Garage uitbouwen

Wil u de garage uitbouwen? Het uitbreiden van een garage is de ideale manier om extra ruimte voor opslag, de werkplaats of voertuigen toe te voegen. Of misschien wilt u de garage uitbouwen om een kantoorruimte, studio, extra slaapkamer of gastenverblijf te creëren. Wat de reden ook is: Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. staat voor u klaar.

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-340634.

Garage uitbouwen: een wereld aan mogelijkheden

Het uitbreiden van een garage kan verschillende doelen dienen, afhankelijk van uw behoeften en wensen. We zetten de meest voorkomende redenen voor het uitbouwen van een garage op een rij:

 1. Garage uitbouwen voor meer parkeerruimte
  Een van de meest voorkomende redenen om een garage uit te bouwen is om extra parkeerruimte te creëren. Dit kan vooral handig zijn als je meerdere voertuigen hebt en niet genoeg ruimte hebt in je bestaande garage.
 2. Opslagruimte
  Een uitgebreide garage kan worden gebruikt voor extra opslagruimte. Dit is vooral handig voor het opslaan van seizoensgebonden spullen, tuinapparatuur, fietsen, gereedschappen en andere huishoudelijke items.
 3. Werkplaats, klusruimte of atelier
  Als je van plan bent om aan huis te klussen of hobby’s hebt die een speciale ruimte vereisen, kan een uitgebreide garage dienen als werkplaats. Hier kun je aan projecten werken, gereedschappen opslaan en een toegewijde ruimte hebben voor je creatieve bezigheden.
 4. Gastenverblijf
  Sommige mensen gebruiken een uitgebreide garage als gastenverblijf. Hier kunnen familieleden of gasten comfortabel verblijven wanneer ze op bezoek zijn.
 5. Kantoorruimte
  Een garage-uitbreiding kan worden omgevormd tot een thuiskantoor of stille werkruimte. Dit is vooral relevant voor mensen die vanuit huis werken.
 6. Praktijk of behandelruimte
  Een praktijk of behandelruimte aan huis, waar u cliënten kunt ontvangen? Ook dat kan uitstekend in een garage aanbouw of uitbouw.
 7. Fitnessruimte
  Voor diegenen die fitness belangrijk vinden, kan een uitgebreide garage worden omgebouwd tot een fitnessruimte met cardio-apparatuur, gewichten en oefenruimte.
 8. Entertainmentruimte of muziekstudio
  Een uitgebreide garage kan ook dienen als een ruimte voor entertainment, zoals een speelkamer, een thuisbioscoop of een ruimte voor feesten en bijeenkomsten.
 9. Speelkamer of chillruimte
  Een kamer waarin de kinderen al hun speelgoed kunnen uitstallen. Van treinbanen tot Lego-bouwwerken en van knutselwalhalla tot poppenparadijs: in een aparte speelkamer kan al het speelgoed ongestoord blijven liggen. Zijn de kinderen al wat groter, dan wordt de ruimte een fijne hangplek om te chillen, lezen, gamen of met vrienden af te spreken. En zo’n ruimte hoeft er natuurlijk niet alleen te zijn voor de kinderen. Een mooie mancave of womancave, wie wil dat nou niet?
 10. Toekomstige investering
  Een garage-uitbreiding is sowieso een goede investering, met het oog op een eventuele toekomstige verkoop van het huis. Extra ruimte kan de waarde van het onroerend goed verhogen.

Welke redenen heeft u om een garage uitbouw te overwegen? Leg ze gerust voor aan ons team. Dan denken we graag met u mee over praktische punten en kunnen we een kostenraming voor u maken. Neem contact met ons op.

Wat kost een garage uitbouwen?

De kosten voor het uitbouwen van een garage zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de uitbreiding, het gebruikte materiaal, de locatie, de complexiteit van het ontwerp, arbeidskosten en meer. Het is moeilijk om een specifieke prijs te noemen zonder specifieke details over het project. Om een nauwkeurige schatting te krijgen, kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. We bespreken uw specifieke wensen, komen kijken om te zien wat de mogelijkheden zijn en zullen vervolgens een offerte op maat maken.

 

Garage aanbouwen

Behalve een bestaande garage uitbouwen (de bestaande garage vergroten en/of verlengen) is het ook mogelijk om een garage aan te bouwen. Een garage aanbouw is een geheel nieuwe ruimte, bijvoorbeeld als u op dit moment nog geen garage heeft. Een garage kan aan een woning vast gebouwd worden, maar ook los komen te staan. Leg uw wensen gerust aan ons voor, dan adviseren we u graag.

 

Uw garage uitbouwen: hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u eenmaal besloten dat die garage uitbouw er echt gaat komen? We lopen graag met u door het proces zodat u weet hoe we het project voor u gaan aanpakken.

 

Uw wensen op een rij

Allereerst bespreken we het doel van de uitbreiding en specifieke wensen. Wilt u de garage bijvoorbeeld uitbouwen tot een extra relaxruime, studio, slaapkamer of praktijkruimte? Dan is goede isolatie belangrijk. En misschien moet er een badkamer of toilet in komen waarvoor leidingen aangelegd moeten worden. Wordt de garage uitbouw extra parkeerruimte of opslagruimte? Dan zijn die punten waarschijnlijk niet van toepassing. Wij nemen de tijd voor al uw wensen en ideeën en zorgen voor goed advies op maat.

Vergunningen en bouwvoorschriften

Zodra we alles hebben besproken en een tekening hebben gemaakt van de garage uitbouw, bespreken we de materialen en afwerking. En we stemmen het budget met u af. Ook de lokale bouwvoorschriften en vergunningseisen zijn belangrijk. Dit kan variëren afhankelijk van uw locatie en van uw wensen. Voor een garage uitbouwen aan de voorkant kunnen bijvoorbeeld andere regels gelden dan een uitbouw aan de zijkant of achterkant. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. kan dit allemaal voor u uit handen nemen. Volledig ontzorgen is één van onze kernwaarden.

Planning: een vast aanspreekpunt

Daarna begint de planningsfase. U communiceert tijdens het gehele traject met één vast contactpersoon. Zo hoeft u zelf geen spil te worden tussen alle vakmensen van ons bouwbedrijf die bij u aan de slag gaan. We garanderen een efficiënte aanpak, korte communicatielijnen, één vast aanspreekpunt en flexibiliteit indien u vragen of kleine wijzigingen heeft gedurende het project.

Uitvoering: hoge kwaliteit

Tijdens de (ver)bouwfase zorgen we voor een prettig verloop, grote deskundigheid en betrouwbaarheid en altijd een hoge kwaliteit van onze dienstverlening. Dat zijn niet voor niets punten waar we door onze klanten op gecomplimenteerd worden. Leest u gerust de onafhankelijk reviews op Klanten Vertellen.

De zekerheid van BouwGarant

Bij de verbouwing van uw woning of garage komt er een hoop op u af. Kies voor de zekerheid van een ervaren vakman die zijn zaakjes op orde heeft. Iemand bij wie uw woning in goede handen is. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. beschikt over hét keurmerk in de bouw. Voor meer informatie zie Bouwgarant.nl

Inspecties en nazorg

Is het project klaar? Wij coördineren alle noodzakelijke inspecties en zorgen voor een keurige afronding van het project. We staan altijd voor u klaar bij vragen en zorgen ervoor dat u helemaal tevreden bent voordat we het allerlaatste gereedschap hebben ingepakt. Daarna is het tijd om de garage uitbouw (of een ander project) in gebruik te gaan nemen en te genieten van de extra ruimte!

Vragen over onze aanpak? Stel ze gerust.

Bekijk onze eerdere projecten

Naast alle onafhankelijke recensies op de website Klanten Vertellen, kunnen we u ook een indruk geven van ons werk via onze pagina Projecten. Veel van onze diensten ziet u terug in de foto’s en verhalen. Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. is werkzaam in de wijde omgeving van AalsmeerAmstelveenHaarlemHaarlemmermeerHeemstedeHoofddorp en Nieuw-Vennep.

Interesse in de mogelijkheden? Neem contact op met Bouwbedrijf Wendelgelst B.V. We bespreken graag uw wensen en geven advies op maat. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 0297-340634.

 

Ook interessant:

Huis verbouwen | Aannemer Noord-Holland | Uitbouw woning | Aanbouw huis

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:

9.4
 • "Vriendelijk, kennis van zaken en betrouwbaar"

  Planning was spannend, gezien de krappe deadlines. Meer communicatie over de geplande werkzaamheden zou helpen om die spanning minder te maken. Maar het resultaat mag er wezen!

  Lees meer ervaringen
 • "Top bedrijf."

  Zeer professionele, goede communicatie,nette werknemers,alle afspraken na komen enz . Dus een mooi en goed bouwbedrijf.

  Lees meer ervaringen
 • "Zeker Aan te bevelen van A tot Z!"

  Een perfecte vebouwing! Startend met een goede inventarisatie tijdens het eerste gesprek en een duidelijke overzichtelijke offerte. Toen eenmaal de vergunning binnen was [...]

  Lees meer ervaringen
 • "Zeer net bedrijf met medewerkers die weten wat ze doen!"

  Bouwbedrijf Wendelgelst BV heeft bij ons alle meerdere grote klussen verricht en elke keer komen wij voor klussen bij hun terug.

  Lees meer ervaringen