Uitbouw keuken en aanbouw keuken

Een uitbouw keuken en aanbouw keuken zijn te realiseren in samenwerking met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. Wilt u uw keuken meer betrekken bij de woonkamer of een extra woonruimte creëren? Wat u redenen ook zijn, voor ons zijn uw woonwensen niet te groot of te klein. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw wensen. Van de aanvraag van eventuele vergunningen tot de algehele verbouwing; Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor u klaar.

Waarom een uitbouw of aanbouw bij uw keuken?

Door een uitbouw van uw keuken of aanbouw van uw keuken kunt u veel ruimte winnen voor de rest van uw woonhuis. Het biedt meer ruimte en daarmee mee wooncomfort. Een uitbouw van uw keuken of een aanbouw bij uw keuken kan de perfecte oplossing zijn om uw woonkamer te vergroten. Is uw huidige keuken vrij klein en donker? Dan kunt u er voor kiezen om uw keuken uit te bouwen door meer ruimte toe te voegen. U kunt ook besluiten om uw keuken en woonkamer te combineren en er een grote ruimte van te maken. Dit kan gerealiseerd worden door de wanden te verwijderen waardoor er een grote leefkeuken ontstaat. U zult merken dat er direct meer licht naar binnenvalt.

Vindt u het lastig om een juiste beslissing te maken; een uitbouw keuken of toch een aanbouw keuken? Wat draagt bij aan de optimalisatie van uw woonhuis? Daar weet Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. wel raad mee. Wij denken graag met u mee en laten uw woonwensen graag in vervulling komen. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in. We helpen u graag verder.

Is aanbouw hetzelfde als uitbouw?

Niet geheel onbelangrijke vraag: is aanbouw hetzelfde als uitbouw? Vaak denken mensen van wel namelijk, maar er zit wel degelijk een verschil in. Wanneer men spreekt van een uitbouw keuken dan worden er intern muren verplaatst of verwijderd waardoor, in dit geval de keuken, groter wordt. Als men spreekt over een aanbouw keuken dan wordt er een extra ruimte toegevoegd aan het al bestaande woonhuis. Het gaat hierbij om een ruimte die los staat van uw huis en alleen bereikbaar is via buiten of een extra deur in de woning. Om nog een misvatting te ontkrachten: een aanbouw is niet duurder. Natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke woonwensen, maar in principe hangt er eenzelfde prijskaartje aan een uitbouw keuken en een aanbouw keuken.

Wat zijn de regels van een uitbouw keuken en aanbouw keuken?

Wanneer we een uitbouw keuken of aanbouw keuken gaan realiseren, is het allereerst belangrijk om van de wetten en regels op de hoogte te zijn. Wat zijn de regels voor een uitbouw keuken? Sommige regels lijken misschien vanzelfsprekend voor velen, toch is het belangrijk om ze te benoemen zodat niemand hiermee in de problemen komt.

 • Een uitbouw moet op uw eigen erfgrens blijven
 • Een aanbouw aan de achterkant van uw woning mag maximaal 2,5 meter zijn
 • Uitbouw aan de voorkant van uw huis? Dan heeft u een speciale vergunning nodig, namelijk een omgevingsvergunning
 • Vergunningsvrij bouwen betekent dat u niet meer dan 50% van uw tuinoppervlakte bebouwt. Bent u van plan een grotere aanbouw te plaatsen? Dan heeft u een vergunning nodig
 • Grenst uw tuin aan een openbare ruimte, bijvoorbeeld een steeg of parkeerplaats, dan moet er een afstand van minimaal 1 meter zijn
 • U mag geen uitbouw plaatsen met ramen die op een maximale afstand van twee meter bij u buren uitkijken
 • Een uitbouw met keuken moet een plat dak bevatten. Een dakterras is hierop verboden
 • Een aanbouw mag niet hoger zijn dan vier meter

Samen met u bespreken we uw woonwensen en adviseren we over wat er mogelijk is binnen uw budget en woonruimte. Ook maken we samen een ontwerp zodat u duidelijk visualiseert wat uw wensen zijn en zodat wij weten wat we voor u moeten realiseren. Als u nog twijfelt over of u een uitbouw keuken of een aanbouw keuken wilt, dan denken we graag met u mee. Laten we eerst de mogelijkheid van een uitbouw keuken uitlichten.

Uitbouw keuken

Kleine uitbouw keuken

Bij een uitbouw keuken kunt u denken aan een andere indeling of het creëren van een nog niet bestaande ruimte. Het kan namelijk zo zijn dat u uw keuken te klein vindt. U wilt graag gasten ontvangen en in contact blijven terwijl u gezamenlijk kookt en eet. Dan is een leefkeuken natuurlijk de droom. Niet alle huizen lijken dit in eerste instantie te kunnen bieden, maar daar komt de expertise van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. om de hoek kijken. Soms kan het zo zijn dat uw keuken zich aan de achterkant van uw huis bevindt, weggestopt in de kleinste ruimte een aansluitend de bijkeuken. Op het eerste oog lijkt hierdoor een grote leefkeuken niet mogelijk, maar dit heeft met uw woonwensen te maken

Zo kunnen wij een geheel nieuwe indeling voor u ontwerpen waardoor deze wens wel mogelijk is. Wel eens gedacht aan een andere indeling? Bijvoorbeeld de keuken naar de voorkant van het huis verplaatsen waardoor er meer ruimte en contact met de woonkamer ontstaat. Ook het weghalen van muren en enkel de draagmuren laten staan, kan ook al veel extra ruimte bieden en het minder hokkerig laten voelen. Er zijn tal mogelijkheden. Bouwbedrijf Wendelgelst denkt graag met u mee. Neem contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Uitbouw bijkeuken

Wilt u een uitbouw keuken in uw jaren 30 woning? Door de bijkeuken te betrekken bij uw keuken wordt het een veel grotere en lichtere ruimte die veel meer mogelijkheden biedt. Zo kunt u uw keukenblad helemaal laten doorlopen waardoor u meer opbergruimte creëert. Hieronder kunt u ook de wasmachine en droger plaatsen en afsluiten met een deurtje waardoor deze apparaten niet direct zichtbaar zijn. Zo maakt u uw aanbouw keuken multifunctioneel en oogt het toch stijlvol en ruim.

Meestal wordt een uitbouw bijkeuken gerealiseerd aan de achterkant van het huis. Dit is ook waar vaak de keuken wordt geplaatst. Een bijkeuken biedt extra mogelijkheden. Het creëert vooral meer opbergruimte voor keukengerei of andere spullen. Ook is het ideaal voor voorraad als uw woning geen kelder bevat. Vaak heeft een bijkeuken ook nog een andere functie en dient het als wasruimte. De ideale plek om uw wasmachine en droger te plaatsen, maar ook schoonmaakmiddelen en apparaten zoals uw stofzuiger, bezem en dweil. Vaak wordt een uitbouw bijkeuken gerealiseerd in huizen die van zichzelf weinig kasten en opbergmogelijkheden hebben. Zo blijkt een bijkeuken opeens bij uitstek de ideale ruimte waarvan u in eerste instantie niet wist dat u het nodig heeft.

Glazen uitbouw keuken

Een uitbouw keuken van glas is een perfecte oplossing wanneer uw huis van zichzelf vrij donker is. Zo krijgt u direct een enorme bak met daglicht binnen wat absoluut het verschil gaat maken. Door een ruimte te voorzien van veel glas wordt het niet alleen veel lichter maar lijkt het ook veel ruimer. Tegenwoordig is een overkapping aan uw huis of een glazen uitbouw keuken enorm gewild. Door een enorme wand van glas rondom lijkt het bijna alsof u buiten zit.

Een glazen uitbouw keuken brengt een fijne sfeer in het huis. Door de grote hoeveelheid glas van de ramen komt u nog nader tot de natuur te staan. Het lijkt bijna alsof u buiten zit. Doordat een glazen uitbouw bijna enkel uit glas bestaat, lijkt het alsof u in een kas zit. In de lente, nazomer of herfst is het er heerlijk om toch nog in de zon te zitten, want de ruimte wordt snel warm. Daarnaast kunt u genieten van uw tuin en haalt u de natuur een beetje naar binnen.

Aanbouw keuken

U wilt graag een aanbouw met keuken verbouwen? Dan bent u bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. aan het juiste adres. Naast een uitbouw van uw keuken is het natuurlijk ook mogelijk om een aanbouw keuken te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld mogelijk zijn door uw bijkeuken te betrekken bij uw bestaande keuken. Vaak zijn het twee verschillende ruimtes die van elkaar worden gescheiden door een deur. Wij kunnen ervoor zorgen dat de aanbouw van uw keuken gerealiseerd wordt in de huidige ruimte waar uw bijkeuken zich bevindt.

Vaak kunnen relatief kleine aanbouwen al een enorm groot effect hebben. Wat een paar extra vierkante meters toevoegen aan uw huidige woonruimte wel niet kan betekenen. Door een aanbouw keuken te creëren, ontstaat er meer ruimte in het gehele huis. Een slimmere indeling ontstaat waardoor iedere vierkante centimeter optimaal benut kan worden. Dat is waar Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. u graag bij helpt. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met u mee over wat de verschillende mogelijkheden zijn binnen uw budget.

Voordelen van een aanbouw keuken?

Nu u het verschil weet tussen een uitbouw keuken en een aanbouw keuken is het misschien ook fijn om te weten wat de voordelen van een aanbouw keuken zijn? De meeste voordelen kunt u waarschijnlijk zelf ook wel bedenken. Toch is het belangrijk om te benoemen, omdat mensen het vaak als een enorme opgave zien en daarom liever gaan verhuizen. Terwijl er meer mogelijk is dan u vooraf misschien had gedacht. Neem het goed in u op en oordeel zelf:

 1. Een aanbouw keuken biedt meer ruimte en wooncomfort
  Vanzelfsprekend. Een aanbouw keuken is een absolute winst voor uw huis. Een paar vierkante meters kan al zo’n enorm verschil maken en de ruimte vele malen groter doen aanvoelen. Het vergroot uw wooncomfort, omdat voorafgaande struikelpunten in één klap zijn opgelost.
 1. Verhuizen is niet nodig
  Een van de belangrijkste voordelen als het aan ons ligt. Vaak zien mensen het potentieel van hun huis niet in terwijl er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Een uitbouw of aanbouw wordt graag als een enorme opgave en kostenpost gezien wat uiteindelijk niet veel oplevert. Niets is minder waar.
 1. Een aanbouw kunt u financieren via uw hypotheek
  Als uw woning meer waard is dan uw hypotheek, kunt u de overwaarde gebruiken voor een aanbouw keuken.
 1. De waarde van uw woning neemt fors toe
  Vanzelfsprekend. U stopt geld in uw huis dus dat loont in de toekomst.
 1. Een aanbouw is minder ingrijpend dan een uitbouw
  Bij een uitbouw worden er ook binnenmuren verwijderd, terwijl bij een aanbouw, de naam zegt het al, er enkel wordt aangebouwd.

Keuken in aanbouw

Een keuken in aanbouw kan op verschillende manieren en in heel veel verscheidene stijlen. Woont u in een karakteristieke jaren 30 woning? Dan is het wel zo stijlvol als de aanbouw keuken ook in deze stijl wordt gerealiseerd. Zo behoud uw huis zijn charmes maar is het tegelijkertijd ook voorzien van alle moderne gemakken. Door een aanbouw in dezelfde stijl te bouwen, valt het minder op.

Eigenlijk geldt de stijl van een aanbouw voor alle soorten woningen. Het is het mooist als het in dezelfde stijl wordt gebouwd, dus als u een moderne woning heeft, is het vreemd om er ineens een jaren 70 aanbouw bij te plaatsen. Dan is het geen geheel meer en neemt de unieke uitstraling af. Bij een moderne woning wordt vaak gedacht aan een glazen uitbouw keuken. Dit versterkt de algehele uitstraling van uw woning en het draagt veel bij aan het woonoppervlak.

Geen wens is voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. te gek. Wij draaien ons handen er niet van om. Graag denken we met u mee over wat de mogelijkheden zijn binnen uw budget. U kunt het zo zelf zo gek maken als u wilt. Voor meer informatie of vragen, kunt u contact met ons opnemen of het contactformulier op onze website invullen.

Bijkeuken aanbouw hout

Naast een bijkeuken uitbouw is het natuurlijk ook mogelijk om een bijkeuken aan te bouwen. Zo krijgt uw keuken een uitbreiding en voegt u een extra ruimte toe aan uw huis. Wanneer u een bijkeuken aanbouw van hout wens dan is er veel mogelijk. Een bijkeuken aanbouw van hout kan namelijk in verschillende vormen voorkomen. Wat vindt u bijvoorbeeld van een gesloten houten ruimte die aan uw huis grenst? Dit is perfect voor een bijkeuken aanbouw.

In deze ruimte kunt u rustig de was doen. Doordat de bijkeuken grenst aan uw tuin is het makkelijk om snel de was buiten op te hangen. Vaak worden wasmachines en drogers naar zolder verplaatst, maar een bijkeuken leent zich perfect als wasruimte en maakt het gemakkelijk om te luchten.

Valt een bijkeuken aanbouw van hout niet zo onder uw smaak? Dan is een aanbouw keuken in een andere stijl ook mogelijk. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. gaat graag met u in gesprek om samen tot een passend plan te komen waar u compleet achter staat. Wij draaien ons hand niet om voor op het eerste oog onmogelijke klussen. Een grote of kleine verbouwing; wij helpen u graag. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vul het contactformulier in op onze website.

Serre aanbouw keuken

Een serre aanbouw voor uw keuken is een enorme populaire keuze. Vaak wordt deze serre voorzien van veel glas. Veel glas maakt een ruimte groter en biedt enorm veel daglicht. Ook zorgt een glazen aanbouw voor de connectie tussen buiten en binnen. Zo haalt u de natuur naar binnen en wordt de tuin een verlengstuk van uw huis. Een serre brengt een fijne sfeer en voegt veel rust en ruimte toe aan uw woonhuis.

Een absoluut pluspunt van een keuken plaatsen in een serre aanbouw is dat het enorm veel licht bevat en erg aangenaam is om hier uw ontbijt en ochtend koffie te nuttigen. U staat direct in verbinding met de natuur en kunt genieten van het mooie weer. U kunt er zelfs voor kiezen om zonwering te plaatsen, zodat het op de hete zomerdagen toch aangenaam blijft om in deze ruimte van uw huis te zitten. Alles is mogelijk bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. Wij denken graag met u mee en komen samen tot een passende oplossing. Vraag vrijblijvend een offerte aan door contact met ons op te nemen of het contactformulier in te vullen.

Eén aanspreekpunt

Tijdens de periode dat wij bezig zijn met het verbouwen van de aanbouw van uw keuken of uitbouw van uw keuken heeft u één aanspreekpunt bij Bouwbedrijf Wendelgelst. Ons aannemersbedrijf bestaat uit een heel team van experts die samen de beste service en professionaliteit leveren. Om het voor u zo overzichtelijk mogelijk te houden, heeft u te maken met één aanspreekpunt dat u op de hoogte houdt van alles.

Ons team van experts bestaat uit deskundige tegelzetters, stukadoors, timmerlieden, elektriciens en onderaannemers. Zij gaan voor u aan de slag en helpen u met alles wat nodig is om uw woonwensen te realiseren. Samen bespreken we uw wensen en kijken we naar de mogelijkheden die uw woonhuis biedt. Wij bieden u vakkundig advies en een vrijblijvende offerte. Gaat u hiermee akkoord, dan gaan wij voor u aan het werk. Alle mankracht wordt ingezet om van uw huis te renoveren en van uw woonhuis een droomplek te maken geheel naar uw wensen en eisen. Neem contact met ons op als u op zoek bent naar een betrouwbaar en ervaren aannemersbedrijf.

Over Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. levert diensten in de omgeving van Noord- en Zuid-Holland. Grote steden zoals Amsterdam komen wij niet, maar veel omliggende steden in de omgeving Rijsenhout wel: Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Aannemersbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor kwaliteit en deskundigheid. Onze klanten laten met een gemiddelde van een 9,4 zien dat wij diensten verlenen van hoge kwaliteit. Lees hier de recensies van de klanten die u voor zijn gegaan. Wij vinden een grote persoonlijke betrokkenheid erg belangrijk en hebben daarom een korte communicatielijn.

Wij zijn aangesloten bij keurmerk BouwGarant waardoor u van onze betrouwbaarheid en professionaliteit uit kunt gaan. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is een familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar ervaring heeft. Wij adviseren, helpen u bij de aanvraag van eventuele vergunningen, ontwerpen, huis verbouwen, renoveren, alles van A-Z. Benieuwd naar wat wij voor uw woonwensen kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en vul het contactformulier in op onze website. Ook kunt u een mail sturen naar info@bouwbedrijf-wendelgelst.nl of bellen naar 0297-340634.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen