Badkamer renoveren

Een badkamer verplaatsen naar een andere verdieping of plannen om een grotere badkamer te realiseren? Uw badkamer renoveren is wat anders dan een standaard verbouwing, daarom helpt Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. u graag mee. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met verschillende nieuwbouw– en verbouwprojecten, waaronder het renoveren van woningen en badkamers.

Hoe kunt u de badkamer renoveren?

Wanneer u uw huis gaat renoveren, dan is het renoveren van de badkamer daar waarschijnlijk een onderdeel van. Een verouderde badkamer of een te kleine badkamer zijn de voornaamste redenen om de badkamer eens goed aan te pakken. Alleen hoe kunt u uw badkamer renoveren? Wat zijn uw opties om een badkamer te creëren waar u van droomt?

Oude badkamer renoveren

Wilt u uw oude badkamer renoveren? Dan kunt u uw badkamer verbouwen en vernieuwen. Dit doet u door de badkamer tegels en vloer te renoveren, de douche te verbouwen en nieuwe badkamermeubels te plaatsen. Eventueel kunt u kiezen voor een wc verbouwing, om het toilet beneden direct te veranderen in dezelfde stijl.

Wilt u uw badkamer laten verbouwen door een aannemer? Dan kunt u contact opnemen met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. voor een ontwerp en een vrijblijvende offerte.

Dit is een typische badkamer verbouwing waar veel mensen voor kiezen. De oude badkamer eruit voor iets nieuws. Echter is dit niet per definitie de badkamer renoveren, maar eerder verbouwen. Je verandert bij dit type verbouwing namelijk niets aan de ruimte zelf, maar alleen aan de uitstraling. Wilt u echt de gehele ruimte aanpakken, bijvoorbeeld door hem groter te maken? Dan kunt u uw badkamer renoveren, hier gaan we in de rest van dit artikel verder op in.

Oude-badkamer-renoveren

Complete badkamer renovatie

U kunt op drie manieren uw complete badkamer renoveren. Zo kunt u uw huidige badkamer vergroten, de badkamer verplaatsen of een volledig nieuwe badkamer creëren. Alle drie deze opties vereisen een andere aanpak. Wij helpen u als aannemer graag met de juiste aanpak, waardoor u zonder te veel moeite een badkamer van uw dromen creëert.

Complete badkamer renovatie

Uw huidige badkamer vergroten

Is uw huidige badkamer te klein? Zou u het bijvoorbeeld veel ruimtelijker willen, zodat u ook ruimte heeft voor een bad? Dan kijken wij graag mee hoe wij uw badkamer kunnen vergroten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een gedeelte van een naastgelegen ruimte bij de badkamer te betrekken. Of misschien is een aanbouw of opbouw een optie om meer ruimte te creëren.

Bij het vergroten van uw badkamer komt waarschijnlijk meer kijken dan u denkt. Het blijft niet bij het vergroten van de ruimte. Wanneer u hier namelijk een bad, douche, toilet of wastafel wilt plaatsen, dan heeft u hier tevens een aan- en afvoer nodig. Daarnaast wilt u dat de ruimte oogt als één geheel en dat u geen overloop ziet tussen de huidige badkamer en het aangebouwde gedeelte. Het is daarom verstandig om hier een expert voor in te schakelen. Maak bijvoorbeeld een afspraak met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. om al uw wensen bespreken en dan geven we graag advies over hoe wij uw badkamer zouden vergroten.

Uw huidige badkamer vergroten

De badkamer verplaatsen

Een andere optie om uw badkamer te renoveren is door de badkamer te verplaatsen. Misschien heeft u op dit moment beneden een badkamer, maar zou u deze graag naar boven verplaatsen of andersom. Dit kunt u realiseren door een badkamer te plaatsen in een ruimte die u al heeft, zoals een slaapkamer of een bijkeuken. Of u plaatst de badkamer in een nieuwe ruimte, zoals een opbouw op uitbouw of een aanbouw.

Wij kunnen u zowel helpen bij het verplaatsen van een badkamer als het plaatsen van een opbouw of aanbouw. Zo kunt u uw gehele badkamer renovatie uitbesteden aan één bouwbedrijf en volgt de gehele planning van de renovatie elkaar in één keer op. Zo hoeft u niet te schakelen met allerlei verschillende partijen en hoeft u zich ook geen zorgen te maken dat bepaalde zaken uitlopen. Iedere taak volgt de volgende op en u kunt binnen een mum van tijd gebruik maken van de badkamer op de nieuwe plek!

Een extra badkamer plaatsen

Gaat u uw zolder verbouwen en wilt u een eigen kamer en suite? Als u uw huis gaat renoveren, dan is een extra badkamer plaatsen ook een optie. Zeker wanneer u een groter gezin heeft of wanneer u de ruimte heeft voor een extra badkamer, dan kan dit heel interessant zijn.

Er zijn echter wel wat zaken om rekening mee te houden. Zo dienen alle leidingen aangelegd te worden, maar is het ook belangrijk dat het mogelijk is om bijvoorbeeld in beide badkamers warm water te gebruiken. U wilt niet dat wanneer u tegelijkertijd gebruik maakt van de badkamer, dat maar één iemand warm water heeft. Het kan zijn dat u een andere CV-ketel nodig heeft, wanneer u van één naar twee of meer badkamers gaat.

Een extra badkamer plaatsen

Badkamer renovatie voor bedrijven

Heeft u een bedrijf waar een badkamer renovatie op zijn plaats is? Misschien heeft u een sportschool, of wilt u binnen uw bedrijf uw werknemers graag de mogelijkheid geven om te douchen? In beide gevallen kunnen wij u als aannemersbedrijf verder helpen. Wij zijn er zowel voor bedrijven als voor de consument. Bij onze projecten ziet u een overzicht van alle bedrijfspanden waar wij aan gewerkt hebben.

Wij kunnen de huidige badkamer onder handen nemen en er echt een luxe badkamer van maken, met bijvoorbeeld aparte doucheruimtes. Of wij kunnen een bedrijfspand dat u heeft aangekocht renoveren, zodat het aansluit bij uw bedrijf. Denk aan het opnieuw indelen van de ruimtes, een badkamer plaatsen, en een kantine inrichten voor de lunchpauze en zakelijke gesprekken.

Hoe gaat een badkamer renoveren in zijn werk?

Wanneer u uw badkamer wilt renoveren, bent u wellicht benieuwd naar de precieze werkwijze, want hoe gaat een badkamer renoveren in zijn werk? We delen hieronder graag het stappenplan van een badkamer renovatie met u. Zo weet u waar u aan toe bent.

1. Het begint bij het ontwerp

Een badkamer renoveren begint bij het ontwerp. Bij een ontwerp laat u in feite al uw wensen en ideeën op papier zetten. U kunt dit zelf doen in een online programma, om alvast een beeld te krijgen van uw renovatie. Of u kunt ervoor kiezen om Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. of een architect een ontwerp te laten maken.

Het is belangrijk dat u uiteindelijk een ontwerp in handen heeft waar u 100% achterstaat. Een badkamer renoveren is een grote klus en niet iets wat u zomaar weer overdoet. Neem dus nu die extra stap om een badkamer te laten ontwerpen waar u meer dan tevreden mee bent. Een badkamer die uiteindelijk toch te klein is of niet optimaal is ingedeeld kan irritatie opleveren, dus kijk meteen goed naar de mogelijkheden met of zonder een uitbouw.

2. De renovatie inplannen

Heeft u een ontwerp waar u 100% achterstaat en bent u klaar om uw droom badkamer te realiseren? Dan is het tijd om de renovatie in te plannen en een planning te maken voor het verloop hiervan. U kunt dit in overeenstemming met een bouwbedrijf doen of u kunt voor uzelf een planning maken. Het is hierbij belangrijk om een duidelijke start- en einddatum te hebben, zodat u weet waar u aan toe bent. Zeker wanneer uw huidige badkamer wordt verbouwd, dan wilt u niet te lang zonder zitten.

Een bouwbedrijf, zoals Bouwbedrijf Wendelgelst B.V., streeft altijd een duidelijke planning na. Wij maken voor de renovatie een planning en plannen in overleg met u de startdatum in. U weet bij ons te allen tijde waar u aan toe bent. Zo heeft u één contactpersoon en deze houdt u op de hoogte van hoe de planning verloopt. Na het tekenen van de offerte staat de startdatum vast en kunnen wij de werkzaamheden op die dag beginnen.

3. Het plaatsen van de aan- of uitbouw

Heeft u een ontwerp met een aan- of uitbouw, om uw badkamer groter te maken of in deze ruimte te plaatsen? Dan starten we eerst met het plaatsen van de aan- of uitbouw. Zo kunt u namelijk nog zo lang mogelijk gebruik maken van uw huidige badkamer, indien deze vervangen wordt. Het is uiteraard afhankelijk van wat voor type aan- of uitbouw er gerealiseerd wordt, maar over het algemeen hanteren we hierbij de volgende planning:

 • De eerste week beginnen we met de werkzaamheden buiten de woning. Het gaat hier om het eventuele heiwerk, grondwerk, fundering en de vloer.
 • In week twee gaan we verder aan de aan- of uitbouw zelf. We beginnen met de staalconstructie, de wandopbouw, het plaatsen van kozijnen en de dakconstructie.
 • In week 3 wordt de dakconstructie verder afgemaakt en plaatsen we tevens het glaswerk in de kozijnen. Vervolgens beginnen we met de werkzaamheden binnen de woning door het gieten van de dekvloer en de eventuele doorbraak van de muur als het gaat om een uitbouw.

Wordt de huidige badkamer gesloopt bij deze badkamer renovatie, dan is dit het moment dat we de badkamer slopen. We verwijderen het sanitair en de tegels, zodat we kunnen beginnen met het opbouwen van uw ontwerp!

4. De badkamer plaatsen

Nu de ruimte klaar is, kan het echte werk beginnen. Tijd om de badkamer te plaatsen! Om de badkamer te plaatsen hanteren we de volgende stappen om tot het eindresultaat te komen:

 • We beginnen met het leggen van alle leidingen. De leidingen dienen allemaal op de juiste plaats te liggen voor het aansluiten van het sanitair.
 • Ook de elektra is hierbij een belangrijk onderdeel. We kunnen stroompunten aanleggen waar u dat wilt, maar ook de elektra voor de verlichte spiegel, de spotjes of andere verlichting wordt klaargemaakt.
 • Als de basis staat, gaan we beginnen met het afwerken van de wanden om ze te kunnen tegelen of we stuken ze, net afhankelijk van uw ontwerp. Uw badkamer krijgt bij het plaatsen van de tegels steeds meer vorm, vanaf nu gaat het snel.
 • Na het tegelen wordt het plafond afgewerkt. Afhankelijk van uw keuze voor een gestuukt, kunststof of aluminium plafond.
 • Hierna is het tijd om al het sanitair aan te sluiten, alle randen af te kitten en alle elektra aan te sluiten. Uw gerenoveerde badkamer is vanaf nu helemaal klaar voor gebruik!

De badkamer plaatsen

Waarom kiezen voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.?

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft meer dan 30 jaar ervaring met zowel nieuwbouw als renovatie woningen. We knappen graag uw badkamer volledig op. Of het nu gaat om een badkamer met uitbouw, een volledig nieuwe badkamer of een kamer en suite. In alle gevallen helpen we u op weg met een ontwerp dat bij u past en het realiseren van de verbouwing, zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van een badkamer die bij uw situatie past.

Een renovatie brengt de nodige overlast met zich mee. Desondanks proberen wij altijd rekening te houden met u en de overlast zoveel mogelijk te beperken. U heeft tijdens het gehele project één vast contactpersoon met wie u de planning bespreekt en waar u terechtkunt voor eventuele vragen. Als aannemer werken wij met een vast en ervaren team van vakmensen en onderaannemers. Wij sturen deze mensen aan tijdens uw project, zodat u niet te maken heeft met allerlei losse partijen tijdens uw renovatie. U kunt gewoon genieten van het gehele proces en wij nemen alles voor u uit handen. Van het ontwerp tot het regelen van de eventuele vergunningen en het renoveren van uw badkamer, bij ons zit alles onder één dak!

Wij staan als bouwbedrijf voor een hoge kwaliteit en betrokkenheid. Het mooie is dat klanten van onze eerdere projecten dat bevestigen en ons gemiddeld beoordelen met een 9,4! Om u nog meer zekerheid te bieden betaalt u bij ons altijd achteraf als u helemaal tevreden bent. En we zijn aangesloten bij BouwGarant, waarbij we jaarlijks getoetst worden op onze diploma’s, vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Benieuwd naar de kosten van een badkamer renovatie? Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan om uw badkamer te verbouwen of te renoveren. U kunt dit doen door contact met ons op te nemen via het contactformulier of ons te bellen via 0297 340634.

Wij nemen dan graag contact op voor een afspraak op locatie. Zo kunnen wij eventueel uw huidige badkamer bekijken, uw wensen bespreken en kijken naar de mogelijkheden. Aan de hand van uw wensen kunnen we een ontwerp opstellen en een vrijblijvende offerte, zo weet u precies waar u aan toe bent. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen we de renovatie in op de gewenste startdatum en kijken we ernaar uit om uw badkamer te renoveren!

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is actief in de regio Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp, Aalsmeer, Heemstede, Haarlemmermeer en Nieuw-Vennep. Wij helpen u in deze regio graag verder als u hulp nodig heeft bij het renoveren van uw badkamer, uw huis of hulp nodig heeft bij een ander project.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen