Glazen uitbouw

Met een glazen uitbouw aan uw huis haalt u de buitenbeleving naar binnen. Een glazen uitbouw is perfect om lekker warm en droog te kunnen zitten, maar toch te kunnen genieten van het uitzicht over uw tuin. En wanneer het toch warm en droog is, schuift u gewoon de deuren open en loopt u gemakkelijk van binnen naar buiten. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een glazen uitbouw of een serre!

Wat is een glazen uitbouw?

Een glazen uitbouw wordt ook wel een serre genoemd. Dit is een ruimte, voornamelijk van glas, dat aan uw huis wordt gebouwd. Een glazen uitbouw verlengt als het ware uw huis, waardoor u bijvoorbeeld een grote leefkeuken kunt creëren. Of een fijne loungeruimte om ’s ochtends uw koffie te drinken.

Bij een glazen uitbouw wordt de muur tussen de serre en de woning doorbroken, waardoor er één grote ruimte ontstaat. Bij een glazen aanbouw of serre aanbouw wordt er een volledig nieuwe ruimte gecreëerd. Dit kan zowel aan uw woning zijn, waarbij u met een deur vanuit uw woning de glazen aanbouw kunt bereiken, als een losse ruimte in de tuin.

Met een glazen uitbouw creëert u gemakkelijk meer ruimte, maar ook extra lichtinval. Het is een mooie optie als uw huidige huis vrij donker is en u de ruimte het liefst zou willen vergroten. Er zijn veel verschillende opties mogelijk. Zo kunt u kiezen voor een glazen uitbouw met glazen dak of zonder glazen dak. En zijn er ook qua stijl vele opties, zoals een moderne uitbouw van glas en staal en een glazen uitbouw die volledig wordt afgestemd op de stijl van uw huis. Keuzes genoeg!

Wat zijn de mogelijkheden voor een glazen uitbouw?

We vertelden u al dat er veel mogelijkheden zijn als het gaat om een glazen uitbouw. Een serre uitbouw wordt bij Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. volledig op maat voor u gemaakt. Dit betekent dat u bij ons alle opties kunt overwegen en dat we samen uitkomen op een ontwerp dat volledig bij u en uw huis past.

Wanneer we kijken naar de keuzes die u kunt maken bij het samenstellen van uw glazen uitbouw, dan gaat het om het volgende:

 • Een uitbouw met glazen dak, met een lichtstraat of zonder een glazen dak.
 • Een volledige uitbouw van glas of een gedeeltelijke uitbouw van glas. Een gedeeltelijke uitbouw van glas heeft bijvoorbeeld halfhoge ramen aan de zijkanten of een muur zonder ramen aan één zijde of beide zijdes van het huis. Een muur zonder ramen wordt bijvoorbeeld geregeld toegepast bij een glazen uitbouw voor een tussenwoning.
 • De achterkant van de uitbouw kan een glazen schuifpui zijn, een harmonicadeur, dubbele openslaande deuren of alleen een glazen pui wanneer de deur naar de tuin zich bijvoorbeeld aan een andere kant bevindt.
 • Een glazen uitbouw van kunststof, staal, aluminium of hout.
 • De keuze voor het type glas. Gaat u voor dubbel glas of voor HR+++ glas? HR+++ glas is op dit moment de meest isolerende optie en daarmee ook het energiezuinigst.

Merkt u dat u liever minder glas wilt in uw uitbouw? Wilt u misschien alleen gaan voor een optie met grote glazen deuren, zoals een glazen schuifpui, openslaande deuren of een harmonicadeur? Dan is een traditionele uitbouw ook een optie! U kunt deze uitbouw volledig zelf samenstellen via de uitbouwen tool. Zo ziet u meteen of er een stijl tussen zit die beter bij u of uw huis past.

De stijl van uw glazen uitbouw

Voor de stijl van de glazen uitbouw heeft u ook verschillende mogelijkheden. Een serre met glas en zwart staal is op dit moment helemaal in. Gelukkig matcht deze trend ook met veel verschillende soorten huizen. Twijfelt u of dit bij uw huis matcht? Dan kijken wij uiteraard graag met u mee en kunnen we u professioneel advies geven. Neem daarvoor hier contact met ons op voor een afspraak.

Is een uitbouw van glas en staal niet uw smaak of past het niet bij uw huis? Dan kijken we graag naar wat wel bij u en uw huis past. Wat dacht u bijvoorbeeld van klassieke witte serre van kunststof of hout? Of eerder een combinatie van wit of zwart staal met houten accenten? Of bijvoorbeeld een serre met groene accenten, die volledig opgaat in de natuur? Alles is mogelijk en als u het lastig vindt, dan denken wij graag met u mee.

Naast de stijl van de glazen uitbouw zelf, kunt u ook aan de binnenkant verschillende keuzes maken. U kunt ervoor kiezen om de glazen uitbouw casco te laten opleveren, maar hem ook meteen van A tot Z te laten bouwen. De styling aan de binnenkant speelt dan ook een grote rol.

Wanneer de glazen uitbouw volledig van glas is, dan hoeft u hierbij alleen te denken aan zonwering en een vloer. Maar bij een glazen uitbouw met zichtbare muren, dan kunt u ook nadenken over hoe u deze muren afgewerkt zou willen hebben.

Heeft u een vergunning nodig voor een serre?

Wanneer u overweegt om een serre te plaatsen, dan bent u benieuwd wat daarbij komt kijken. Het uitkiezen van de stijl die bij u past is heel erg leuk, maar mag u zomaar een serre plaatsen aan uw huis of heeft u daar een vergunning voor nodig?

Een vergunning voor een serre is niet altijd verplicht, maar is wel afhankelijk van verschillende factoren. Het gaat hierbij om de volgende regels:

 • Aan de achterzijde van uw huis mag u zonder vergunning tot vier meter diep bouwen.
 • De hoogte van uw uitbouw mag niet hoger zijn dan vijf meter, of de hoogte van uw huis.
 • Als uw bebouwingsgebied kleiner of gelijk is aan 100 vierkante meter, dan mag u maximaal 50% van dit gebied bebouwen.
 • Bij een bebouwingsgebied tussen de 100 en 300 vierkante meter is dit 50 vierkante meter plus 20% van het bebouwingsgebied dat groter is dan 100 vierkante meter.
 • Bij een bebouwingsgebied groter dan 300 vierkante meter is dit 90 vierkante meter plus 10% van het bebouwingsgebied dat groter is dan 300 vierkante meter. Hierop geldt een maximum van 150 vierkante meter dat u zonder vergunning mag bebouwen.

Valt uw glazen uitbouw of serre binnen deze regels? Dan kunt u vergunningsvrij bouwen. Twijfelt u over bepaalde regels, zoals het bebouwingsgebied? Dat begrijpen we helemaal. We kijken daarom graag met u mee of uw serre kan voldoen aan deze regels.

Voldoet de gewenste serre niet aan deze regels? Dan kunnen wij, als u uw uitbouw door ons laat plaatsen, ook helpen met het regelen van de vergunning. Zo kunt u na afloop zorgeloos genieten van uw nieuwe serre!

Wanneer u meer informatie wenst over de vergunning en of dit van toepassing is, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij kijken graag vrijblijvend mee op de locatie en sturen u een offerte aan de hand van uw persoonlijke wensen.

Wat zijn de voordelen van een uitbouw van glas?

Er zijn vele voordelen van een uitbouw van glas of een serre. We hebben er kort al een aantal aangehaald in de gedeeltes hierboven. Toch kan het zijn dat u nog twijfelt of het wel bij u past, dan is deze paragraaf zeker even het lezen waard. We zetten graag de voordelen voor u op een rij.

Het creëren van meer leefruimte

Thuis is een plek waar u zich ook echt thuis wilt voelen. Een tuin is op warme dagen heel fijn, maar op koude regenachtige dagen maakt u er eigenlijk minder gebruik van. En dat is zonde! Met een serre aan uw woning kunt u meer genieten van uw tuin en het buitenleven. Of het nu warm is of fris, u zit altijd lekker in dit gedeelte van uw woning.

Een serre is dan ook optimaal om meer leefruimte binnenshuis te creëren. U kunt er ideaal een loungeruimte maken met uw bank en televisie, maar een serre wordt ook veel gebruikt als uitbreiding van de keuken en het eetgedeelte. Door het glas om uw heen kunt u meer genieten van uw tuin en het uitzicht, waardoor u meer gebruik maakt van de ruimte die u heeft.

Eén met de natuur

Het voordeel van een glazen uitbouw ten opzichte van een traditionele uitbouw is dat u één bent met de natuur. U kunt meer genieten van uw tuin, ook als u gewoon binnen zit. Zo kunt u ook op regenachtige dagen lekker naar buiten kijken en genieten van het uitzicht.

Dit maakt het een fijne plek om ’s ochtends een kop koffie te drinken of om ’s avonds een boek te lezen. Tussendoor kunt u lekker naar buiten kijken. U ziet hoe de regen op het raam tikt, hoe de vogels rondvliegen en kunt ’s avonds met uw glazen dak vanuit binnen de sterren bekijken! Door de combinatie van binnen zijn en toch dichtbij de natuur is het een ideale plek om te ontspannen.

Veel lichtinval

Een serre staat bekend om de grote lichtinval. Door het vele glas rondom de uitbouw, maar soms ook het glazen dak, krijgt u veel extra licht binnen. Dit is ideaal wanneer u op het moment niet veel ramen hebt, maar ook als u uw huis vaak nog te donker vindt ogen. Dit maakt het een fijnere omgeving om in te leven en te werken.

Gemakkelijk van binnen naar buiten

Wanneer u kiest voor een uitbouw of aanbouw met glazen pui, dan is het gemakkelijk om via daar van binnen naar buiten te gaan. In de zomer zet u de glazen pui in zijn geheel open en kunt u gemakkelijk van binnen naar buiten, zodat u zowel kunt genieten van uw huis als uw tuin. In de winter is het alsnog ideaal als doorgang of om uw huis even te luchten. Daarnaast geniet u met glazen deuren altijd van het uitzicht of de deuren nou open of dicht zijn.

Betaalbaar en snel genieten

Een glazen uitbouw is goedkoper dan een traditionele uitbouw. Bovendien heeft u voor het extra oppervlak meestal geen vergunning nodig. De plaatsing kan gedaan worden door één partij, waardoor het een stuk sneller opgeleverd zal worden. Met een serre kunt u dus betaalbaar en snel genieten, terwijl het wel veel toevoegt aan uw huis.

Hebben de voordelen u overtuigd? U kunt gemakkelijk en vrijblijvend een offerte aanvragen via de contactpagina. Wij maken dan graag een afspraak op locatie om uw persoonlijke wensen te bespreken en te kijken naar de mogelijkheden voor een glazen uitbouw aan uw huis.

Waarom kiezen voor Bouwbedrijf Wendelgelst B.V.?

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is al meer dan 30 jaar actief in Rijsenhout en omgeving. Wij helpen u daarom graag met het realiseren van alle soorten nieuwbouw en verbouwingen, zoals uw uitbouw van glas. Dit doen wij in de regio rondom Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. heeft 30 jaar ervaring met verschillende aanbouw en uitbouw projecten. Wij kunnen u helpen van het ontwerp tot de afwerking. Onze hulp begint bij het ontwerp en uw persoonlijke offerte en eindigt pas als u 100 procent tevreden bent met het eindresultaat. Ook alle bijzaken, zoals het regelen van eventuele vergunningen en het bestellen van de benodigde materialen, nemen wij graag voor u uit handen.

Ons familiebedrijf werkt met een team van vakmensen die we inschakelen voor de verschillende projecten. Zo heeft u altijd een kundig team over de vloer die professioneel de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Ondertussen heeft u als klant één duidelijk aanspreekpunt, die u op de hoogte houdt van de planning en waar u terecht kunt voor al uw vragen. De vakmensen worden door ons aangestuurd. Zo kunt u zonder zorgen en met veel plezier uitkijken naar uw nieuwe glazen uitbouw. En u misschien bezig houden met de leukere dingen, zoals het inrichten ervan!

Dat wij professioneel te werk gaan is ook te zien aan onze beoordelingen. Zo beoordelen klanten ons gemiddeld met een 9,4 (alle reviews kunt u hier teruglezen). Verder zijn wij als bouw- en aannemersbedrijf aangesloten bij BouwGarant. Dit keurmerk in de bouw geeft u als klant extra zekerheid en garantie bij het plaatsen van uw glazen uitbouw. Wij worden namelijk jaarlijks gecontroleerd op de juiste diploma’s en verzekeringen, maar ook of wij voldoen aan de eisen op het gebied van vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. Precies wat u als klant nodig heeft!

Vraag nu de offerte voor uw glazen uitbouw aan

Bent u enthousiast geworden of benieuwd naar de mogelijkheden voor een glazen uitbouw aan uw huis? Wij vertellen u graag alles over de kosten voor uw serre in een uitgebreide en vrijblijvende offerte.

Om de offerte op te stellen komen we graag eerst bij u langs. Dit doen we om uw wensen in kaart te brengen, u te adviseren en te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een glazen uitbouw op uw locatie. Na onze komst stellen we de offerte op, waarop u duidelijk ziet wat welk onderdeel van uw uitbouw gaat kosten. Aan de hand hiervan kunt u akkoord geven of eventueel nog een aantal dingen aanpassen.

Wanneer u akkoord gaat, maken wij een planning voor u. U ziet dan precies wanneer wij starten en welk gedeelte wanneer wordt afgerond. Bij uw vaste aanspreekpunt kunt u altijd terecht voor vragen, maar ook voor updates over het project.

Wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een afspraak op locatie. Wij helpen u graag verder.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen