Notariswoning bouwen: perfecte mix van tijdloze klasse en modern comfort

Overweegt u om een notariswoning te bouwen? Een notariswoning, ook wel bekend als notarishuis, is een architectonisch ontwerp dat zijn oorsprong vindt in de 19e eeuw. Deze stijlvolle woningen staan bekend om hun klassieke en elegante uitstraling, vaak gekenmerkt door grote dakoverstekken, witgepleisterde gevels, sierlijke details en symmetrische vormen. Tegenwoordig worden notariswoningen in zowel klassieke als moderne varianten gebouwd, aangepast aan hedendaagse behoeften en trends.

Interesse in de mogelijkheden? Neem contact op met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. We bespreken graag uw wensen en geven advies op maat. Neem contact met ons op of bel 0297-340634.

Klassieke of moderne notariswoning?

De keuze tussen het ontwerpen en laten bouwen van een klassieke of moderne notariswoning hangt af van persoonlijke voorkeuren, levensstijl en het gewenste esthetische en functionele karakter van de woning. Beide hebben hun eigen unieke eigenschappen en aantrekkingskracht. Laten we beide opties nader bekijken.

 

Kenmerken van een klassieke notariswoning

Een klassieke notariswoning wordt gekenmerkt door de volgende aspecten:

 1. Symmetrisch ontwerp
  Evenwicht en symmetrie zijn essentieel in het ontwerp van een notariswoning, waarbij de gevel vaak symmetrisch is opgebouwd met gelijke ramen en deuren aan weerszijden van het centrale punt.
 2. Witgepleisterde gevels
  De buitenmuren zijn meestal voorzien van wit stucwerk, wat een frisse, klassieke uitstraling geeft en karakteristiek is voor notariswoningen.
 3. Sierlijke details
  Ornamenten, daklijsten, sierlijke raamomlijstingen en andere versieringen voegen een vleugje elegantie toe aan het ontwerp.
 4. Grote dakoverstekken
  Een opvallend kenmerk van notariswoningen zijn de royale dakoverstekken. Een dakoverstek is een stuk dak dat buiten uw gevel uitsteekt. Ze bieden bescherming tegen de elementen en dragen bij aan de allure en uitstraling van de notariswoning.

 

Een notariswoning kan overigens zowel klein als groot zijn, het kan een 2 onder 1 kap notariswoning of een volledig vrijstaande woning zijn, en er zijn nog talloze andere aspecten die af te stemmen zijn op uw eigen wensen.

Moderne notariswoning bouwen: een hedendaagse twist op een klassieke stijl

Moderne notariswoningen behouden de essentie van de klassieke stijl, maar integreren hedendaagse aspecten in de bouw, waaronder:

 1. Strakkere lijnen en vormen
  Moderne notariswoningen hebben vaak strakkere lijnen en een meer minimalistische benadering van ontwerp, terwijl de symmetrie behouden blijft.
 2. Gebruik van moderne materialen
  Hedendaagse notariswoningen maken gebruik van duurzame en geavanceerde materialen die energie-efficiënt zijn en voldoen aan moderne bouwstandaarden.
 3. Licht en openheid
  Modernere notariswoningen integreren meer lichtinval en open ruimtes, met grote ramen en open plattegronden.

Moderne notariswoning bouwen

Notariswoning laten bouwen door een bouwbedrijf

Als u overweegt een notariswoning te laten bouwen, zijn er enkele belangrijke stappen en overwegingen:

 1. Ontwerpfase van de notariswoning
  Werk nauw samen met een architect om uw visie te vertalen naar een concreet ontwerp dat zowel esthetisch als functioneel is. U kunt uiteraard zelf een architect in de arm nemen, of in gesprek gaan met de samenwerkende architect van een professioneel bouwbedrijf. Wendelgelst B.V. kan u hierbij helpen. Wilt u alvast inspiratie opdoen met onze concept nieuwbouw ideeën? Neem eens een kijkje bij onze nieuwbouw notariswoning.
 2. Kosten van de notariswoning
  Laat het bouwbedrijf een gedetailleerde kosten raming van de notariswoning maken op basis van het ontwerp en uw specifieke wensen. Dit omvat arbeidskosten, materiaalprijzen en andere benodigdheden. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.
 3. Vergunningen en regelgeving
  Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle benodigde vergunningen en voldoe aan de lokale bouwvoorschriften voordat u met de bouw begint. Ook dit hoeft u niet alleen te doen: een professioneel bouwbedrijf of gerenommeerde aannemer helpt u van A tot Z met het regelen en aanvragen van de juiste vereiste vergunningen.
 4. Selectie van een aannemer of bouwbedrijf
  Kies een gerenommeerd bouwbedrijf dat ervaring heeft met het bouwen van notariswoningen. Vraag om referenties en bekijk eerdere projecten om vakmanschap te beoordelen. Let ook op belangrijke kwaliteitskeurmerken zoals het BouwGarant keurmerk, dat u optimale zekerheid geeft.
 5. Gestroomlijnd en deskundig bouwproces
  Houd regelmatig overleg met het aannemersbedrijf tijdens de bouw van uw notariswoning en zorg ervoor dat het project volgens planning verloopt. Wees open voor communicatie en eventuele aanpassingen die nodig zijn. Een goed bouwbedrijf neemt deze zorg uit handen en zorgt voor een vast contactpersoon, korte communicatielijnen, een deskundige en efficiënte aanpak en hoog serviceniveau.
  Spreekt dit u aan? Maak gerust eens kennis via een telefoongesprek.

Waarom kiezen voor een notariswoning?

Een huis bouwen is een belangrijke levensstap, en de keuze van het type woning is cruciaal. Of u nu gaat voor een vrijstaande woning, een 2 onder 1 kap, een nieuwbouw woning, een casco woning of een ander type woonhuis. Ook qua bouwstijlen heeft u veel keuze, van romantisch tot landelijk klassiek of van jaren dertig-stijl tot modern minimalisme. Of natuurlijk: een notariswoning. Een notariswoning is een stijlvolle optie die zowel de charme van vervlogen tijden als het comfort van de moderne wereld omvat. Waarom kiezen steeds meer mensen voor het bouwen van een notariswoning en welke voordelen biedt deze prachtige architectonische stijl?

 • Tijdloze elegantie en stijl

Notariswoningen hebben een klassieke uitstraling die de tand des tijds doorstaat. De witgepleisterde gevels, symmetrische vormen en sierlijke details geven deze woningen een tijdloze elegantie. Als u waarde hecht aan esthetiek en klasse, is een notariswoning bouwen de perfecte keuze.

 • Flexibiliteit in ontwerp: klassiek of modern

Een van de aantrekkelijke aspecten van een notariswoning is de veelzijdigheid in ontwerp. Hoewel het bekend staat om zijn klassieke uitstraling, kunt u een notariswoning aanpassen aan uw voorkeuren. Of u nu de voorkeur geeft aan de traditionele, sierlijke elementen of een strakker, moderner ontwerp, een notariswoning bouwen biedt ruimte voor creativiteit.

 • Duurzaamheid en kwaliteit

Notariswoningen worden vaak gebouwd met duurzame materialen en met oog voor detail. Dit resulteert in een woning van hoge kwaliteit die bestand is tegen de tand des tijds. De investering in een notariswoning is er een voor de lange termijn, waarbij duurzaamheid en degelijkheid vooropstaan.

 • Functionele indeling en ruimtegebruik

Hoewel notariswoningen een historische uitstraling hebben, worden ze vaak gebouwd met moderne interieurindelingen. De ruimtes zijn functioneel, goed georganiseerd en bieden alle gemakken die u in een moderne woning verwacht. Van ruime keukens tot comfortabele woonkamers, een notariswoning biedt een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek.

 • Waardebehoud en toekomstige investering

Vanwege hun tijdloze stijl en kwaliteit behouden notariswoningen goed hun waarde. Dit maakt ze niet alleen aantrekkelijk voor het heden, maar ook voor de toekomst. Mocht u ooit besluiten te verhuizen, dan is een notariswoning een investering die u met vertrouwen tegemoet kunt zien.

 • Unieke architecturale identiteit

Een notariswoning heeft een unieke architectonische identiteit. Het onderscheidt zich van de moderne standaardwoningen en geeft u een unieke woning die bij uw persoonlijkheid past. Het is een statement van uw smaak en waardering voor de schoonheid van klassieke architectuur. Een huis laten bouwen met allure en uitstraling? Dan is een notariswoning een fantastische keuze.

De tijdloze elegantie, de mogelijkheid tot aanpassing aan moderne eisen en de duurzaamheid maken notariswoningen een populaire optie. Als u op zoek bent naar een woning die het verleden eert terwijl het u comfort in het heden biedt, is een notariswoning bouwen absoluut het overwegen waard. Het is een investering in een woning en leefstijl die de tand des tijds zal doorstaan.

Hoe ziet een notariswoning eruit? Voorbeeld notariswoning als nieuwbouw

Via concept nieuwbouw krijgt u een goede indruk van de mogelijkheden van het laten bouwen van een notariswoning. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. ontwierp een notariswoning dat volledig voldoet aan alle verwachtingen. U ziet ons voorbeeld van een notariswoning hieronder, inclusief plattegrond. Het is symmetrisch, een statig bouwwerk door de twee bouwlagen, ondersteund door twee schoorstenen links en rechts op het mooie dofzwarte pannendak. De subtiele decoratie in de gevel in de vorm van metselwerk met rollagen geven deze woonstijl extra allure. Uiteraard is onze concept nieuwbouw geheel naar wens en op maat aan te passen.

Hoe ziet een notariswoning eruit Voorbeeld notariswoning als nieuwbouw

Kosten van het bouwen van een notariswoning

De kosten van het bouwen van een notariswoning variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, grootte, ontwerpcomplexiteit en gebruikte materialen. Over het algemeen liggen de kosten voor het bouwen van een notariswoning vaak tussen de € 300.000,- en € 600.000,- maar dit kan variëren. Vraag gerust een vrijblijvende offerte of kostenraming op maat aan.

Vergunningen en specifieke vereisten

Bij het bouwen van een notariswoning zijn verschillende vergunningen mogelijk vereist, waaronder een bouwvergunning en eventueel een omgevingsvergunning. Deze vergunningen variëren per locatie en moeten worden verkregen voordat de bouwwerkzaamheden beginnen. Een goede aannemer of gerenommeerd bouwbedrijf ontzorgt u hierbij. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. adviseert u en helpt u van A tot Z bij de aanvraag van de juiste vergunningen.

Waarom kiest u voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.?

Al ruim 35 jaar is aannemers- en bouwbedrijf Wendelgelst B.V. een begrip in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Sinds 1987 zijn wij gespecialiseerd in nieuwbouw en verbouwen. Ook voor het aanbouwen en uitbouwen van woningen en bedrijfspanden en voor onderhoud en reparaties kunt u bij ons terecht. Dit doen we met onze professionele en efficiënte werkwijze voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Wij staan voor een hoge kwaliteit van dienstverlening, grote persoonlijke betrokkenheid en korte communicatielijnen, vanaf het eerste advies tot aan de definitieve oplevering.

Bij ons brengt u alle werkzaamheden omtrent uw bouwproject onder bij één specialistisch bedrijf, wat de efficiëntie en kwaliteit ten goede komt. Wij beschikken over het BouwGarant keurmerk, zodat wij optimale zekerheid kunnen bieden aan u als klant. We worden geroemd om onze deskundigheid en betrouwbaarheid. Leest u het zelf gerust na op de onafhankelijke recensie-website Klanten Vertellen.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is werkzaam in de wijde omgeving van AalsmeerAmstelveenHaarlemHaarlemmermeerHeemstedeHoofddorp en Nieuw-Vennep.

Realiseer uw droomhuis samen met ons!

Een notariswoning combineert de charme van het verleden met de functionaliteit van het heden. Of u nu kiest voor een klassieke of moderne benadering, het bouwen van een notariswoning is een investering in tijdloze elegantie en comfort. Zorg ervoor dat u samenwerkt met ervaren professionals om uw droomwoning te realiseren. En geniet van de unieke en stijlvolle leefomgeving die een notariswoning te bieden heeft.

Vragen of uw woonwensen bespreken met onze experts? Het team van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor u klaar met advies op maat. We gaan het project om uw droomhuis te realiseren graag met u aan. Neem contact met ons op of bel 0297-340634.

 

Ook interessant:

Huis laten bouwen | Modern huis bouwen | Huis verbouwen | Aannemer Noord-Holland

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen