Casco woning

Een casco woning laten bouwen is een goed idee wanneer u een huis echt eigen wilt maken. U kunt het binnenshuis namelijk precies zo afwerken, zoals u dat wilt. Dit is eveneens een mooie manier om te besparen op de hoge kosten die het laten bouwen van een huis met zich meebrengt. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. helpt u graag met het realiseren van uw casco woning, precies zoals u in gedachten heeft. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Wat is een casco woning?

Eerst meer over de casco woning, want wat is casco bouwen? Een casco huis kunt u zien als een ruwe bouw. Het huis staat en is wind- en waterdicht. Dit betekent dat het dak, de kozijnen, ramen, deuren en het glaswerk zijn gezet, maar u verder alles zelf kunt (laten) afwerken. Het kan zo zijn dat zelfs de trappen en de binnenwanden nog geplaatst moeten worden. Maar u kunt met een bouwbedrijf als Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. ook afstemmen in hoeverre uw woning casco wordt opgeleverd.

Een casco woning bouwen is interessant als u graag zelf aan de slag gaat met het indelen en afwerken van uw woning. Ervaring speelt hierbij wel een belangrijke rol, omdat bij het afwerken van een woning ontzettend veel komt kijken. Denk aan het plaatsen van muren, van de vloer en vloerverwarming, de badkamer, keuken, elektriciteit en het stuc- en schilderwerk.

Wat is een casco woning

Geld besparen met een casco woning

Heeft u zelf ervaring in de bouw? Dan kan het een slimme keuze zijn om te gaan voor een casco woning om kosten te besparen. U kunt hierdoor zelf de materialen uitkiezen, waarbij u bij bepaalde materialen de voorkeur zou kunnen geven aan een goedkopere optie. Maar u spaart ook de uren van het bouwpersoneel uit, omdat u (deels) zelf aan de slag gaat.

Houd er wel rekening mee, dat ondanks dat u het uurtarief van het desbetreffende bouwbedrijf uitspaart, u er zelf wel veel tijd in zult stoppen. Het is daarom verstandig om van tevoren uit te rekenen wat u zou besparen. Hanteer hierbij voor uzelf een uurtarief en een post onvoorziene kosten, zodat de begroting wel realistisch is. U kunt er altijd voor kiezen om enkel het gedeelte uit te voeren wat u absoluut zelf wilt doen en de rest alsnog uit te besteden.

Geld besparen met een casco woning

Uw huis laten bouwen door Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Wilt u een casco huis laten bouwen? Daar helpt Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. u graag bij. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met bouw- en verbouwprojecten, waaronder verschillende nieuwbouw woningen die wij zowel casco als instapklaar hebben opgeleverd. Wanneer u ervoor kiest om het huis door ons casco te laten opleveren, zijn er verschillende mogelijkheden.

Gaat u voor een huis dat volledig casco wordt opgeleverd? Dan gaat dit in principe om het volgende:

 • We kunnen met u meedenken over het ontwerp of een ontwerp voor u hanteren.
 • We vragen, wanneer u dat wenst, de vergunningen voor u aan.
 • Een casco woning wordt wind- en waterdicht opgeleverd.
 • Het dak (inclusief dakbedekking), de buitendeuren, buitenkozijnen en het glaswerk worden geplaatst.
 • We plaatsen de noodzakelijke dragende binnenmuren met sparingen in de wanden voor elektriciteits- en waterleidingen. Deze binnenmuren zijn van tevoren bepaald in het ontwerp. Buiten dit is de volledige indeling desgewenst door uzelf te bepalen en uit te voeren.
 • Tot slot zorgen we ervoor dat de riolering in uw casco woning is geplaatst en klaar is voor gebruik. U hoeft het alleen nog binnenshuis aan te sluiten.

Het voordeel van ons bouwbedrijf is dat we het huis ook instapklaar kunnen opleveren. Zo kunt u kiezen voor casco of sleutelklaar, maar ook alles daartussenin. Wilt u bijvoorbeeld liever alleen het sanitair zelf plaatsen? De vloer leggen of de elektriciteit zelf aanleggen? Dat is allemaal mogelijk. Wij bespreken graag van tevoren hoe u het voor zich ziet en hoe wij u daarbij van dienst kunnen zijn.

Neem zeker contact met ons op als u hier vragen over heeft of als u benieuwd bent wat de exacte mogelijkheden zijn voor uw nieuwbouw huis. Wij denken graag mee hoe we deze samenwerking kunnen realiseren en staan open voor uw ideeën.

Uw huis laten bouwen door Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.

Welke woningen kunnen casco worden opgeleverd?

Misschien heeft u al een kijkje genomen tussen onze conceptwoningen en bent u benieuwd welke woningen casco kunnen worden opgeleverd. Al onze nieuwbouw woningen kunnen in feite casco worden opgeleverd en aan uw smaak worden aangepast. Het is geen enkel probleem als u liever een woning in een andere stijl wilt laten bouwen. Ook dan kijken wij graag mee naar wat u in gedachten heeft en hoe wij uw droomwoning kunnen realiseren.

Bij de nieuwbouw concepten is net als bij andere casco woningen het geval dat er bepaalde draagmuren staan in het ontwerp die wij niet kunnen verplaatsen. De rest van de indeling, zoals de kamers die gecreëerd zijn in de ontwerpen zijn natuurlijk volledig naar uw eigen smaak aan te passen. U kunt hierbij ook zelf kiezen of u deze muren door ons wilt laten plaatsen. Of liever zelf een indeling bepaalt en de muren plaatst.

Waarom kiezen voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.?

Met onze 30 jaar ervaring als aannemersbedrijf hebben wij verschillende nieuwbouw woningen gebouwd. Van casco woningen tot woningen die volledig instapklaar waren. Wij werken met een vast team van vakmensen en kunnen u van A tot Z helpen bij het realiseren van uw droomhuis. Zo kijken we als we een afspraak maken graag mee op locatie, om te luisteren naar uw wensen en mee te denken over het ontwerp. En we sluiten onze samenwerking pas af als u tevreden bent met het resultaat dat wij hebben weggezet.

Tijdens het gehele proces heeft u één duidelijk aanspreekpunt. Zo kunt u altijd terecht voor uw vragen over de planning of het bouwproces en krijgt u ook één duidelijk antwoord. Verder nemen wij het aansturen van de vakmensen, het bestellen van de producten en het naleven van de planning volledig voor u uit handen. Zo kunt u als het skelet van uw woning staat, zelf nog met volle kracht aan de slag om het af te maken.

Wij gaan altijd professioneel te werk en daarom zijn wij tevens aangesloten bij BouwGarant. Dit betekent dat wij jaarlijks gecontroleerd worden op onze diploma’s en verzekeringen, maar ook op ons vakmanschap, onze kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo weet u als klant zeker dat u de juiste keus maakt, maar heeft hier ook garantie op. Dat is bij een groot project als een huis bouwen een hele geruststelling.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft bovendien ook ervaring met talloze andere projecten. Zo zijn wij niet alleen gespecialiseerd in het bouwen van huizen, maar ook het verbouwen ervan. Mocht u dus twijfelen om de stap te nemen om een nieuw huis te laten bouwen, dan kunt u ons mee laten kijken wat de mogelijkheden zijn voor het verbouwen van uw huidige huis. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het plaatsen van een dakopbouw, een aan- of uitbouw realiseren, uw badkamer verbouwen of de gehele indeling van uw woning veranderen. Dit soort aanpassingen kunnen misschien net datgene zijn waar u naar op zoek bent!

Bel of mail ons gerust bij vragen

Bent u enthousiast geworden? Wilt u uw eigen casco woning (of een nieuwe woning met een andere afwerking) gaan realiseren en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Wanneer u woont in de brede regio rondom Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hoofddorp en Nieuw-Vennep, helpen wij u graag verder!

Welke woningen kunnen casco worden opgeleverd

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen