dat zorgvuldige planning en aandacht voor detail vereist. Enkele belangrijke afwegingen die u daarbij kunt maken, zijn:

 1. Doel en budget
  Bepaal het doel van de renovatie en stel een realistisch budget vast. Wilt u alleen cosmetische verbeteringen aanbrengen, zoals nieuwe verf en kastdeuren, of wilt u structurele veranderingen, zoals het verplaatsen van apparaten en het veranderen van de lay-out? Of misschien wel een compleet nieuwe keuken en andere indeling van de ruimte?
 2. Ontwerp en stijl
  Werk samen met een professional om het gewenste ontwerp en de gewenste stijl van de gerenoveerde keuken te bepalen. Kies kleurenschema’s, materialen en afwerkingen die passen bij uw smaak, woon- en gezinssituatie en de algehele esthetiek van het huis.
 3. Apparaten en apparatuur
  Beslis of u bestaande apparaten wilt behouden of nieuwe wilt aanschaffen. Moderne, energiezuinige apparaten kunnen niet alleen de functionaliteit verbeteren, maar ook de energiekosten verlagen.
 4. Kasten en werkbladen
  Overweeg het renoveren of vervangen van kasten en werkbladen. Dit kan de look van de keuken drastisch veranderen en zorgen voor meer opslagruimte.
 5. Verlichting
  Denk na over de verlichting in de keuken. Onderbouwverlichting, hanglampen en spots kunnen een functionele en esthetische toevoeging zijn.
 6. Vloeren en tegels
  Overweeg het vernieuwen van vloeren en tegels. Kies materialen die duurzaam en gemakkelijk te reinigen zijn.
 7. Water- en elektriciteitsleidingen
  Als u de lay-out van de keuken verandert, moet u mogelijk water- en elektriciteitsleidingen verplaatsen. Zorg ervoor dat dit professioneel wordt gedaan om veiligheidsproblemen te voorkomen.
 8. Vergunningen
  Controleer of er bouwvergunningen nodig zijn voor het renovatieproject. In sommige gevallen zijn vergunningen vereist, vooral als structurele wijzigingen worden aangebracht.

Natuurlijk hoeft u dit niet allemaal alleen te doen. Bespreek uw wensen met de verbouw specialisten van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. Van de eerste ideeën tot een gedetailleerde tekening en van het regelen van de vergunningen tot een zeer goed geplande renovatie van uw keuken: wij staan voor u klaar.

Wat komt er kijken bij het renoveren van een keuken

Voordelen van het renoveren van een keuken

Het renoveren van een keuken heeft talloze voordelen die zowel het dagelijkse leven als de waarde van uw huis kunnen verbeteren. Een goed ontworpen keukenrenovatie kan de efficiëntie en functionaliteit van de keuken aanzienlijk verhogen. Door apparaten en werkoppervlakken op strategische wijze te plaatsen, wordt koken en schoonmaken eenvoudiger en aangenamer. Een keukenrenovatie geeft u daarnaast ook de kans om de uitstraling van de keuken volledig te vernieuwen. Nieuwe kleuren, materialen en afwerkingen kunnen een verouderde ruimte omtoveren tot een eigentijdse en stijlvolle omgeving.

Bovendien kan een goed uitgevoerde keukenrenovatie de algehele waarde van het huis verhogen. Potentiële kopers worden aangetrokken tot moderne en goed uitgeruste keukens, wat kan resulteren in een hogere verkoopprijs. Het vervangen van verouderde apparaten door energiezuinige modellen kan leiden tot lagere energierekeningen op de lange termijn. En een gerenoveerde keuken sluit per definitie natuurlijk beter aan op uw huidige woonwensen: meer woon- en kookgenot gegarandeerd.

Neem een kijkje bij de door ons gerealiseerde projecten.

Voordelen van het renoveren van een keuken

Wat wordt vaak gerenoveerd aan een keuken?

Bij een keukenrenovatie zijn er verschillende elementen die vaak worden gerenoveerd of toegevoegd aan een keuken:

 • Kasten: het renoveren of vervangen van keukenkasten kan een enorme impact hebben op de uitstraling en opslagmogelijkheden van de keuken.
 • Werkbladen: vernieuwde werkbladen kunnen niet alleen de esthetiek verbeteren, maar ook zorgen voor duurzaamheid en functionaliteit.
 • Apparaten: het vervangen van verouderde apparaten door moderne, energiezuinige modellen kan de functionaliteit van de keuken verbeteren.
 • Verlichting: upgraden naar energiezuinige en goed geplaatste verlichting kan de sfeer en functionaliteit verbeteren.
 • Vloeren en tegels: het vernieuwen van vloeren en tegels kan de algehele look van de keuken veranderen en gemakkelijker te onderhouden zijn.
 • Indeling: het veranderen van de lay-out van de keuken kan de workflow en functionaliteit verbeteren.
 • Open keuken: de ‘open keuken’ is terug van weggeweest. Steeds meer mensen vinden het fijn om in een open keuken een connectie te behouden met bijvoorbeeld het gezin in de woonkamer, of met familieleden of gasten aan de eettafel. Een populaire toevoeging aan een open keuken is een keukenbar of kookeiland.
 • Keukenbar: met een keukenbar creëert u extra sfeer en uitstraling in het interieur. De bar kan een heerlijke plek worden waar gezinsleden of gasten zitten terwijl u kookt. Of waar u ‘s morgens het ontbijt nuttigt voor u de deur uit moet. Een keuken met bar past altijd, in een grote maar ook in een kleine keuken.
 • Kookeiland: een kookeiland kan zorgen voor een aangename afscheiding in een open keuken. Bovendien kookt u altijd in het centrum van de keuken, wat een gezellige sfeer creëert en waardoor u nooit meer tegen een kast of een muur aankijkt. Een kookeiland kan ook worden uitgerust met een spoeleiland.

Wat wordt vaak gerenoveerd aan een keuken

Keuken renoveren of een nieuwe keuken: welke optie is beter?

Of u de bestaande keuken beter kunt renoveren, of beter een nieuwe keuken zou kunnen kopen, hangt af van verschillende factoren. Zoals uw budget, de behoeften en natuurlijk de huidige staat van de keuken. Een renovatie kan een kosteneffectieve manier zijn om een verouderde keuken te transformeren en aan te passen aan moderne behoeften. Aan de andere kant kan een nieuwe keuken de beste optie zijn als u op zoek bent naar een volledige verandering van lay-out, stijl, apparatuur en een betere aansluiting bij uw (eventueel veranderende) woonwensen.

Leg uw vraag gerust voor aan onze bouwspecialisten, we kijken graag met u mee.  Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is gespecialiseerd in verbouw, nieuwbouw en onderhoud van grote en kleine projecten.

Keuken renoveren: wat zijn de kosten?

De kosten van een keukenrenovatie of keukenverbouwing hangen sterk af van uw wensen. Kiest u bijvoorbeeld voor een kleine renovatie, een complete verbouwing, luxe nieuwe apparatuur, nieuwe tegels, andere kastdeurtjes of een kleine functionele toevoeging? Of overweegt u bijvoorbeeld een uitbouw of aanbouw bij uw keuken voor meer leefruimte? Iedere oplossing om uw woon- en kookplezier te vergroten komt met een ander kostenplaatje, waarbij we natuurlijk graag meedenken binnen de mogelijkheden van uw budget. Leg uw wensen voor aan onze experts voor een vrijblijvende offerte op maat.

Keuken renoveren of een nieuwe keuken welke optie is beter

Waarom uw keuken laten renoveren door Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.?

Het laten renoveren van een keuken is een investering die de functionaliteit, esthetiek en waarde van uw huis zal verbeteren. Met een zorgvuldige planning en de hulp van professionals kunt u een keuken (laten) creëren die aan al uw behoeften voldoet en een aangename ruimte wordt waarin u graag kookt en tijd doorbrengt.

Het team van aannemersbedrijf en Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is u graag van dienst bij grote en kleine verbouwprojecten. Wij zijn werkzaam in de brede regio rondom Aalsmeer, Hoofddorp, Heemstede, Haarlem, Nieuw-Vennep en Amstelveen.

Onze beloftes:

 • Hoge kwaliteit van dienstverlening
 • Grote persoonlijke betrokkenheid
 • Korte communicatielijnen en een vast contactpersoon voor een goede planning
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Ruim 30 jaar ervaring
 • Professionele en efficiënte werkwijze
 • Alle werkzaamheden omtrent uw bouwproject onder één dak
 • Optimale zekerheid van BouwGarant
 • Zeer positieve reviews van klanten die u voorgingen

Vragen of interesse? Neem gerust contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

Waarom uw keuken laten renoveren door Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Ook interessant:

Keuken verbouwen | Huis verbouwen | Badkamer verbouwen | Uitbouw keuken en aanbouw keuken  | Bijkeuken aanbouwen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen