Aanbouw 2 verdiepingen laten bouwen

Overweegt u een aanbouw van 2 verdiepingen te laten bouwen? En op die manier uw woning of werkruimte uit te breiden met twee extra verdiepingen, boven op een bestaande structuur? Dan bent u bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. aan het juiste adres. Al ruim 35 jaar realiseren wij grote en kleine bouwprojecten, verbouwingen en renovaties in de regio rondom AalsmeerAmstelveenHaarlemHaarlemmermeerHeemstedeHoofddorp en Nieuw-Vennep.

Leg uw verbouwplannen en wensen vrijblijvend voor aan onze experts. We bespreken graag uw wensen en geven advies op maat. Neem contact met ons op via de site of bel 0297-340634.

Aanbouw van 2 verdiepingen bouwen: de voordelen

Een aanbouw van 2 verdiepingen bouwen wordt veelal gedaan om meer woon- of werkruimte te creëren zonder extra grondoppervlakte te gebruiken. Het bouwen van een aanbouw met twee verdiepingen biedt diverse voordelen, zowel op het gebied van ruimtegebruik als op financieel en praktisch vlak. Hier zijn enkele voordelen van het toevoegen van twee verdiepingen aan een bestaande structuur:

 1. Maximalisatie van ruimte:
  • Het toevoegen van twee verdiepingen vergroot de beschikbare woon- of werkruimte aanzienlijk zonder extra grondoppervlakte in beslag te nemen. Dit is vooral gunstig als de beschikbare grond beperkt is.
 2. Kostenbesparing:
  • In vergelijking met het bouwen van een geheel nieuw gebouw, kan het toevoegen van verdiepingen aan een bestaande structuur kostenefficiënter zijn. De fundering en bepaalde structurele elementen zijn vaak al aanwezig, waardoor de totale bouwkosten lager kunnen uitvallen.
 3. Minimalisatie van grondgebruik:
  • Door omhoog te bouwen, behoudt u de omliggende buitenruimte, zoals de tuin of oprit. Dit is heel waardevol als de beschikbare grond enigszins beperkt is of als u de buitenruimte wilt behouden.
 4. Behoud van de bestaande locatie:
  • Het uitbreiden van een bestaand gebouw met extra verdiepingen stelt u in staat om op dezelfde locatie te blijven maar toch van veel meer ruimte te genieten. Wat handig kan zijn als u tevreden bent met de huidige buurt, scholen, voorzieningen, of als verhuizen geen optie is.
 5. Verbeterde functionaliteit:
  • Met extra verdiepingen kunt u de functionaliteit van het gebouw verbeteren. Bijvoorbeeld: u kunt extra slaapkamers, een badkamer, kantoorruimte of recreatieruimte toevoegen, waardoor het huis beter voldoet aan uw behoeften en levensstijl.
 6. Waardevermeerdering van het eigendom:
  • Het toevoegen van twee verdiepingen aan een woning of pand kan de waarde van uw eigendom aanzienlijk verhogen. Een groter huis met meer voorzieningen en functionaliteit wordt over het algemeen als waardevoller beschouwd op de vastgoedmarkt.
 7. Ontwerpmogelijkheden en flexibiliteit:
  • Bij het bouwen van een aanbouw met 2 verdiepingen heeft u veel ontwerpmogelijkheden en flexibiliteit om de ruimtes aan te passen aan uw wensen en behoeften. Waaronder indeling, kamergrootte, voorzieningen en esthetiek.

Advies op maat? Mail info@bouwbedrijf-wendelgelst.nl of bel 0297-340634.

 

Verschil tussen aanbouw 2 verdiepingen en uitbouw 2 verdiepingen

Zowel een aanbouw als een uitbouw met twee verdiepingen betreffen uitbreidingen van een bestaande structuur, maar ze verschillen op het gebied van de locatie en hoe de uitbreiding wordt gerealiseerd. Hier zijn de belangrijkste verschillen tussen een aanbouw en een uitbouw van twee verdiepingen.

Aanbouw met 2 verdiepingen

Een aanbouw met twee verdiepingen houdt in dat er extra verdiepingen worden toegevoegd boven op een bestaande structuur, terwijl de grondoppervlakte van het oorspronkelijke gebouw behouden blijft. Dit betekent dat de aanbouw direct boven op de bestaande constructie wordt gebouwd. En dat de fundering van het oorspronkelijke gebouw mogelijk (niet altijd) moet worden aangepast of versterkt om het extra gewicht te dragen. Een aanbouw met 2 verdiepingen is ideaal wanneer er beperkte grondruimte beschikbaar is, maar er behoefte is aan extra woon- of werkruimte. Ook specifieke wensen zoals een houten aanbouw met 2 verdiepingen of een aanbouw met puntdak zijn mogelijk.

Uitbouw met 2 verdiepingen

Een uitbouw met twee verdiepingen omvat het vergroten van de grondoppervlakte van het oorspronkelijke gebouw, waarbij twee verdiepingen aan de zijkant of achterkant worden toegevoegd. Dit betekent dat de extra verdiepingen naast de bestaande structuur worden gebouwd. En er wordt een uitbreiding gemaakt aan de zijkant of achterkant van het gebouw.

Een uitbouw met 2 verdiepingen is geschikt wanneer er voldoende grondoppervlakte beschikbaar is om het gebouw uit te breiden en er behoefte is aan extra ruimte op zowel de begane grond als de bovenverdiepingen. Veelvoorkomende voorbeelden van dit type zijn: een uitbouw aan de zijkant van de woning (met 2 verdiepingen), een uitbouw van de woning aan de achterkant met 2 verdiepingen. Of u kunt natuurlijk het huis uitbouwen met een verdieping, bijvoorbeeld om een grotere woonkamer, badkamer of keuken te realiseren.

Extra woon- en werkruimte

In beide gevallen wordt de uitbreiding van een woning of bedrijfspand met 2 verdiepingen ontworpen om extra woon- of werkruimte te creëren. Het belangrijkste verschil ligt in hoe deze extra verdiepingen worden toegevoegd in relatie tot de oorspronkelijke structuur: direct boven op de bestaande structuur bij een aanbouw, of aan de zijkant of achterkant van de bestaande structuur bij een uitbouw.

De keuze tussen een aanbouw op het huis of uitbouw va de woning hangt af van de beschikbare ruimte, het ontwerp, het budget en uw specifieke behoeften. Wilt u advies op maat over de mogelijkheden en de beste manier om extra ruimte te creëren in uw woning? Neem contact op met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. of bel 0297-340634.

Aanbouw met puntdak of aanbouw met plat dak

We benoemden hierboven al even de mogelijkheid voor een aanbouw met puntdak versus een aanbouw met plat dak. Een aanbouw met een puntdak verwijst naar een uitbreiding van uw woning of pand waarbij het dak van de aanbouw een puntdak of zadeldak heeft. Dit type dak heeft twee hellende dakvlakken die elkaar ontmoeten in een punt, wat resulteert in een driehoekige vorm vanaf de zijkant gezien. Voor veel mensen is een aanbouw met puntdak een bewuste esthetische keuze en het biedt mogelijkheden voor een dakoversteek.

Daarnaast kan er een dakkapel worden toegevoegd aan een schuin dak of puntdak, waardoor u desgewenst eenvoudig extra ruimte kunt creëren boven op de aanbouw. Met name wanneer de aanbouw wat groter is. Een puntdak creëert natuurlijk in principe wat minder binnenruimte dan een plat dak, maar door een dakkapel te plaatsen lost u dit snel op en ontstaat er een sierlijke ruimte met veel licht.

Bekijk onze eerdere projecten voor verschillende typen uitbouw en aanbouw die ons team mocht realiseren voor klanten die u voorgingen.

 

Aanbouw 2 verdiepingen realiseren: wat komt erbij kijken?

Als u een uitbouw of aanbouw met 2 verdiepingen wilt laten bouwen, is het belangrijk om zorgvuldige planning, professionele begeleiding en naleving van bouwvoorschriften te waarborgen. Om er zo voor te zorgen dat de aanbouw veilig, duurzaam en conform de vereiste normen wordt gerealiseerd. Hier zijn de stappen die doorgaans worden gevolgd bij het bouwen van een aanbouw van twee verdiepingen:

 1. Planning en ontwerp

Werk samen met architecten en bouwkundig ingenieurs om het ontwerp van de aanbouw te plannen en te ontwerpen. Dit moet voldoen aan de bouwvoorschriften en vergunningen van het gebied.
Bij aannemer en bouwbedrijf Wendelgelst B.V. vindt u alle expertise onder één dak. Van bouwkundige tot architect, van timmermensen tot tegelzetters, van schilders tot elektriciens, van loodgieters tot uitvoerders. U krijgt één vast contactpersoon die de gehele planning onder zijn hoede neemt en efficiënte, korte communicatie garandeert. Dat werkt voor u veruit het prettigst.

 1. Bouwvergunningen en toestemming

Verkrijg de benodigde vergunningen en toestemmingen van de lokale overheid voordat u met de bouwwerkzaamheden begint. Ook hierbij ontzorgt Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. u van A tot Z, tot en met de aanvraag van de eventuele vergunningen die in uw gemeente van toepassing zijn. Dit kan onder meer vergunningen voor bouw, zonering, constructie en milieu-impact omvatten.

 1. Structuuranalyse en versterking

Laat een bouwkundige de bestaande structuur analyseren om ervoor te zorgen dat deze de extra belasting van twee verdiepingen aankan. Indien nodig moeten versterkingsmaatregelen worden genomen. Uiteraard zorgen onze experts hiervoor.

 1. Bouw van de fundering, ruwbouw en afwerking

Heel veel belangrijke stappen waar u zich geen moment zorgen om hoeft te maken. De vakmensen van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. bouwen een solide fundering die het gewicht van de extra verdiepingen kan dragen. Daarna volgt de bouw van de muren, vloeren, trappen en dakconstructie van de 2 extra verdiepingen, allemaal volgens het ontwerp. We overleggen vooraf met u over het gebruik van duurzame en geschikte bouwmaterialen.

 1. Installaties

We installeren elektrische bedrading, sanitair en HVAC-systemen volgens het ontwerp.

 1. Isolatie en afwerking

We zorgen voor voldoende isolatie van de aanbouw om energie-efficiëntie te waarborgen en voegen afdichtingen toe om te zorgen voor waterdichtheid en thermische efficiëntie. We werken vervolgens desgewenst de binnenkant van de aanbouw met 2 verdiepingen af met vloerbedekking, wandafwerking, schilderwerk en andere interieurafwerkingen.

 1. Inspectie en oplevering

Aansluitend volgt een bouwinspectie om te controleren of de aanbouw voldoet aan de bouwvoorschriften en -normen. Nadat alle inspecties zijn voltooid en goedgekeurd, kunt u de aanbouw in gebruik nemen.

Het is belangrijk om samen te werken met ervaren professionals en te zorgen voor een gedetailleerde planning en budgettering om ervoor te zorgen dat de aanbouw veilig, duurzaam en conform de bouwvoorschriften wordt uitgevoerd. Goede communicatie, gedetailleerde planning en een goed gecoördineerd team zijn van cruciaal belang voor het succes van het project. Interesse in de mogelijkheden? Neem contact met ons op of bel 0297-340634.

 

Vergunningen nodig voor een uitbouw of aanbouw

Mag u een uitbouw of aanbouw met verdieping vergunningsvrij laten bouwen? Het antwoord op deze vraag hangt sterk af van de lokale bouwvoorschriften in de gemeente waar u woont, uw woonsituatie, de grootte en omvang van de aanbouw, het bestemmingsplan, bestaande vergunningen en de vraag aan welke zijde van de woning de aanbouw wordt gebouwd.

Landelijk geldt de regel dat u tot 4 meter mag uitbouwen mits 50% van de tuin onbebouwd blijft en niet in een beschermd stadsgezicht ligt of een monumentaal pand is. Maar lokaal mag de gemeente specifieke regels opleggen en er kan sprake zijn van een net afwijkende situatie. De vergunningen variëren dus per locatie en moeten worden verkregen voordat de bouwwerkzaamheden beginnen. Een goede aannemer of gerenommeerd bouwbedrijf ontzorgt u hierbij. Aannemersbedrijf en bouwbedrijf Wendelgelst B.V. adviseert u en helpt u van A tot Z bij de aanvraag van de juiste vergunningen.

 

Waarom kiest u voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.?

Al ruim 35 jaar is aannemers- en bouwbedrijf Wendelgelst B.V. een begrip in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Wij zijn gespecialiseerd in nieuwbouw en verbouwen. Ook voor het aanbouwen en uitbouwen van woningen en bedrijfspanden en voor onderhoud en reparaties kunt u bij ons terecht. Dit doen we voor zowel particuliere als zakelijke klanten met onze professionele en efficiënte werkwijze. Wij staan bekend om onze hoge kwaliteit van dienstverlening, grote persoonlijke betrokkenheid en korte communicatielijnen. Vanaf het eerste advies tot aan de definitieve oplevering.

Bij ons brengt u alle werkzaamheden omtrent uw bouwproject onder bij één specialistisch bedrijf. Wij beschikken over het BouwGarant keurmerk en we worden geroemd om onze betrouwbaarheid en deskundigheid. Leest de ervaringen van klanten die u voorgingen op de onafhankelijke recensie-website Klanten Vertellen.

Het team van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor u klaar met advies op maat. We gaan het project om uw droomhuis, gedroomde verbouwing, renovatie of woningonderhoud te realiseren graag met u aan. Neem contact met ons op via onze website of bel 0297-340634.

 

Ook interessant:

Huis verbouwen | Aanbouw woning | Opbouw op uitbouw | Aanbouw keuken | Houten aanbouw

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen