Complete toiletruimte

Wilt u een complete toiletruimte laten bouwen of kan uw bestaande toilet wel wat aandacht gebruiken? Bij het verbouwen van uw toilet komen er enkele zaken kijken, waarmee u rekening moet houden. In dit artikel leggen we u uit welke mogelijkheden er zijn voor het bouwen of verbouwen van een toiletruimte en hoeveel dit ongeveer kost. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u weloverwogen keuzes maken.

Complete toiletruimte verbouwen/renoveren

Heeft u een toiletruimte, maar voldoet deze niet (meer) aan uw wensen? Dan kunt u ervoor kiezen om uw bestaande toiletruimte te verbouwen of renoveren. Maar wat komt er allemaal kijken bij het renoveren/verbouwen van een volledig toilet?

 

Stappenplan voor een toilet renovatie

Als u uw toilet laat verbouwen, komt hier altijd een gestructureerd plan bij kijken. Dit zorgt ervoor dat uw verbouwing/renovatie zo soepel en snel mogelijk kan verlopen. Een overzicht van zo’n stappenplan ziet er vaak ongeveer zo uit:

1. Voorbereiding

Bedenk van tevoren al goed wat u wilt met uw toilet en bepaal het budget. Denk na over het hele proces. Op deze manier voorkomt u vertraging of onaangename verrassingen tijdens uw verbouwing.

Wilt u de tegels ook vervangen? Wat voor een soort toilet wilt u? Wilt u uw toiletruimte (deels) laten stucen? Gaat u voor de goedkoopste opties, de duurzaamste opties of vindt u kwaliteit belangrijk? Kunt u al dingen voorbereiden voor de verbouwing?

2. Sloopwerkzaamheden

Voordat het slopen begint, is het belangrijk dat de watertoevoer naar het toilet afgesloten is. Anders loopt u het risico dat alles onder water komt te staan tijdens de sloopwerkzaamheden. Ook wilt u de elektriciteit afsluiten naar het toilet. Zo kan er veilig gewerkt worden aan de bedradingen. Vervolgens is het handig om alle spullen uit de toiletruimte te verwijderen, zodat deze zo leeg mogelijk is. Hierna kan er begonnen worden met het slopen van de bestaande toiletruimte.

3. Verleggen van leidingen

Wilt u uw toilet of wasbak op een andere plek? Of moet er een extra leiding aangelegd worden? Dan gebeurt dit als eerste.

4. Wanden, vloer en plafond

Als de leidingen op hun plek liggen, dan kan er begonnen worden aan de vloeren en de wanden. Tenzij u een inbouwreservoir moet plaatsen voor het toilet, dan wordt deze eerst geplaatst voordat de muren onder handen worden genomen. Zijn de wanden en de vloer nog niet glad, dan worden deze eerst egaal gemaakt. En als laatste wordt er eventueel stucwerk aangebracht en worden de tegels geplaatst.

5. Plaatsen sanitair

Wanneer de vloer en wanden goed uitgehard zijn, is het tijd om het sanitair te plaatsen. Het toilet en de wasbak worden gemonteerd en aangesloten op de leidingen.

6. Elektriciteit

Zodra de basis van de toiletruimte klaar is, is het ook tijd om de stopcontacten en de verlichting te plaatsen.

7. Afwerking

Wanneer alles klaar is en op zijn plek zit, is het tijd voor de afwerking. Schilder het toilet naar de gewenste kleur of plaats de accessoires zoals handdoekrekjes en de toilethouder. Zet de watertoevoer weer open en de elektriciteit weer aan. Maak de ruimte nog even stofvrij en uw toiletruimte is helemaal klaar voor gebruik.

De kostenposten van een toilet renoveren/verbouwen

Het toilet is misschien niet de grootste kamer van uw huis, maar er komen best wat dingen kijken bij een verbouwing. De kosten kunnen dan ook aardig oplopen bij een renovatie van deze kleine ruimte. Hieronder zetten we de belangrijkste kostenposten op een rijtje.

Sloopkosten

Veel mensen denken hier niet gelijk aan, maar de sloopkosten nemen een vors deel van het budget in beslag. Wanneer u alleen een nieuw toilet wilt plaatsen, valt deze prijs wel mee. Maar wanneer het oude toilet, de wasbak en de tegels allemaal verwijderd moet worden, kan dit een aardige hap uit uw budget nemen. Mocht u een beperkt budget hebben, en enige technische kennis, dan zou u dit desgewenst ook zelf kunnen doen.

Tegels

Een grote kostenpost tijdens de verbouwing van uw toiletruimte, is het tegelwerk. De aanschaf en het plaatsen van deze tegels kan wel 40% van uw budget in beslag nemen. Uiteraard hangt dit ook af van welke tegels u kiest. Hier 2 voorbeelden van veel gekozen tegels:

 • Keramische tegels
  Keramische tegels hebben een minder natuurlijke uitstraling dan natuursteen tegels, maar zijn wel een stuk goedkoper in aanschaf. Daarnaast hebben keramische tegels ook nauwelijks onderhoud nodig.
 • Natuursteen tegels
  Natuursteen tegels zijn dus duurder dan keramische tegels. Maar deze zorgen wel voor een luxe uitstraling en een natuurlijkere afwerking in uw wc

Stucwerk

Wilt u uw muren volledig of deels laten stucen, dan brengt dit uiteraard ook kosten met zich mee. De prijs van stucen hangt af van het soort stucwerk en het aantal vierkante meters.

Sanitair

En uiteraard kost de aanschaf en het plaatsen van de sanitaire voorzieningen ook geld. Ook hier zitten weer verschillen in budget opties en luxe opties.

Leidingen (optioneel)

Wanneer u bij uw verbouwing de sanitaire punten niet verplaatst, zal er waarschijnlijk geen aanpassing nodig zijn in het afvoersysteem. Maar wanneer u een toilet of fontein toevoegt of verplaatst, dan is het ook noodzakelijk om aanpassingen te maken in de leidingen/de riolering. Het verplaatsen of toevoegen van leidingen brengt ook kosten met zich mee.

Hoeveel kost het om een toiletruimte te verbouwen?

Zoals we hierboven hebben verteld, verschillen de kosten van de verbouwing/renovatie van een toilet per project. Mocht u een nauwkeurige prijs willen weten voor de verbouwing van uw toiletruimte, neem dan contact met ons op. Wij kijken dan samen met u naar uw project en stellen geheel gratis een prijsopgave op.

Handige tips voor de verbouwing van uw toiletruimte

Het verbouwen van uw toilet vereist enkele keuzes en een goede voorbereiding. Om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er enkele tips om over na te denken:

 1. Zorg voor een duidelijk plan. Bekijk goed wat de mogelijkheden zijn, wat uw wensen zijn en wat er mogelijk is binnen uw budget. Bespreek dit ook altijd met uw aannemer, deze heeft vaak veel ervaring met wensen en kosten van een verbouwing. Zo is het plan duidelijk en hoeft deze niet tijdens de verbouwing nog aangepast te worden.
 2. Denk ook aan de toekomst. Tijdens het opstellen van een plan is het belangrijk om te kijken naar de huidige situatie en wensen, maar kijk ook naar toekomstige wensen of investeringen.

Het team van Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. denkt graag met u mee. Direct een offerte op maat ontvangen? Neem contact op via onze website of bel 0297 340634.

Een wc plaatsen in uw badkamer

Wilt u uw badkamer verbouwen of alleen een toilet plaatsen in uw badkamer, dan is dit ook een optie. Een toilet plaatsen in uw badkamer is een makkelijke manier om een extra toilet optie in uw huis toe te voegen, zonder hoge kosten en een grote verbouwing. Hou hierbij uiteraard wel rekening met de arbeidskosten, de kosten voor het toilet zelf en de eventuele kosten voor het aanpassen van de leidingen.

Een wc plaatsen in uw badkamer

Een nieuwe toiletruimte creëren

Mocht u een extra toilet in uw huis willen, dan kunt u er ook voor kiezen om een compleet nieuwe toiletruimte creëren. U kunt dit bijvoorbeeld doen in een aanbouw of in een bestaande ruimte in uw woning.  Misschien wilt u uw garage verbouwen of uw zolder verbouwen, om zo een extra toiletruimte te creëren. Er zijn verschillende manieren om een extra toiletruimte te creëren.

Deze opties vergen echter vaak wel nieuwe muren en een aanpassing in het afvoersysteem van uw huis. Dit zal dus niet goedkoop zijn en zal ook langer duren dan een renovatie van een bestaande toiletruimte.

Enkel nieuw sanitair plaatsen

Mocht uw toiletruimte geen hele verbouwing nodig hebben, maar is uw sanitair wel toe aan vervanging? Dan kunt u ook enkel een nieuwe wc of een nieuwe wasbak laten plaatsen. Dit zorgt voor een frisse toiletruimte, zonder gelijk een grote investering te hoeven doen. Bespreek uw wensen gerust met onze experts. We adviseren u graag en sturen u een vrijblijvende prijsopgave toe.

Hoe lang duurt de verbouwing van een toilet gemiddeld?

Als u uw toiletruimte laat renoveren duurt dit vaak ergens tussen de 1 en 3 dagen. Uiteraard verschilt dit per project en hangt dit af van de wensen van de klant, maar de meeste projecten duren 1 tot 3 dagen.

Wilt u een volledig nieuwe toiletruimte bouwen, dan duurt dit uiteraard langer. Het kan zijn dat de leidingen verlegd moeten worden of nieuwe leidingen aangelegd moeten worden. Of er moeten muren gesloopt of gebouwd worden om een nieuwe ruimte te creëren. Dit kost veel tijd.

Wilt u precies weten hoe lang de bouw/verbouw van een complete toiletruimte voor u gaat duren? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. We kijken samen met u naar uw wensen en geven aan de hand hiervan een inschatting van de duur van de verbouwing.

Een toiletwagen huren tijdens de verbouwing

Mocht de bouw/verbouw/renovatie van uw toiletruimte lang duren en heeft u geen ander toilet in uw huis, dan kunt u overwegen om tijdelijk een toiletwagen te huren. Zo kunt u toch gebruik maken van een wc tijdens de verbouwing.

Uw toiletruimte laten bouwen/verbouwen door Wendelgelst B.V.

Wanneer u een toiletruimte wilt bouwen of verbouwen komt u al snel bij een sanitair winkel uit, die enkel de inrichting verkoopt. Maar vaak zoeken mensen een bedrijf die een complete toiletruimte van A tot Z kan realiseren voor hun.

Bij bouwbedrijf Wendelgelst B.V. kunt u terecht voor de bouw, verbouw en renovatie van een complete toiletruimte. Muren bouwen, slopen of verplaatsen, leidingen aanleggen/verleggen en de volledige installatie, wij kunnen het gehele proces voor u uitvoeren.

Wendelgelst B.V. is al ruim 30 werkzaam in de bouw en heeft ervaring met enorm uiteenlopende projecten. Of het nu gaat om nieuwbouw, aanbouw, uitbouw of renovaties, wij helpen u er graag mee! Wij doen er alles aan om het gehele proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarnaast zal er tijdens de gehele verbouwing van uw toiletruimte een vast contactpersoon klaarstaan om uw vragen te beantwoorden.

Lees ook gerust wat onze klanten over ons zeggen op klantenvertellen.nl. Wij nemen de reviews van onze klanten dan ook erg serieus en streven er elk project weer naar om het beste werk te leveren. Om deze kwaliteit te waarborgen voor onze klanten zijn wij aangesloten bij Bouwgarant. Hierdoor worden wij jaarlijks getoetst op onze diploma’s, kwaliteit, vakmanschap en betrouwbaarheid.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Bent u benieuwd wat de verbouwing van uw complete toiletruimte gaat kosten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een offerte. U kunt dit doen door ons contactformulier in te vullen of ons te bellen op: 0297 340634.

Wij komen vervolgens bij u op locatie en kijken naar uw bestaande toiletruimte of naar de ruimte waar u een toilet wilt plaatsen. We bespreken ter plekke de mogelijkheden en de wensen van uw project. Aan de hand hiervan stellen wij een offerte op, zodat u precies weet hoeveel de bouw, verbouw of renovatie van uw toiletruimte gaat kosten.

Wij zijn voornamelijk actief in de regio Hoofddorp, Haarlem, Aalsmeer, Nieuw-Vennep, Haarlemmermeer, Heemstede en Amstelveen.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen