Garage verbouwen

Wilt u uw garage verbouwen? De garage verbouwen biedt een scala aan mogelijkheden om extra leefruimte te creëren. Of het nu gaat om het omtoveren van een garage tot een stijlvol kantoor, een extra slaapkamer, een hobbyruimte of zelfs een volledig functionele woning, de mogelijkheden zijn eindeloos. In dit uitgebreide artikel zullen we de verschillende aspecten van het verbouwen van een garage verkennen, variërend van het omzetten in een woonruimte tot het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is gespecialiseerd in verbouw, nieuwbouw en onderhoud van grote en kleine projecten. Ook in het verbouwen van een garage of schuur. Neem gerust contact op om uw verbouw-wensen met ons te bespreken.

Garage verbouwen: wat komt erbij kijken?

Het verbouwen van een garage is een intensief project dat zorgvuldige planning en voorbereiding vereist. Maar het levert u veel extra woonplezier op. Enkele belangrijke overwegingen bij de verbouwing van een garage, zijn:

 1. Doel van de verbouwing
  Voordat u begint, is het belangrijk om helder te definiëren welke functie u aan de ruimte wilt geven. Wilt u een extra slaapkamer, een kantoor, een studio, of zelfs een complete woning of extra woonruimte creëren?
 2. Budget
  Wat is het realistische budget voor de verbouwing? Houd rekening met kosten van bouwmaterialen, arbeidskosten, vergunningskosten en afwerking.
 3. Ontwerp en indeling
  Werk samen met een ontwerper of architect (van bijvoorbeeld een aannemer of bouwbedrijf) om een passend ontwerp en indeling te creëren die aansluit bij uw doel en (esthetische) voorkeuren.
 4. Constructie en bouw
  Overweeg of u het project (gedeeltelijk) zelf wilt uitvoeren of professionele hulp wilt inschakelen van een aannemersbedrijf of bouwbedrijf.
 5. Vergunningen
  Zorg ervoor dat u de benodigde bouwvergunningen hebt. Ook hierbij kan een gerenommeerd bouwbedrijf u van dienst zijn.
 6. Elektriciteit, water en sanitair
  Als u van plan bent de ruimte te voorzien van elektriciteit, water en sanitair, zorg dan dat dit correct en volgens de bouwvoorschriften wordt geïnstalleerd.
 7. Isolatie en ventilatie
  Zorg voor voldoende isolatie en ventilatie om de ruimte comfortabel en energiezuinig te maken.
 8. Afwerking
  Kies zorgvuldig de vloeren, wandafwerking, verlichting en andere details om de ruimte naar eigen smaak in te richten.

Mogelijke transformaties van de garage

Een garage (of schuur) kan worden omgebouwd tot verschillende functionele ruimtes.
Zoals:

 • Garage ombouwen tot woning
  Een opvallende transformatie is het ombouwen van een garage tot een volledig functionele woning. Dit biedt de mogelijkheid om extra leefruimte te creëren zonder een nieuwe structuur te hoeven bouwen.
 • Schuur ombouwen tot woning
  Net zoals bij een garage kan ook een schuur worden omgevormd tot een aantrekkelijke woonruimte, waardoor een landelijke charme aan het huis wordt toegevoegd.
 • Garage ombouwen tot kantoor
  Werkt u graag vanuit huis? Een garage kan eenvoudig worden omgebouwd tot een stijlvol kantoor, gescheiden van het hoofdgebouw voor een rustige werkomgeving.
 • Garage ombouwen tot slaapkamer
  Een extra slaapkamer is altijd welkom. Door een garage om te bouwen tot een slaapkamer, kunt u hier gasten ontvangen of een ruimte creëren voor een gezinslid.
 • Garage ombouwen tot studio
  Kunstenaars en creatievelingen kunnen een garage omzetten in een inspirerende studio waar ze hun passies kunnen nastreven. Of u nu een professional of een enthousiaste hobbyist bent: het is ontzettend fijn om aan huis te kunnen schilderen, beeldhouwen, dansen, muziek te kunnen maken of andere favoriete activiteiten te kunnen uitoefenen en/of tentoonstellen.
 • Schuur ombouwen tot studio of kantoor
  Met een schuur kunt u zowel een fijne studio als een rustig kantoor creëren.
 • Garage ombouwen tot slaapkamer met badkamer
  Voeg functionaliteit en comfort toe door een badkamer toe te voegen aan de omgebouwde slaapkamer.
 • Garage ombouwen tot speelkamer
  Voor gezinnen is het omtoveren van een garage tot een speelkamer een geweldige manier om een veilige en leuke ruimte voor kinderen te creëren.
 • Garage ombouwen tot praktijkruimte
  Als u een professional bent, kan een omgebouwde garage dienen als praktijkruimte voor bijvoorbeeld fysiotherapie, counseling of andere diensten.

Vergunningen en regels bij het verbouwen van een garage

Bij het verbouwen van een garage zijn vergunningen en regels van groot belang. De eisen variëren per gemeente en het beoogde gebruik van de ruimte. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken welke vergunningen nodig zijn voordat u met de verbouwing begint.

In sommige gevallen kunt u mogelijk een vergunning nodig hebben om de garage om te bouwen tot een woonruimte, vooral als er structurele wijzigingen plaatsvinden. Een vergunning kan ook vereist zijn voor elektrische, sanitaire en bouwkundige aanpassingen. Zorg ervoor dat u in overeenstemming handelt met de lokale bouwvoorschriften en regels om problemen in de toekomst te voorkomen.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. helpt u bij het aanvragen van dergelijke vergunningen en zorgt ervoor dat het bouwproject voldoet aan al uw wensen én alle bouwregels. Neem gerust contact met ons op.

Kosten van het verbouwen van een garage

De kosten van het verbouwen van een garage zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van het project, de gewenste afwerking, wat komt er allemaal bij kijken (isolatie, vergunningen, sanitair, etc.). Het omzetten van een garage in een woonruimte of een compleet huis zal doorgaans duurder zijn dan het omzetten in een eenvoudigere kantoor- of hobbyruimte. Bel of mail ons gerust voor een offerte op maat. Wij bespreken uw wensen en komen de situatie bij u thuis bekijken voor een vrijblijvende offerte.

10 Voordelen van het verbouwen van een garage

Het verbouwen van een garage biedt tal van voordelen die zowel de functionaliteit als de waarde van uw huis kunnen vergroten. Enkele belangrijke voordelen van het omzetten van een garage in een andere bruikbare ruimte, zijn:

 1. Extra Leefruimte
  Eén van de meest voor de hand liggende voordelen is de toevoeging van extra leefruimte aan uw huis. Of u nu een slaapkamer, een kantoor, een studio of een speelkamer creëert, het omzetten van een garage verhoogt de bewoonbare oppervlakte van het huis aanzienlijk.
 2. Flexibiliteit
  Door de garage om te bouwen, kunt u de ruimte aanpassen aan uw huidige behoeften. Of deze nu veranderen door gezinsuitbreiding, veranderingen in levensstijl of werk, een omgebouwde garage kan zich aanpassen aan nieuwe situaties.
 3. Waardevermeerdering
  Het verbouwen van een garage kan de waarde van het huis aanzienlijk verhogen. Een extra slaapkamer, kantoor of studio kan het huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers, wat kan resulteren in een hogere verkoopprijs als u in de toekomst besluit te verkopen.
 4. Meer Functionaliteit
  Een garage wordt vaak gebruikt voor opslag van spullen, maar door het om te bouwen tot een specifieke ruimte kunt u de functionaliteit aanzienlijk vergroten. Denk aan het creëren van een speciale werkruimte, een comfortabele slaapkamer of een inspirerende studio.
 5. Aanpassing aan behoeften
  Als uw behoeften veranderen, kan een omgebouwde garage eenvoudig worden aangepast aan nieuwe doelen. Bijvoorbeeld, als u kinderen hebt, kan de ruimte worden omgevormd tot een speelkamer, en wanneer ze ouder worden, kan het dienen als een tienerkamer of een studeerruimte.
 6. Ruimtegebruik optimaliseren
  Veel garages worden vaak niet optimaal benut als parkeerplek voor auto’s. Door de garage om te bouwen, kunt u de ruimte beter benutten en deze aanpassen aan uw behoeften en levensstijl.
 7. Creatieve mogelijkheden
  Het omzetten van een garage biedt creatieve kansen om uw eigen stempel op de ruimte te drukken. Of u nu een modern kantoor wilt met strakke lijnen of een gezellige slaapkamer met een huiselijke sfeer, u kunt uw creativiteit de vrije loop laten.
 8. Comfort en gemak
  Het omzetten van een garage kan het comfort van het huis vergroten. Denk aan het toevoegen van isolatie en ventilatie, waardoor de omgebouwde ruimte het hele jaar door aangenaam blijft.
 9. Ruimte voor gasten
  Door de garage om te bouwen tot een extra slaapkamer met badkamer, kunt u een comfortabele en privéruimte bieden voor gasten, waardoor ze zich welkom voelen tijdens een verblijf bij u thuis.
 10. Verbondenheid met de buitenwereld
  Het ombouwen van een garage in een kantoor, studio of werkruimte biedt de mogelijkheid om te genieten van natuurlijk licht en uitzicht op de omgeving, waardoor u zich meer verbonden kunt voelen met de buitenwereld.

 

Kortom, het verbouwen van een garage biedt een breed scala aan voordelen, variërend van extra ruimte tot meer functionaliteit en waardevermeerdering van het huis. Het is een investering die zowel op korte als op lange termijn vruchten kan afwerpen, zowel in termen van comfort als financiële waarde.

Wat moet er vaak verbouwd worden aan de garage?

De specifieke verbouwingen die aan een garage moeten worden uitgevoerd, variëren afhankelijk van het beoogde gebruik en de huidige staat van de garage. Hieronder een opsomming van onderdelen die vaak door ons worden verbouwd worden aan garages:

 1. Isolatie
  Veel garages hebben onvoldoende isolatie, vooral als ze oorspronkelijk zijn gebouwd als opslagruimtes voor auto’s. Bij het verbouwen tot leefruimte is het belangrijk om te zorgen voor voldoende isolatie om het comfortabel te maken, ongeacht het weer.
 2. Elektriciteit en verlichting
  Als u de garage wilt gebruiken als een kantoor, studio of slaapkamer, moet u zorgen voor voldoende stopcontacten, goede verlichting en elektrische bedrading om apparatuur en verlichting aan te sluiten.
 3. Vloer
  De vloer van een garage is meestal niet geschikt voor bewoning. U moet mogelijk de bestaande betonnen vloer bedekken met vloerbedekking, hout, laminaat of een andere geschikte vloerbedekking.
 4. Ventilatie
  Goede ventilatie is essentieel om de luchtkwaliteit en het comfort van de omgebouwde ruimte te behouden. U moet mogelijk nieuwe ventilatiemogelijkheden toevoegen, zoals ramen, dakramen of ventilatiesystemen.
 5. Wanden en Plafonds
  De muren en plafonds van een garage kunnen ruw en onafgewerkt zijn. Bij een verbouwing moeten ze vaak worden afgewerkt met gipsplaten, pleisterwerk en verf om een aantrekkelijke binnenruimte te creëren.
 6. Sanitaire voorzieningen
  Als u de garage wilt omzetten in een slaapkamer met badkamer of een andere leefruimte met sanitaire voorzieningen, moet u wellicht nieuwe leidingen leggen voor wateraanvoer en afvoer.
 7. Ramen en deuren
  Mogelijk moet u nieuwe ramen en deuren toevoegen of bestaande aanpassen om de ruimte te voorzien van natuurlijk licht en toegang.
 8. Verwarming en koeling
  Afhankelijk van de locatie en het beoogde gebruik van de omgebouwde ruimte, moet u mogelijk een effectief verwarmings- en koelsysteem installeren om het comfortabel te maken gedurende alle seizoenen.
 9. Bouwkundige aanpassingen
  Als u de garage aanzienlijk wilt veranderen, zoals het verwijderen van binnenmuren of het aanbrengen van structurele wijzigingen, moet u ervoor zorgen dat dit gebeurt volgens de lokale bouwvoorschriften en met mogelijk benodigde vergunningen.
 10. Afwerking en Inrichting
  Last but not least, de afwerking en inrichting van de omgebouwde ruimte zijn essentieel voor het creëren van een aantrekkelijke en functionele leefruimte. Dit omvat het kiezen van vloeren, verlichting, wandafwerking, meubels en andere decoratieve elementen.

 

Het specifieke werk dat nodig is, hangt af van uw plannen en doelstellingen voor de omgebouwde garage. Een professionele aannemer of bouwbedrijf kan u helpen bij het plannen en uitvoeren van de juiste verbouwingen om de gewenste resultaten te bereiken. Het team van Wendelgelst B.V. staat voor u klaar!

Waarom Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.?

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is al meer dan 30 jaar een begrip in de brede regio rondom Aalsmeer, Hoofddorp, Heemstede, Haarlem, Nieuw-Vennep en Amstelveen. Onze kernwaarden worden krachtig nageleefd:

 • Hoge kwaliteit van dienstverlening
 • Grote persoonlijke betrokkenheid
 • Korte communicatielijnen
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Ruim 30 jaar ervaring
 • Professionele en efficiënte werkwijze
 • Alle werkzaamheden omtrent uw bouwproject onder één dak

BouwGarant keurmerk

Tot slot zijn wij als aannemer en bouwbedrijf aangesloten bij BouwGarant. Dit is een keurmerk in de bouw dat u de zekerheid geeft, dat u een goede aannemer kiest. Iedere aannemer met het BouwGarant-keurmerk heeft namelijk de juiste diploma’s en verzekeringen. Daarnaast zijn wij getest op ons vakmanschap, de kwaliteit en de betrouwbaarheid. BouwGarant fungeert tevens als tussenpersoon als er wél iets misgaat.

Reviews van onze klanten

Bekijk de reviews over aannemer en bouwbedrijf Wendelgelst B.V. van klanten die u voorgingen op de onafhankelijke website Klanten vertellen. Onze klanten geven ons gemiddeld een 9,3 voor onze dienstverlening.

Kunnen we u ook van dienst zijn?

Natuurlijk zijn we ook u graag van dienst. Het verbouwen van een garage biedt eindeloze mogelijkheden om uw huis uit te breiden en aan te passen aan uw veranderende behoeften. Of u nu op zoek bent naar extra woonruimte, een extra slaapkamer, een stijlvol kantoor of een creatieve studio, het omzetten van een garage of schuur kan een waardevolle investering zijn. Vergeet echter niet om de benodigde vergunningen te verkrijgen en zorgvuldige planning toe te passen om een succesvolle transformatie te bereiken. Met de juiste aanpak en visie kunt u uw garage omtoveren tot een ruimte die perfect past bij uw levensstijl en behoeften.

Neem contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

 

Ook interessant:

Zolder verbouwen | Keuken verbouwen | Huis verbouwen | Badkamer verbouwen

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen